• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ULILIA: Pokud tě zajímá jak je to s černým kašlem tak: [ BIDAK @ Očkování - pro a proti ]
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    BIDAK: Nizsie bola rec o vakcine proti priusniciam, zardenkam a spalnickam.
    S tetanom suhlas, s ciernym kaslom ciastocne (podla mne dostupnych info je CK smrtelne nebezpecny len do cca. 6 mesiacov veku, potom sice zdlhava a znacne neprijemna nemoc, ale zvladnutelna (ak je imunita inak OK a idealne ak je dieta kojene) - zdroj ted nemam cas dohladat, ale ak mam info mylne, rada sa necham poucit a to uplne bez ironie).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ULILIA: Tyjo lidi, očkujte aspoň proti tetanu a černýmu kašli, to jsou realně hrozící nemoci který se týkaj i vašich dětí.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ULILIA: díky za info
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MAGGIE: Maggie, k tomu homeopatickemu osetreniu pri ockovani som uz davnejsie citala toto: "Thuya se na dnešní vakcíny nehodí, hodila se dřív na vakcínu proti pravým neštovicím, ale bohužel ji hodně lékařů dál doporučuje při vakcinaci...potenc. vakcína je vyrobená přímo z té které vakcíny, takže ta je na rozdíl od Thuyi "na míru" danému problému."

A k tomu MMR - vyhlaska o ockovani v tomto pripade stanovuje len vek, kedy sa s ockovanim moze/ma zacat (od 15 mesiacov), ale neudava hornu hranicu, do kedy musi byt MMR naockovane, takze sa da relativne dlho beztrestne odkladat (komplikuje sa to nastupom do skolky). To len tak na okraj, ked sa budes o datume naockovania prvej davky Priorixu rozhodovat.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    diky za info a trochu se omlouvam za zmatky, co jsem tu psala, protoze jak jsem zjistila, Jenik ted dostal ctvrtou davku hexavakciny, ne tu prvni zivou vakcinu, ta ho teprve ceka (byli jsme na kontrole zaroven i s Karolinkou a nejak jsem byla rada, ze to vsechno probihalo v klidu a vsechno to nejak v hlave popletla)..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MAGGIE: zjisteni protilatek muzes chtit ale zaplatis si ho. nejake odpovedi na toto tema jsou i na webu ferovanemocnice nebo jak je ten web.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MAGGIE: Myslím, že inak sa nemenil, akurát s hexavakcínou (príp. niektorou jej alternatívou) sa po vypadnutí TBC môže začať očkovať skôr : http://www.szu.cz/tema/vakciny/ockovaci-kalendar-v-cr
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a existuje někde nějaký opravdu aktuální očkovací kalendář? narazila jsem vždy jen na ten starý s tuberkulózou hned po porodu
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a mam jeste dotaz - prochazim ted ockovaci kalendare a zajimalo by mne, jak se pozna, ze zabrala prvni davka vakciny proti spalnickam, priusnicim a zardenkam - budu rada za info
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAGGIE: odpovim si tedy sama - ano, prijde mi to brzy, rozhodla jsem se, ze pozadam doktorku o odsun aspon o dva mesice, aby se telo mohlo poradne z toho dostat
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ZEGA: ta zprava ci analyza je velice zajimave cteni a myslim ze vystihuje ceskou politiku a zdravotnictvi jako takove... minimalne to stoji za zamysleni
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Analýza rozkrývá enormní vliv farmaceutických firem na očkování dětí v ČR - Liga lidských práv
    http://llp.cz/2012/04/analyza-rozkryva-enormni-vliv-farmaceutickych-firem-na-ockovani-deti-v-cr/
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Máte prosím niekto info (ideálne odkaz na nejaký výzkum, príbalový leták apod.) o tom, ako je to s očkovaním podľa schémy 2+1 v prípade použitia Infanrixu, resp. Infanrixu Hib (s prvou dávkou cca. v 8-10 mesiacoch veku)? V príbaláku Infanrixu Hexa je 2+1 uvedené ako z medicínskeho hľadiska rovnocenné s 3+1, v prípade dvoch vyššie uvedených vakcín som zatiaľ nič nenašla.
    Vďaka.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    syn měl teď trojkombinaci v roce a půl, dosud bez reakce, doktorka by mu za měsíc poté chtěla dát ještě spalu - co vy na tak krátký časový rozestup - není to moc brzy?
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: u těch homeopatik se to právě děje poměrně často, protože jich je mnohem víc, než co tu máme registrované a některým homeopataům to holt nestačí. A kecala bych, ale mám pocit, že skoro všechny nosody (tubercullinum, carcinosinum, influensinum...) právě registrované nejsou.
    (konec ot :))
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LILY: děkuji převelice
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: právěže u v ČR neregistrovaných homeopatik je to takhle blbě.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: ty jíš homeopatika? To bych do tebe neřekla. :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam