• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    hele ,, až se dostanu k tý prezentaci ze včera, tak tam přesně tyhle grafy jsou (zdroje byly různé) a jsou tam i grafy nemocí na které se neočkuje.. dáme to sem.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Já samozřejmě uznávám podíl průmyslové revoluce (zejména ústup koní jako pohonu) na ústup tetanu. Zkusíme najít nějakou podobnou statistiku pro dětskou obrnu, ta je daleko větší riziko, než nějakej tetanus.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Ještě tu:

Tetanová vakcína zavedena kolem 1940 v USA.
    Tetanus Surveillance --- United States, 1998--2000
    http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/ss5203a1.htm
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Sorry, ale podle toho, co čtu, se vakcína proti tetanu začala široce používat před druhou světovou... Takže ten čtvereček na tom grafu je asi špatně.

Tetanus Vaccine Questions and Answers
    http://www.vaccineinformation.org/tetanus/qandavax.asp
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Z jaké je to knihy? Právě si o tom čtu.
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    Když už sme u autistů,,tak včerejší info bylo dost zajímavý.Jestli si dobře pamatuji,,tak vychází počet autistických dětí 1:110,,teď už se snad i říká,,že jedno ze 70.Před zavedením plošných očkování autistické děti téměř nebyly.
    V Americe se dělala studie u Amishů,kteří odmítají očkování.Studie byla prováděna u několika tisíc Amishu,,autistické děti tam byly 3.... z toho dvě byly adoptované a již přišly do adoptivní rodiny naočkované
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Ale jo. Otázky jsou dycky dobrý, odpovědi bejvaj problém.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SANDRI: No a teď by to chtělo zjistit, kolik to bylo PŘED zahájením plošného očkování. Ale tetanus byla relativně běžná choroba, žejo...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: je to o hledání odpovědí a pokud nevíš ani nic o tom že to funguje a když koukáš na grafy jak ustupovaly nemoci už před zavedením očkování a naopak jak mezi dětma stoupá počet autistů atd. tak mám těch otázek víc a víc..
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Nevím, co se říká medikům, ale pár jich tu máme, tak se mohou vyjádřit oni.
    No a kde najít - prostě lepší zdroj než statistické úřady a Lancet asi neexistuje. Ale když nevíš nic, je to pak jenom o víře, žejo...
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    BIDAK: no,,když už sme u toho,,tak ročně v celé ČR onemocní tetanem 1-2 lidé
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SANDRI: No a od chvíle kdy máš populaci očkovaných a neočkovaných už bohužel šanci že (neočkované) dítě onemocní danou nemocí nemáš moc šanci získat... takže tahle informace asi nebude moc existovat.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: a ty máš jako najít kde , když už medikům se říká aby něco jako nežádoucí účinky po očkování vůbec nehlásili? aby to vůbec nedávali do souvislosti s očkováním?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SANDRI: No kdyby sis dal(a) 3 minuty práce s googlením jako já, tak třeba tady se píše že vážná alergická reakce u tetanovky (jo, není to přesný, přečtěte si to) je jednou za milion dávek.
    Vaccines: Vac-Gen/Side Effects
    http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    BIDAK: doufám brzo seženeme
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    BIDAK: ano,,ale o tom tu řeč není,,dopravním nehodám se zabránit nedá,,to tu nemá jako srovnání co dělat.Zajímá mne,,co víš o počtu postižení a úmrtí po očkování versus šance,,že dítě onemocní danou nemocí.Nevíš tedy nic,,to mi stačí.
    Až dáme se zegou dohromady info a statistiky,,tak nahodíme.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Každopádně data o vážných nežádoucích účincích očkování ze spolehlivých zdrojů by se vážně hodily.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: No, uvažujou. Nemám tu zkušenost u lidí, ale u zvířat je to totéž. Tam ten důvod, proč neočkovat bývá sice spíš finanční (protože tři stovky za rok jsou přece děsně moc), ale už se mi stalo, že mi chlap řekl. "No a co se stane, když nebude naočkovanej? Tak když něco chytne, tak přijdeme, ne?" Jim nedochází, že se na ty nemoci očkuje proto, že jsou smrtelné. Prostě jsou nemoci a na to jsou doktoři, žádnej problém.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SANDRI: Nejsem epidemiolog, ale podle toho co vím, je riziko smrti po očkování řádově nižší než riziko smrti při dopravní nehodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam