• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    BIDAK: no jenze to zase narazime na urcity kulturni zazití... pro cecha, evropana je nemyslitelne stavet víru nad urcite zazite a nekym nalinkovane sterotypy... ale opravdu jsou zeme, kde je vira stavena nadevse!
    Takze skutecne ano... imho je takovy postoj OK...
    ...............

a zept k tematu

Big Study: Vaccinated Kids 2-5 More Diseases Than Unvaccinated | Health Freedom Alliance
    http://healthfreedoms.org/2011/10/14/big-study-vaccinated-kids-2-5-more-diseases-than-unvaccinated/
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BIDAK: mohl bych si udělat dětí víc a založit firmu, kde by od mala pracovaly. Třeba firmu na zpracování kamenné drtě z kamenolomu.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    _UDEL_:
    at si kazdej se svejma detma dela co chce..
    Čili je v pořádku postoj jehovistů, který svejm dětem nedaj třeba život zachraňující transfuzi? Ne, úplně co chtějí si rodiče s dětma dělat nesmějí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATISLAV: Roušku jsem na doktorovi viděla jen letos na infekčním. A to ještě jen, když vyšetřoval dítě s meningitidou nebo pána se žloutenkou. Na naši spálovou holčičku ji neměl.

GENTIANA: Uf, další, kdo má problém s funkční gramotností?:-P Psala jsem jasně, že to NEUMÍM zasekat. Ale odhadnout, že všechny spotřebiče v kuchyni nemůžou viset na jednom jističi, fakt není žádná rocket science.
    Že je očkovací kalendář nadupaný si myslím mj. na základě toho, že jsou v něm zařazena očkování, která jsou v kojeneckém věku fakt zbytečná, že v něm neustále přibývají další a další, že stačí pár rýmiček a je problém ten rozpis dodržet.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    vlstne chapu... ono by to slo, jen by v PSCR nesmeli sedet idioti... zensky nejaky poslanec napsal, ze je pro okovani a jako duvod uvedl ze by jinak hrozila epidemie PRAVYCH nestovic a vztekliny!
    takze asi tak...
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    no jo tohle nikam nevede...

takze znovu... at si kazdej se svejma detma dela co chce.. a kazdej at ma pravo se rozhodnout jestli se necha osetrit ci si aplikovat nejakou cizou latku do tela...

nechapu, ze napr. v nemecku to funguje, jen u nas se jede fut diktat...

LAURA
    LAURA --- ---
    _UDEL_: mendělev, mengele, dyk je to vlastně to samý..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    _UDEL_: nojo, interpretovat výsledky laboratorních vyšetření, ultrazvuku, MRI, atd., to je brnkačka a zvládne to každý, viď?
    Zbytek textu nechápu a ani nevím, jestli má smysl se o to snažit.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no nevim kdo je house... a anarchisticky pisu Y aby bylo videt, ze jsem fakt tvrdak!

Jinak co se diagnostiky tyce, tak by jste vsichni dokurci byli v prdeli jak lonskej snih, kdyby jste za prdeli nemeli ancabl laboratori a diagnostickejch zarizeni typu rezonance, rtg atd... jenze sposta zvas je jak mendelev a nez poslat pacose na krev to radeji zkusime par experimentiku, vyplnine par dotaznikcu farma firmam a uvidi se...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CORNELA: Víš jak je to s těma rezistencema... zas tak trvanlivý nejsou, evoluce v tomhle případě hraje do karet nám (i proti nám).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    A to je choroba, která mi teda přijde o dost děsivější než TBC. Viz ty lidi co jsou doživotně na ventilaci, brr.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CORNELA: Bohužel i ta dětská obrna se nám zase vrací do Evropy i díky odmítání očkování. :o/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a/nebo se vubec nenecha vysetrit, takze se na to ze ma TBC hned neprijde
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: a ten clovek utece. kolikrat se to uz stalo. nenadelas nic ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: a to ze je to trestny cin automaticky znamena, ze tu tuberu nikde nerozsiri?
    MIKA
    MIKA --- ---
    GENTIANA: a nechapu proc na auditku o ockovani resime moji nezamestnanost? nekteri lide jsou hold z marsu...
    MIKA
    MIKA --- ---
    GENTIANA: v tomto state se bohuzel skladame vsichni na uplne nekoho jinyho... a ja jsem draha za svuj zivot zaplatila na danich uz tolik, ze bych si za to taky neco zaslouzila, takze kdybych byla nezamestnana vemu si cast tech svych prachu z5... zatim jsem nikdy nebyla a tu almuznu 6 tisic rodicovske, co nam planuji pani poslanci poslat po novem roce...tu at si snad klidne nechaji :) ta me opravdu nevytrhne...radej bych brala ty svy dane
    LAURA
    LAURA --- ---
    GENTIANA: právě proto si myslím, že není nutné se bít za to, jak mají doktoři vždycky pravdu. Nechci házet žádnými šutry, jenom si myslím, že skepse k lékařským postupům je někdy namístě. Stačí si jen vzpomenout kolik postupů bylo prosazovaných a v pořádku a najednou to tak není.. (dobrý příklad jsou třeba ty mandle, které tobě chtěli vyrvat, protože se to tak tenkrát dělalo a mně je zas vyrvat nechtěli, protože TAK UŽ SE TO přece NEDĚLÁ!)

Abych se vrátila zpět k tématu, já horuju pro vysokou proočkovanost a děsím se toho, že "přírodní" rodiče ve finálě dospějí prostřednictvím svých dětí k takovým mutacím nemocí, že to ani nás očkované neochrání.. ale o tom, jak se ty vakcíny do mimin rvou pod tlakem mám taky svoje pochybnosti. Ostatně donedávna povinné očkování proti TBC, které se miminu dávalo nějaké dva dny po narození, už najednou povinné není.. hmm.. Naštěstí se tím nemusím moc zabývat, můj syn má i bez mého zásahu zpomalený plán očkování. Tu tuberu teda ještě dostal, ale kdyby ji v porodnici nedostal, nejspíš bych ho nechala očkovat z vlastní iniciativy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ECLECTICA: já mám otce ekonoma, takže s ním zdravotní problémy nekonzultuju:D nicméně taky mám zkušenost, že když se zeptám, je mi odpovězeno. I když řeknu, že jsem tuhle na internetu četla, že.... Mám pocit, že většina doktorů spíš ocení, že pacient si snaží najít informace a ověřit si je.

LAURA: no, a ono se to tak dělá taky proto, že jsou postupy lege artis, které, když se poruší a dopadne to blbě, má doktor průser a to je pak všem jedno, že to myslel dobře. Že je dusí pojišťovny. A vůbec. Že někteří doktoři jsou packalové (diletant je někdo, kdo dělá věci amatérsky, ale s láskou), to je fakt, taky nějak nevím, proč to trvalo pět ortopedů, než mi někdo udělal rentgen a zjistilo se, že to není artróza, ale vrozená nebo vývojová šišatost. Ale kdo je dokonalý, ať hodí šutrem jako první.
    LILY
    LILY --- ---
    GENTIANA: tak to se omlouvám, milostivá. Vypadlo mi tam slovo "antigeny".
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LAURA: to je samozřejmě rozumný přístup.
    LAURA
    LAURA --- ---
    PATISLAV: X let zpět nebylo. Teď už si samozřejmě velmi dobře hlídám, komu se svěřím do rukou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam