• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    PSICHE23:
    http://www.slobodavockovani.sk/news/pneumokoky-a-ockovanie-proti-nim/
    Rotavírusy a očkovanie proti nim :: Sloboda v očkovaní
    http://www.slobodavockovani.sk/news/rotavirusy-a-ockovanie-proti-nim/

Vseobecne sa neodporuca vakciny kombinovat, kedze nikto poriadne nevie, ake maju vo vzajomnom posobeni ucinky (+ dieta dostane o to vacsi nastrel pridavnych latok vo vakcinach naraz).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY:
    LIZZA:
    tj rozumné, díky za názor
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    kuju
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BIDAK: prevenar je proti meningokokoům.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Proti čemu je preventar?
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    PSICHE23: U nás to bylo tak, že při prvním očkování chtěla dát doktorka hexu a zároveň prevenar, pokud bych chtěla. dohodla jsem se s ní, že nejdřív dáme hexu a za měsíc prevenar. nechtěla jsem to hned najednou.
    po té hexe byl Kryštof úplně v pohodě. za ten měsíc už dostal hexu a prevenar dohromady a to mu fakt neudělalo dobře. do té doby klidné miminko, které jsme neuspávali, usnul vždycky sám v postýlce, byl po tom očkování hrozně ubrečenej, uspávání bylo šílený a vydrželo mu to tři neděle. Jasně že to nemuselo být očkováním, ale nic jinýho mě nenapadá. ten prevenar jsem taky rozmýšlela, ale rozhodla jsem se mu ho dát kvůli školkový ségře, přijde do styku s hodně dětma a může domů něco přitáhnout.
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: mně přijde nejlepší dát první hexavakcínu samostatně a pokud by dítko reagovalo dobře, tak pak u druhé dávky, která je hned za měsíc, případně přidat další vakcínu.
    Nam doktorka říkala ohledně očkování na pneumokoky, že to doporučuje v případě, že se s dítětem často někam jezdí. Pokud je člověk spíš doma a chodí s mimčem jen na takové ty běžné procházky, tak to skoro nemá cenu.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZORBOVA: no možná na nyxu, ale už se mi X krát stlo, že jsem se ocitla ve skupině matek, jejichž dětí měly teda i horší reakce než tvoje.. jen asi nejsou tady
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ZEGA: zajima me ted nekdy. Protoze se tady vsichni doghadujete, jak je to nebezpecny /coz nechcio nikomu vyvracet/, ale kdyz se zeptam, dza mel nekdo podobnou reakci, jako moje dcera - dva druhy vyrazky, vysoky teploty, prujem, flek velikosti petikoruny v miste vpichu, bolest halvy, malatnost, tak nikdo nereaguje. Tak to na me pusobi, ze tu nikdo takovej neni a to na me zase pusobi, ze se to s tema reakcema moc prehani.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    mám dotaz...za 2 týdny jdeme na první očkování..hexavakcina..
    zvažuji synflorix k tomu příp. rotarix, ale ten spíš ne..
    jelikož se v této problematice skoro nevyznam, jaký je váš názor?
    nechci ho moc očkováním zatěžovat, na druhou stranu k něčemu jistě bude, jsem v názorech někde mezi. díky
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZORBOVA: důležité je asi větší specifikace.. např. kdy.. můj bratr ano (24 let zpět)
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    Je v teto diksuzi nekdo, jehoz dite melo velmi silnou reakci na ockovani? Pripadne nekdo jiny z rodiny
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    V Evropě nebezpečně přibývá případů spalniček, varuje WHO – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/252469-v-evrope-nebezpecne-pribyva-pripadu-spalnicek-varuje-who.html
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    CORNELA: no to uz prvych par sto tisic ludi moze byt za horizontom ucinnosti interventivnej imunizacie.

Nemci udrzuju strategicku rezervu 90 milionov davok, pre celu populaciu. len neviem, ako by to slo behom par dni, poreockovat 80 milionov ludi.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    No jo no. Kdyby se teroristi dostali k variolle byla by to katastrofa pro neočkované. Já už taky nejsem. Ale jo, prej máme ve strategickejch zásobách vakcínu, kdo ví.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Uf, silný kafe. Podle mě si tohle dneska nikdo nepředstaví a pak mu přijde v pořádku neočkovat svoje děti. A to byl rok 1952, moderní doba.

The physiological challenges of the 1952 Copenhagen poliomyelitis epidemic and a renaissance in clinical respiratory physiology
    http://jap.physiology.org/content/99/2/424.full
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    ZEGA: u vacsiny etablovanych ockovani (Di, Pe, Ru apod.) pri dostatocnej preockovanosti populacie tieto epidemie naozaj obvykle nevznikaju, resp. sa medzi preockovanymi imunokompetentnymi ludmi nesiria.

ze u ockovanim neosetreneho infekcneho ochorenia pri vypuknuti epidemie nezahuci velmi velka cast (rozumej, jednotky, desiatky percent) populacie nie je vobec tak nerealne -- extremny pripad napr. oficialne eradikovane prave kiahne (variola vera). pokial by sa ten virus nejak dostal do "volneho obehu", myslim ze by sme boli radi, pokial by zomrelo menej nez 10% populacie (a zvysok sa stihol preockovat zo strategickych zasob vakciny, ak si CR vobec udrzuje depot pre populaciu).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: No, nevznikají, pokud je vysoká proočkovanost. Protože se proti těm nemocem očkuje.

S pár smutnejma vyjímkama, který ale maj svoje příčiny ve špatnejch vakcínách a nestaly se v ČR.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    furt si rikam , jak je mozny, ze kdyz teda razem poumira pulka statu nema ten stat jiny pravni dusledky pri neockovani?

a jak je to s epidemiema nemoci, proti kterym se ockuje? ty jako nevznikaji?
    DIVA
    DIVA --- ---
    CORNELA: řidič nárazově může způsobit nehodu s desítkama zraněných (extrémní situace), ale snadno může několik lidí na zátah zabít. bacilonosič může nárazově nakazit i sto lidí (extrémní situace), pravděpodobně ale nezabije nikoho. potud výhrady. pravda je, že nevinný účastník nehody nebude v důsledku události řídit bezohledněji, bacil si razí cetsu dál. tje fakt .) nicméně zase - proti bacilům máme přirozenou imunitu, někdo lepší, někdo horší, která při styku s přenašečem pracuje pro nás a zadarmo. zato v silničním provozu je nutné spoléhat na drahé bezpečnostní prvky prostředků přepravy + nejistý mentální a fyzický stav ostatních řidičů. takový aspekt bych při úvaze taky hodnotila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam