• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: ja o tom sice vim houby... ale proc by se preventivne nemely ty kocky zakazat? jenom kvuli tomu, ze je toxoplazmoza vzacnejsi a hur se prenasi? takze tohle je ten metr, podle ktereho se urcuje, na co ockovani ma a na co nema smysl?
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    LILY: To je ale blbost.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: a což takhle vyvraždit kočky? Ty jsou pro těhotné zase rizikové kvůli toxoplazmóze.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    EDERA: U nás v těch dvanácti pro jistotu očkovali i holky, které už zarděnky měly. Netuším, proč to tak bylo, ale dělali to.
    LILY
    LILY --- ---
    EDERA: právě. Za dob mého mládí se chodilo na zarděnky ve 12 letech, ale chodily JEN holky. Kluci zůstali ušetřeni.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LILY: Pokud vím, měl by mít imunitu. V pravěku, kdy jsem byla malá já, byl systém tak nebezpečně hazardérský, že proti zarděnkám očkoval až 12 leté. Do tédoby se čekalo, jestli je náhodou neproděláme sami.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    zajímavá je i téma - splněné povinné očkování dítěte jako vstupenka do státních mateřských škol a dobrovolných aktivit na základkách....
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: a jak je to, když člověk zarděnky prodělá "normálně"? Může je pak dostat znovu nebo už pak má vypěstovanou imunitu?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    No nic, asi se tu rozloučím. Bohužel se tu na racionální argumenty příliš nehraje a motáme se tu stále v kruhu. Můžu jen doufat, že takových lidí bude co nejméně, ale obávám se, že se dřív nebo později připravíme o jeden z nejdůležitějších výdobytků moderní vědy. Jen kvůli vlastním rozmarům a/nebo hlouposti.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: pokud by se holky nadále očkovaly, tak v těhotenství asi od žádného chlapa zarděnky nechytnou, nebo se pletu?
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: no však právě, pro každého se hodí léčba šitá na míru (v ideálním případě, samosebou), a bylo by fajn, kdyby to tak bylo i u očkování. Tj. očkovat ano, ale s ohledem na každého daného jedince, jeho věk a jeho pohlaví. Mně se třeba nelíbí, že jsou očkovaní rok a půl staří kluci proti zarděnkám, kamarádce zase vadí, že její holčička musí dostat očkování proti příušnicím.
    LILY
    LILY --- ---
    ECLECTICA: dyť jo, já jsem takhle reikováním sem tam léčila kolegyni migrény, když ji to zrovna chytlo v práci (i když jinak na léčení pomocí reiki taky moc nejsem), zatímco pacošům jsme samozřejmě dávali běžné léky, protože kdybych na ně vybalila nějakou alternativu, tak bych je spíš asi vyděsila než co jiného. :) Stejně tak jsem pár lidem chození k léčiteli rozmlouvala.. Prostě je to případ od případu.
    CORNELA: no spíš šlo o to, že nebýt toho, že jela do pralesa, tak je po ní, protože by se k doktorům vůbec léčit nešla.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: OK, uzavřeme toto téma.
    Jen teda ještě...ono to jde někdy i krásně kombinovat. Vím o jedné paní, co nádor měla (byla tudle i v televizi v nějakém dokumentu). Nejdřív se na všechno vykašlala, pak jela kamsi do pralesa, kde zkoušela ayahuasku, díky čemuž "dostala rozum" a rozhodla se vrátit domů a jít na běžnou léčbu (chemoterapii atd.), a k tomu, aby se z toho dostala v rámci možností co nejlíp a organismus se dal do kupy, chodila ještě k mojí učitelce na craniosakrální terapii.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LILY: bolest hlavy je zrovna jednou z veci, ktere mohou mit nejruznejsi etiologii, tudiz je pochopitelne, ze v ruznych pripadech zaberou ruzne veci. Nekdy treba i sugesce (reiki etc).
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: máš pravdu, vyjádřila jsem se špatně. Měla jsem na mysli tvůj celkový postoj k věcem týkajícím se medicíny, zdraví a nemoci.
    Dám příklad. Dejme tomu, že nějakého člověka bolí hlava. Případ od případu mohou zabrat různé metody léčby. Někomu zabere běžný lék, jinému homeopatikum, dalšímu masáž šíje, akupunktura, akupresura, reiki, craniosacrální terapie apod., někomu pomůže víc pít a jiný se z toho jednoduše vyspí... Z mého pohledu jsou tyto metody stejně hodnotné, vezmeme-li v potaz pouze cíl zbavit se akutní bolesti hlavy, což všechny zmíněné dokážou, byť ne vždy a u každého.
    Ale z tvých příspěvků mám dojem, že předem některé ze zmíněných metod odmítáš jako nefunkční, což je to, co mě velmi mrzí.
    WANAH
    WANAH --- ---
    CORNELA: Proc pribyva kardiovaskularu? Pze jsou lidi tlusty a nehejbou se...
    Tak zpátky do prváku... :)
    WANAH
    WANAH --- ---
    CORNELA: To je přesně tvoje utkvělá představa, jedna z mnoha.

Myslenka lecit pricinu sice zasluzna, ale trochu se rozchazejici s realitou... Nevim, kde myslis ze se buduje zavislost, ze je zavislej onkologickej pacient v terminalnim stadiu na Mo mi prijde naprosto fer a nic tristniho na tom nevidim...

Pořád budeš tvrdit že lékařství neni služba jako každá jiná?
    Herdek aspoň si drž konzistentní postoj... .

Jinak, ty nepotřebuješ studie, potřebuješ přemýšlet, nejlépe sama za sebe.
    TETREV
    TETREV --- ---
    CORNELA: vzhledem k tomu čím za ty dva týdny ta ruka prošla už ze všeho vinim to očkování, ještě jsem si uvědomil že ta boule zmizela právě během tohohle víkednu tak jestli to ještě neodstartovalo ten loket... ale nevim, jak řikáš nemusí to s tim souviset.. počkám do zítra a uvidim. Každopádně díky za názor :)
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: náhodou jsem s tebou už párkrát souhlasila. :)
    Snažím se být vůči lidem nezaujatá (a to i v tvém případě) a chápu tvůj postoj. Koneckonců zamlada v dobách studií na vš bych s tebou souhlasila v mnohem větší míře, ale od té doby jsem získala během let praxe s nemocnými lidmi a během dalšího studia doplňkových metod léčby spoustu nových zkušeností a odlišný pohled na problematiku zdraví a nemoci, takže kromě tebe chápu i Pantheru, která asi stejně jako já tajně doufá, že díky tomu, co tu napíše, se třeba zamyslíš, jestli opravdu existuje za všech okolností a pro všechny jen jediný správný postup.
    TETREV
    TETREV --- ---
    zdravím mám takovej problémek: Před 14ti dny jsem byl po 11ti letech na přeočkování proti tetanu. Sestřička mi to píchnula do ruky.. žádná bolest, nic.. upozornila mě že to může bejt pak trošku zarudnutý. To nastalo asi po dvou dnech (tak na 10dní) spolu se svěděnim a narostla mi tam taková velká, tvrdá boule která už teda z většiny splasknula, ale je tam pořád. No a včera po probuzení (tzn 13dní po očkování) mě začal dost zlobit loket na té samé ruce. Pobolívá, brní a je otupělej jak po umrtvení a ruku nemůžu úplně narovnat ani ohnout.. to provázej bolesti a hodně nepříjemnej pocit. Může to bejt od toho? Jestli to není třeba jen namožený nebo něco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam