• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    BIDAK: napriklad v prumeru kazdy z dvouset lidi, 1:200, ma genetickou mitochondrialni abnormalitu, ktera po nesetrnem ockovacim schematu (viralni antigeny jsou neurogenni), muze vest k neurologickemu poskozeni, regresi v autistickem spektru. vedle toho muze byt pritomna i geneticka odchylka pro detoxikaci tezkych kovu na apo genu. roli muze hrat i hlinik, v chemicke literature dobre dolozeny neurotoxin (o tom se dle dr. Prymuli vede debata, o hliniku, mame sice predplaceny casopis Vaccines, ale nevsiml jsem si toho).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    OMEGAPOINT: Fajn. Já o tom nicmoc nevím, pouč mě.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    BIDAK: muzeme o hpv a o bezpecnosti ockovani diskutovat. s tim teda ze se od toho plne distancuji.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    OMEGAPOINT: OK. Tak v tom textu jsou taková malá číslíčka a na ty když klikneš, tak se dostaneš na ty zdroje. Přišlo mi trošku zbytečné to vysvětlovat.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    BIDAK: tak wikipedia urcite neni seriozni zdroj, predstav si ze bys sepsal svou disertaci podle wikepedie.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    OMEGAPOINT: http://en.wikipedia.org/wiki/HPV_vaccine#Safety

HPV vakcína asi je stejně bezpečná jako jiné vakcíny. Aspoň podle toho co nacházím na serozních zdrojích.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OMEGAPOINT: Měl bys jí poradit hlavně aby chodila pravidelně na prohlídky. Jinak by mohla skončit jako já, jeden celoživotní partner a přesto problém. Jenže mně ho našli včas.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    HPV vakcina neni bezpecna, urcite bych to svoji holce nedal, poradil bych ji misto toho, aby si nasla zivotniho partnera, to je racionalni. a jinak samozrejme ochrana.

co ale ti chudaci rodice, co si mysli, ze je hpv vakcina bezpecna/efektivni.

prirovnal bych to co se bezpecnosti tyce k Salkove vakcine z 50. let, ktera obsahovala simian virus 40, spis mi to ale prijde zatim jako scam s tou hpv vakcinou. vcetne rizika rakoviny cipku diky te vakcine, co jsem zatim cetl.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    CORNELA: jak je ale mozne ze maji vsechny hpv na deloznim cipku, jak se tam hpv dostal.. promiskuita ve spolecnosti
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    "pozitivni HPV ma ve veku do 30let naprosta vetsina zen"

to je jenom ukazuje na miru iracionalni promiskuity, popravde receno se jednalo o socialni inzenyrstvi. dnes uz je to realita. http://henrymakow.com/archives.html
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: proč to píšeš mně? :) Já jsem s debatou o vakcínách a sexu nezačala ani se do ní nehodlám zapojovat, neboť si o tom myslím svoje.
    A hlavně bych vám to s Omegapointem nerada kazila. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Když já jsem zrovna sama případ toho, že lze mít pozitivní nález HPV i při nechráněném pohlavním styku s jediným partnerem. A ani těch partnerů s kondomem nebylo víc, než 5. Takže statisticky vzato se riziko s počtem partnerů zvyšuje, ale pořád to ty prohlídky chce.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    nic neni vsak idealni. dulezity je vsak zacatek, v nasem zivote, a konec. to se da jeste ovlivnit ten konec uprostred.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    CORNELA: mam na mysli model, ze si vyberes idealniho pohlavniho partnera, pro dlouhodoby vztah. v takovem modelu v prubehu zivota se to da vyloucit, protoze ten idealni partner se chova stejne, takze se taky nenakazil.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    rozumne devce jen tak kazdemu neda, a tim se da vyhnout infekci. cilize pohlavni zdrzenlivost. mam na mysli samozrejme idealni stav racionalizace, ideal dobra a smyslu v nasem zivote.

STD Facts - HPV and Men
    http://www.cdc.gov/std/hpv/stdfact-hpv-and-men.htm

TAPINA
    TAPINA --- ---
    OMEGAPOINT: Jenže pohlavní rozvaha jaksi k ochraně před ním nestačí, leda tak pohlavní abstinence. Když se chce člověk rozmnožit, tak minimálně jednou ten kondom odložit musí ;o)
    LILY
    LILY --- ---
    OMEGAPOINT: jéé, já se těším na diskuzi mezi tebou a Cornelou! :) To bude počteníčko..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to mi přijde taky dost rozumné. Já ale mezitím pediatričku změnila, protože ta původní mi zase tak rozumná nepřipadala, máme teĎ jinou, která nefrká atb od oka a dle nálady a k očkování přistupuje podobně jako ta vaše. U té minulé vyšel posun očkování ode mě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Naše pediatrička zas zohledňuje i váhu a nerada očkuje děti, co nemají ani pět kilo. Takže K. dostala hexu někdy v pěti měsících.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: nota bene, když se u nedonošených dětí doporučuje očkování případně posunout podle jejich věku dle původního TP. B se narodil dříve sotva o měsíc a hexu, co se dává v 9. týdnech, dostal až ve 14.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam