• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: Já myslím, že nebyla dost vysoká proočkovanost. Smysl to dává... ale možná nemá.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: Nehledě na to, že u očkování by podle mě neměla hrát roli jen závažnost onemocnění, ale i pravděpodobnost, že danou nemoc člověk chytí. Takže jakkoliv nezpochybňuju, že třeba žloutenka B je nebezpečnější než A, tak považuju prakticky za vyloučené, že by se jí moje děti nakazily dřív, než si začnou vyměňovat tělní tekutiny s jinými "dětmi".
    EDERA
    EDERA --- ---
    BIDAK: Nejsem blbá, tohle vím. V naší generaci se ovšem považovalo za dostačující naočkovat dívky, které neorodělaly zarděnky ve 12 letech, aby se zajistilo, že je nedostanou v době těhotenství. To mi přijde, že celkem dává smysl.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: U zarděnek jde spíš o to, že není lék. Pro dítě sice tak nebezpečné nejsou, ale je to vysoce nakažlivá choroba která je velmi nebezpečná pro těhotné - způsobuje těžké poškození plodu. :o(

Čili ano, je to smrtelná choroba, ale ne tak, jak si představuejš ty.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: Opravdu je úmrtí třeba na zarděnky tak pravděpodobné? Proč jsme teda byly jako děti vystaveny tak strašnému riziku, když vakcína existovala? A MMCH - nebráním se povinným očkováním, jen mám pochybnosti o tempu, kterým je do dětí pumpováno.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ORIKA: Zrovna žloutenka A mi přijde důležitější než některá očkování, která jsou v očkovacím kalendáři povinně. Oběma dětem jsem ji nechala naočkovat před nástupem do MŠ.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ID_0: neřekla jsem, že na očkování jdeme, ale že to zvažuju, hledám info a ptám se..zatím jasno nemám, nicméně studie tvrdící, že očkování způsobuje autismus byla podvodná pokud vím a o studii, která by prokazovala souvislost mezi alzhaimerem a očkováním vůbec nevím
    BIDAK: díky
    CORNELA: a měla jsi nějakou reakci?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ID_0: Jak to myslíš s těma autistama? Ta studie byl podvod.

Uvědom si, že ty jsi byl(a) očkován(a) vakcínou s cca 10x větším množstvím hliníku...
    ID_0
    ID_0 --- ---
    ORIKA: v přibalu: formaldehydem inaktivovaný vir hepatitidy A (kmen HM175), adsorbovaný na hydroxid hlinitý. ve 3 letech do krve silná káva...

Ty jo lidi, takhle budem mít z našich dětí autisty nebo ve 40 alzhaimery...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ORIKA: Hele, mrkni na tohle.
    OČKOVÁNÍ proti virové hepatitidě typu A (Internetové Informační Středisko o Očkování)
    http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/hepa.html
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ač nejsem zrovna velkým příznivcem nadbytečného očkování, uvažuju u syna před nástupem do školky o očkování proti žloutence A...pediatra mi k tomu v podstatě nic neřekla a rovnou mi vrazila předpis na Havrix 720 junior...google mi vyhodil odborný článek, který mi nic moc neřekl, tak to zkouším ještě tady - máte někdo zkušenost s touto vakcínou?
    a celkově by mě zajímaly vaše názory na očkování proti žloutence A - proč ano, proč ne...díky moc
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ULILIA: Pokud tě zajímá jak je to s černým kašlem tak: [ BIDAK @ Očkování - pro a proti ]
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    BIDAK: Nizsie bola rec o vakcine proti priusniciam, zardenkam a spalnickam.
    S tetanom suhlas, s ciernym kaslom ciastocne (podla mne dostupnych info je CK smrtelne nebezpecny len do cca. 6 mesiacov veku, potom sice zdlhava a znacne neprijemna nemoc, ale zvladnutelna (ak je imunita inak OK a idealne ak je dieta kojene) - zdroj ted nemam cas dohladat, ale ak mam info mylne, rada sa necham poucit a to uplne bez ironie).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ULILIA: Tyjo lidi, očkujte aspoň proti tetanu a černýmu kašli, to jsou realně hrozící nemoci který se týkaj i vašich dětí.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ULILIA: díky za info
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MAGGIE: Maggie, k tomu homeopatickemu osetreniu pri ockovani som uz davnejsie citala toto: "Thuya se na dnešní vakcíny nehodí, hodila se dřív na vakcínu proti pravým neštovicím, ale bohužel ji hodně lékařů dál doporučuje při vakcinaci...potenc. vakcína je vyrobená přímo z té které vakcíny, takže ta je na rozdíl od Thuyi "na míru" danému problému."

A k tomu MMR - vyhlaska o ockovani v tomto pripade stanovuje len vek, kedy sa s ockovanim moze/ma zacat (od 15 mesiacov), ale neudava hornu hranicu, do kedy musi byt MMR naockovane, takze sa da relativne dlho beztrestne odkladat (komplikuje sa to nastupom do skolky). To len tak na okraj, ked sa budes o datume naockovania prvej davky Priorixu rozhodovat.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    diky za info a trochu se omlouvam za zmatky, co jsem tu psala, protoze jak jsem zjistila, Jenik ted dostal ctvrtou davku hexavakciny, ne tu prvni zivou vakcinu, ta ho teprve ceka (byli jsme na kontrole zaroven i s Karolinkou a nejak jsem byla rada, ze to vsechno probihalo v klidu a vsechno to nejak v hlave popletla)..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam