• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    BIDAK: takovou pravidelností se projevujou "systémové" chyby

CORNELA: nehledám důvod proč ten vývoj není úplně plynulý, zaskočil mě tenhle kokrétní tvar té křivky. nevypadá na náhodný .) anebo graf ňákým způsobem zkresluje. když nechcu hned napadat vstupní data .)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIVA: jak to myslíš?
    DIVA
    DIVA --- ---
    BIDAK: možná i statistika by napověděla
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIVA: Naprosto netuším. Nejsem epidemiolog ani doktor. Ale třeba někdo z místních mediků bude vědět.
    DIVA
    DIVA --- ---
    BIDAK: umíš si ňák vysvětlit to zběsilé kolísání mezi 1944 a 1959?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    A tak dále, nemám sílu sem házet to, co si každej rozumnej člověk snadno najde.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    _BENNY:
    Pokud jsem to dokázal ověřit, tak data ve spalničkovém grafu sedí.
    Tak samozřejmě že počet úmrtí u spalniček se snižoval dlouho před zavedením očkování. Moderní medicína snížila počet smrtelných případů, díky bohu.

Něco jiného je ale počet případů spalniček celkově a tam to vypadá takhle:

Závěr: Moderní medicína způsobila, že na spalničky se přestalo umírat. Očkování způsobilo, že spalničky děcko vůbec nedostane a tedy se vyhne riziku spalničkové encefalitidy a dalších komplikací.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LILY: Ani ne. Jsou vzatý z radikálně protivakcinační stránky:
    Vaccines Did Not Save Us – 2 Centuries of Official Statistics « ________________Child Health Safety_________________
    http://childhealthsafety.wordpress.com/graphs/

Což neznamená, že jsou falešný.

Nicméně v podstatě to co jwe z toho vidět je, že hygiena a jednoduchá pravidla fakt proti rozšíření choroby pomáhají. O očkování se z toho moc poznat nedá. Podle mě.
    Detailnější komentář cca za hodinu.
    LILY
    LILY --- ---
    _BENNY: chápu to tedy správně, že je co se šíření či eradikace chorob vcelku jedno, jestli se očkuje nebo ne?
    Mně to už před časem říkala jedna známá, která se touto problematikou zajímá víc do hloubky, ale protože není ani lékařka ani rodič a už vůbec nemám žádnou její studii, tak jsem si to sem netroufla psát.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Jak nás chrání očkování. Blog - Kateřina Bartošová (blog.iDNES.cz)
    http://katerinabartosova.blog.idnes.cz/c/235001/Jak-nas-chrani-ockovani.html
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LIZZA: v tomto směru byl Tonda taky týden neklidnej
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    PSICHE23:
    http://www.slobodavockovani.sk/news/pneumokoky-a-ockovanie-proti-nim/
    Rotavírusy a očkovanie proti nim :: Sloboda v očkovaní
    http://www.slobodavockovani.sk/news/rotavirusy-a-ockovanie-proti-nim/

Vseobecne sa neodporuca vakciny kombinovat, kedze nikto poriadne nevie, ake maju vo vzajomnom posobeni ucinky (+ dieta dostane o to vacsi nastrel pridavnych latok vo vakcinach naraz).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY:
    LIZZA:
    tj rozumné, díky za názor
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    kuju
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BIDAK: prevenar je proti meningokokoům.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Proti čemu je preventar?
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    PSICHE23: U nás to bylo tak, že při prvním očkování chtěla dát doktorka hexu a zároveň prevenar, pokud bych chtěla. dohodla jsem se s ní, že nejdřív dáme hexu a za měsíc prevenar. nechtěla jsem to hned najednou.
    po té hexe byl Kryštof úplně v pohodě. za ten měsíc už dostal hexu a prevenar dohromady a to mu fakt neudělalo dobře. do té doby klidné miminko, které jsme neuspávali, usnul vždycky sám v postýlce, byl po tom očkování hrozně ubrečenej, uspávání bylo šílený a vydrželo mu to tři neděle. Jasně že to nemuselo být očkováním, ale nic jinýho mě nenapadá. ten prevenar jsem taky rozmýšlela, ale rozhodla jsem se mu ho dát kvůli školkový ségře, přijde do styku s hodně dětma a může domů něco přitáhnout.
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: mně přijde nejlepší dát první hexavakcínu samostatně a pokud by dítko reagovalo dobře, tak pak u druhé dávky, která je hned za měsíc, případně přidat další vakcínu.
    Nam doktorka říkala ohledně očkování na pneumokoky, že to doporučuje v případě, že se s dítětem často někam jezdí. Pokud je člověk spíš doma a chodí s mimčem jen na takové ty běžné procházky, tak to skoro nemá cenu.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZORBOVA: no možná na nyxu, ale už se mi X krát stlo, že jsem se ocitla ve skupině matek, jejichž dětí měly teda i horší reakce než tvoje.. jen asi nejsou tady
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ZEGA: zajima me ted nekdy. Protoze se tady vsichni doghadujete, jak je to nebezpecny /coz nechcio nikomu vyvracet/, ale kdyz se zeptam, dza mel nekdo podobnou reakci, jako moje dcera - dva druhy vyrazky, vysoky teploty, prujem, flek velikosti petikoruny v miste vpichu, bolest halvy, malatnost, tak nikdo nereaguje. Tak to na me pusobi, ze tu nikdo takovej neni a to na me zase pusobi, ze se to s tema reakcema moc prehani.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    mám dotaz...za 2 týdny jdeme na první očkování..hexavakcina..
    zvažuji synflorix k tomu příp. rotarix, ale ten spíš ne..
    jelikož se v této problematice skoro nevyznam, jaký je váš názor?
    nechci ho moc očkováním zatěžovat, na druhou stranu k něčemu jistě bude, jsem v názorech někde mezi. díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam