• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    CORNELA: jedu do Indie, tak si to ačko asi necham pro jistotu taky zjistit :(
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    CORNELA: takže si dám všechny 3 dávky znova a půjdu znovu na kter, asi tak?

Teď doufám, že Áčko, který bylo očkováno správně a dřív působilo.
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    Mám dotaz, přišel jsem na poslední vakcíku (3.) proti žloutence B o 6 měsíců pozdě, protože jsem nebyl v ČR. Tak jsem byl na krvi na protiláky a zjistili mi že namam absolutně žádný. I doktorka byla překvapená, je to vůbec možný? Nicméně se nedá nic dělat a začnu zase od začátku, 1700 Kč zaplaceno zbytečně.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Změny v očkování (Internetové Informační Centrum o Očkování)
    http://vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_34.htm

Poslední událostí letošního podzimu byla rovněž prezentace možnosti změny stávajícího schématu (tj. 3+1) očkování vakcínou Infanrix Hexa za schéma 2+1, které proběhlo 3.11.2011 v Parlamentu, v podvýboru pro oblast zdravotní péče, vzdělávání a prevence. Díky primářce MUDr. P. Kotalíkové (poslankyně za TOP09) bylo otevřeno téma nejen finanční úspory, ale rovněž zefektivnění dětského očkování. Návrh byl prezentován RNDr. M. Petrášem a ušetřenou dávku by mělo částečně kompenzovat rozšířené očkování ve věku 25 let, tj. náhrada stávajícího očkování proti tetanu za očkování proti tetanu, záškrtu a dávivému kašli. To by totiž vedlo ke zprostředkované ochraně novorozenců matek díky mateřským protilátkám a tzv. částečné cocoon imunitě poskytované takto očkovanými rodiči.
    Nově se tato výzva projednala i ve Vakcinologické společnosti, kde většina členů výboru se změnou souhlasila, ovšem realizaci navrhla k odsunutí za 1-2 roky. Zatím negativní stanovisko zastává Národní imunizační komise (NIKO), která vyžaduje další vysvětlení.
    Je tedy možné, že se i v ČR dočkáme moderního dětského očkování, i když by šlo v podstatě o návrat do minulosti, neboť toto schéma bylo v bývalém Československu uplatněno již v roce 1958 (navrhl ho prof. Procházka) a později bylo přijato celou řadou zemí. Jeho největšími zastánci se staly skandinávské země, proto se mu dnes někdy také říká skandinávské schéma, přestože původem pochází z Československa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _BENNY: Infekční nemoci se vždycky objevujou v kolísavých vlnách. Propukne epidemie, hodně lidí to chytí, ti, co přežijou, mají imunitu, nemoc se nějakou dobu neobjeví, imunita poklesne, nemoc se vrací. Délka periody je pro každou nemoc typická.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIVA: No hele, to by taky mohlo bejt, kvalita dat je neznama. Me ale spiss prijde, ze by to mohly bejt proste jednotlivy vlny nakazy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    BIDAK: takovou pravidelností se projevujou "systémové" chyby

CORNELA: nehledám důvod proč ten vývoj není úplně plynulý, zaskočil mě tenhle kokrétní tvar té křivky. nevypadá na náhodný .) anebo graf ňákým způsobem zkresluje. když nechcu hned napadat vstupní data .)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: to bychom imho videli strmy rust, nikoliv kolisani sem a tam
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIVA: jak to myslíš?
    DIVA
    DIVA --- ---
    BIDAK: možná i statistika by napověděla
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIVA: Naprosto netuším. Nejsem epidemiolog ani doktor. Ale třeba někdo z místních mediků bude vědět.
    DIVA
    DIVA --- ---
    BIDAK: umíš si ňák vysvětlit to zběsilé kolísání mezi 1944 a 1959?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    A tak dále, nemám sílu sem házet to, co si každej rozumnej člověk snadno najde.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    _BENNY:
    Pokud jsem to dokázal ověřit, tak data ve spalničkovém grafu sedí.
    Tak samozřejmě že počet úmrtí u spalniček se snižoval dlouho před zavedením očkování. Moderní medicína snížila počet smrtelných případů, díky bohu.

Něco jiného je ale počet případů spalniček celkově a tam to vypadá takhle:

Závěr: Moderní medicína způsobila, že na spalničky se přestalo umírat. Očkování způsobilo, že spalničky děcko vůbec nedostane a tedy se vyhne riziku spalničkové encefalitidy a dalších komplikací.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LILY: Ani ne. Jsou vzatý z radikálně protivakcinační stránky:
    Vaccines Did Not Save Us – 2 Centuries of Official Statistics « ________________Child Health Safety_________________
    http://childhealthsafety.wordpress.com/graphs/

Což neznamená, že jsou falešný.

Nicméně v podstatě to co jwe z toho vidět je, že hygiena a jednoduchá pravidla fakt proti rozšíření choroby pomáhají. O očkování se z toho moc poznat nedá. Podle mě.
    Detailnější komentář cca za hodinu.
    LILY
    LILY --- ---
    _BENNY: chápu to tedy správně, že je co se šíření či eradikace chorob vcelku jedno, jestli se očkuje nebo ne?
    Mně to už před časem říkala jedna známá, která se touto problematikou zajímá víc do hloubky, ale protože není ani lékařka ani rodič a už vůbec nemám žádnou její studii, tak jsem si to sem netroufla psát.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Jak nás chrání očkování. Blog - Kateřina Bartošová (blog.iDNES.cz)
    http://katerinabartosova.blog.idnes.cz/c/235001/Jak-nas-chrani-ockovani.html
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LIZZA: v tomto směru byl Tonda taky týden neklidnej
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    PSICHE23:
    http://www.slobodavockovani.sk/news/pneumokoky-a-ockovanie-proti-nim/
    Rotavírusy a očkovanie proti nim :: Sloboda v očkovaní
    http://www.slobodavockovani.sk/news/rotavirusy-a-ockovanie-proti-nim/

Vseobecne sa neodporuca vakciny kombinovat, kedze nikto poriadne nevie, ake maju vo vzajomnom posobeni ucinky (+ dieta dostane o to vacsi nastrel pridavnych latok vo vakcinach naraz).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY:
    LIZZA:
    tj rozumné, díky za názor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam