• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    na juristech je info ze seminare

Juristi o.s.
    http://www.juristi.cz/
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZORBOVA: minusuje nejcasteji cornela..

jinak ockovani muzes odsunout (do 18 mesicu bez problemu) pak uz se to nejak vic resi... vetsina lekaru si necha podepsat reverz i kdyz na to nemaji pravo.
    momentalne rozockovani hexy nebude placene pojistovnou (podle poslednich info od pediatry).. musela by sis to platit sama..
    TBC uz se neockuje
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZORBOVA: Já tě nemínusoval.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2010_08.htm
    Tohle mi přijdou celkem rozumný a podložený argumenty. Navíc od osob, které o tom vědí asi přece jen o něco víc, než já nebo Ty.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: Nepostrádá. Hexa je vakcína neživá, a tedy jistě vhodnější pro otestování toho, jak dítě očkování snáší, než živá vakcína proti TBC.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: A taky, pokud je mi známo, hexa po TBC často způsobovala, že se znovu aktivovalo místo vpichu po TBC, zachnisávalo to, děti musely na chirurgické čištění a vůbec to působilo všelijaké komplikace. V opačném pořadí vakcín je prý komplikací podstatně méně.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    BIDAK: myslim to, ze uz neni povinna TBC. Syn ji stale nema. Doktorka mu to nechtela naockovat driv nez udela hexu a pak uz se o tom nezminovala. COz mi pripomina, ze bych se ji na to mohla zeptat:)

Mohu vedet, za co je ten minus u meho prispevku? Rada povedu diskuzi, ale takhle se da jen velmi tezko nejaka rozhybat....
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Zajímavé
    Selhání očkování kvůli běžným chemikáliím - ČRo Leonardo (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/leonardo/zpravy/_zprava/1008989
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZORBOVA: No proto se s tou TBC tak spěchá, po pravním roce pravděpodobnost dětské formy TBC jde dolů, takže když očkuješ třeba v 6 měsících tak propásneš nejvyšší pravděpodobnost.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZORBOVA: Myslím, že ano, ale nejsem si jist. Imunolog nejsem.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    BIDAK: no to jsem nevedela s tou tuberou, ale od ty se beztak ted ustupuje ne? NEkde jsem neco takoveho zaslechla...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZORBOVA: Dá se sehnat i rozložená hexa, myslím. Ta tubera má význam během prvního roku.
    Jinak bohužel nemůžeš říct že platí poté tedy proto...
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    BIDAK: ja si jen myslim, ze moje dcera ma holt trosku slabsi imunitu, a ze teda zrovna hexa, ktery se davaj asi ctyri davky do roka a pul, ji tu imunitu moc nepodpori. Nerikam, ze dalsi dite nebudu ockovat vubec, jen, ze se domluvim s doktorkou a necham vsechny ty dulezity ockovani rozlozit. Myslim, ze je zbytecny rvat to do nich do jednoho roku, kdy se jiim tam imunita vyvyji a kazdej takovejhle "zbytecnej" zasah ji jen oslabuje. Syn treba nedostal v porodnici ockovani na tuberu a s kazdym nachlazenim se vyporada celkem dobre, oproti dceri, ktera ockovani proti TBC dostala ctyri dny po narozeni. A to nemluvim o tom, ze dcera ma po posledni davce hexy /asi pred dvema mesici/ furt neco. Od kalsickyho detskyho pruzeni az po ruzne vyrazky, obcas prujem atp.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Mimochodem - tady jsou výskyty v Čechách, jsme na tom díkybohu dobře.
    OČKOVÁNÍ proti záškrtu, tetanu a dávivému kašli (Internetové Informační Středisko o Očkování)
    http://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/DTP.htm
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZORBOVA: Tyjo jseš si jistá? Aspoň ten tetanus - je to běžná půdní bakterie který se nevyhneš. A černej kašel, ten se vrací (ano i kvůli méně účinné bezpečnější vakcíně).

Nevím, podle mě se ty případné komplikace vcelku vyplatí. Jak říkám, lidi si dneska neumí představit co je to vážná choroba, nikdy žádnou neviděli protože právě jsou očkovaní.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    MAGGIE: mela dva druhy vyrazky, 39 teploty, prujem, hadam, ze ji bolela hlava, a vpich mela nateklej na velikost desetikoruny a dost tvrdej. Asi tri dny.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ZORBOVA: co se dělo, smim-li se zeptat?
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ja teda hexu u dalsiho ditete odmitnu, posledni reakce u dcery me o tom presvedcila.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CORNELA: reagovala jsem čistě na bidaka a jeho domněnku, že pneumokok i meningokok jsou vzácní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam