• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BIDAK: tak pak jsme zase na zacatku a muzem v podstate jen doufat ze uz je vychytany anebo mikrobiologum pri vyrobe vakcin neucukne ruka:)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS: Nojo, já k těm číslům přístup nemám. Jediné co vím je z rozhovoru s jedním vakcinologem, že v poslední době bylo i několik případů mezi očkovanými protože právě po zavedení bezbuněčné vakcíny ještě nebylo vymakaný dávkovací schéma.

Takže "několik" je jediné co mám k dispozici a to mi musíte ještě věřit.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BIDAK: Jeste nejak zjistit kolik jich bylo ockovanych a kolik neockovanych at mame statistiky kompletni
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    A nejsem schopnej najít pořádnej graf nemocnosti, tady je jenom pro Jižní Moravu. Ale je tam hezky vidět jek snížení proočkovanosti zvýšilo počet případů, bohužel.
    Zdravotní stav obyvatel Jihomoravského kraje
    http://www.zubrno.cz/studie/kap08.htm
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Takže ty smrťáky byly tři, jsem to spletl.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MIKA: To by mě taky zajímalo, mám k dispozici jenom tohle:
    Černý kašel zabil v Česku po 40 letech tři novorozence – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/260080-cerny-kasel-zabil-v-cesku-po-40-letech-tri-novorozence.html
    MIKA
    MIKA --- ---
    BIDAK: ty smrťáky byly u očkovaných nebo neočkovaných?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KUBIS: navíc některé nemoci se naopak kvůli otevření hranic šíří snáze, viz třeba meningokokové nákazy, které tu byly před rokem 1989 vzácné. Prostě něco za něco.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BIDAK: ja si myslim ze ta knizka stoji za to urcite ji precist, stejne tak si prectu na tvuj popud a tip Očkování - fakta a statistiky. Kazdopadne pri ockovani ditete si necham vylozit od ockujiciho lekare vsechny pro a proti, a stejne tak nebudu ockovat vse najednou.
    Nejhorsi na faktech je to, kdo je predklada, mnohdy se z faktu stavaji dogmata, statistiky na tak choulostive tema jako je ockovani, nemoci zpusobenych ockovanim a neockovanim bohuzel nikdy nebudou presne a pravdive, uz z duvodu zainteresovani urcitych skupin... takze nakonec si kazdy stejne rozhodne sam. Kazdopadne diky za nazor
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS: Nejde o tvůj ani můj názor, jde o fakta. A o zdraví dítěte.

Živá vakcína proti černému kašli skutečně vykazovala větší výskyt nežádoucích reakcí. Proto je teď v užívání vakcína jiná, která původce nemoci neobsahuje a výskyt nežádoucích reakcí je velmi snížen.

Jenom námět k zamyšlení - Co takhle místo knih typu Očkování - obcod se strachem číst knihy typu Očkování - fakta a statistiky?

No a ten návrat nemocí. Co by mělo zabránit návratu tak infekční nemoci jako je polio? Pokud proočkovanost klesne pod určitou mez tak pak stačí jeden nakaženej v letadle. A trocha smůly. Vždyť některé nemoci se vrací - viz tuberkulosa a ten černý kašel.

No jinak viz tenhle můj příspěvek: [ BIDAK @ Očkování - pro a proti ]
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BIDAK: to ze je to vazna nemoc je asi fakt, ale tim ze dite naockuju ho zrejme nakazy neuchranim... myslim si (nejsem MUDr) po precteni literatury, ze na cerny kasel se neumira tak jak na pomoc dalsich nemoci ktere se k teto pridaji jako zapal plic apod... jinak citace z Buchwalda: "Nejvyšší letalita na černý kašel se však vyskytuje v prvním roce života, zejména však v prvním půlroce - v kojeneckém věku. Pozitivní stránka tohoto očkování je tak malá a negativní tak rozsáhlá, že je zcela nepo-chopitelné, že bylo opět zařazeno na seznam „doporučeného očkování".
    A vubec si myslim ze si ten odkaz od ULILIA stoji za to precist, clovek si udela obrazek a nazor. Ohledne ockovani proti cernemu kasli a vedlejsich ucincich str. 100
    Nicmene nikoho nenutim a ani neodrazuju od ockovani, jen sdeluji svuj nazor.
    A co se tyce nejakeho vraceni nemoci do cech, to mi prijde v ramci EU uz snad jen jako utopicka myslenka
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS: Černej kašel se nevyplatí bagatelizovat, je to vážná nemoc. Právě kvůli lidem jako ty a kvůli zavedení méně účinné (ale bezpečnější) vakcíny počet případů černého kašle opět vesele stoupá a jsme někde kolem tisícovky ročně. Byly bohužel i smrťáky a samotná ta nemoc je pro dítě docela kopanec i když ho většinou přežije.

Já vždycky říkám že pravděpodobnost vážné reakce (pozor, ne smrtelné) po dávce je zhruba stejná, jako že umřeš na silnicici.

Co se týče třeba polia, tak tam já si myslím že je dobré očkovat právě proto, že proočkovanost (ne třeba zatím u nás) klesá. Tím pádem by se mohlo stát, že se nám do čech vesele vrátí jako tubera a černý kašel. A polio v dospělosti je pořád velmi nebezpečné.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ja bych si asi vybral jen to nejnutnejsi a nejpravdepodobnejsi ockovani ktere by potencialne mohlo ohrozit, treba co se tyce cerneho kasle jsem cetl ze dite tuto nemoc v pripade nakazy prezije, umrtnost i v pripade ockovani existuje, takze pokud dite je v dobrem zdravotnim stavu a kondici tak si podle me poradi s ledascim ... ale vzdycky je to na uvazeni a svedomi rodicu na co pristoupi. Ja bych urcite volil individualni cestu ockovani nez jednoduse do ditete nacpat cosedonejhexavejde
    BONIE
    BONIE --- ---
    hm hm.. no tak naše dítě má 9. měsíců.. přemýšlím, že už do toho praštím..
    když bychom byli jen v čr, tak to ani nějak neřeším, ale když chceme cestovat, tak se trochu bojím vůbec neočkovat no.. ach jo, tohle je pro mě fakt nejhorší dilema..
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BONIE: Já bych řek že když je dítě zdravý, tak ty tři až čtyři měsíce. Přecejenom pertuse je dneska reálný riziko...
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BONIE: jak tak ctu toho BUchwalda tak az za druhy rok zivota a to jestli vubec
    BONIE
    BONIE --- ---
    když se obecně říká, že je očkování lepší posunout, až bude dítě starší, kdy si myslíte, že je teda vhodná doba? myslím hexu..
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BIDAK: kachna to nebude, černý kašel tu zase řádí. U našich čtyř pubertálních dětí ho mají nebo měli ve škole u dvou z nich.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Pertuze není sranda. Jsou to sice novinky, ale asi ne kachna.
    Černý kašel zabil v Česku po 40 letech tři novorozence – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/260080-cerny-kasel-zabil-v-cesku-po-40-letech-tri-novorozence.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam