• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    TAPINA: to je váš základní studijní materiál? slyšel jsem že má velkou sledovanost...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KUBALIBRE: To, že se dnes dá téměř vše léčit, je bohužel naivní představa lidí, co ze zdravotnictví znají jen Ordinaci v růžové zahradě.
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    kuwa a ted nevim jestli sem troll, flamer nebo diskuzní kašpar...
    CORNELA: add 1)třeba všechny problémy spojené s horečkou(což nevíš co u malých dětí znamená)..jako např. problémy s příjmem potravy(tj. s kojením), špatný spánek, kožní reakce(velká horká citlivá koule v místu vpichu)
    add2) jsi zastánce nejmodernějších porodnických postupů, a to je pro mě skoro polovina porodů císařem a dál to komentovat tady nebudu, abych nebyl OT
    3) až budeš mít někdy dítě(což ti oporavdu přeju) tak mi dáš nejspíš za pravdu, ale bez prožitku zkušenost nemáš...a v dnešní superlékařské době se dá přece téměř vše léčit ne, tak proč preventivně zatěžovat vyvíjející se tělíčko človíčka, hlavně jeho játra, ledviny a srdce...to vás ale učili ne?
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    OT: co je to trolení? sem už asi staršího vydání...pořád to nekde slyšim, ale nikdo mi to nevysvětlil...třeba to zvládne medička...
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    CORNELA: nejsem medik ani imunolog, to je pravda...ale když šla naše dcera na očkování proti obrně, měla týden (pro tebe nepředstavitelný) velké problémy a nakonec nám řekli, že se to nejspíš ani neujalo a že bude muset znova...což sme logicky odmítli s tím, že znova to nebohé, 3 měsíce staré miminko, trápit nebudeme...přeju ti, abys měla nekdy dítě(teda až ho nejlíp porodíš císařem v celkové narkoze, aby to nebolelo) a užij si ty stavy po očkování...
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    TESSS: bacha at ti nepise cornela, že to už tu bylo a si OT
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    nevim jak taková zkušená matka jak ty toho může tolik vedět...jsem v naprostým úžasu...
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    CORNELA: z tebe seru magi v kostkách vždy, když čtu nějakou tvojí perlu ;)
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    mám strach napsat reakci, aby mě tu cornela nesežrala :))
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ID_0
    ID_0 --- ---
    CORNELA: máš pravdu na tom teď intenzivně pracuju nemyslet a jen být, krásný to pocit, takový léčivý :) vřele doporučuju nejen tobě...
    ID_0
    ID_0 --- ---
    CORNELA: ještěže u nás stát tak myslí na blaho občanů... my tupí lajci pak nemusíme vůbec myslet stačí držet hubu a krok...
    a co takhle čipy pod kůži to by se ti nelíbilo? každej by měl svoji zdravotní kartu u sebe, už vidím ty výhody: třeba neočkovaní by zahoukaly na veřejných čekpointech jako zloději v marketech, bys tak měla čas utéct a ochránit své embryo :)
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    CORNELA: ona je aspon pravnicka, za to ty si tady hrajes na velkou doktorku, nehlede v dalsich diskuzich perlis jak vsemu rozumis...
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Právnička: Pokuty za odmítnutí očkování? Půjdeme k soudu - Liga lidských práv
    http://llp.cz/2012/06/pravnicka-pokuty-za-odmitnuti-ockovani-pujdeme-k-soudu/

Ktovie, ako sa to nakoniec celé v praxi vyvrbí...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    No, padly tu uz docela smutny veci. Proto sem taky pisu.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BIDAK: Jo a bylo to u hodne malych neockovanych, kde by to nikdo prave necekal.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: Je to v hexe asi to potencialne nejvic zbytecny. Dava se proto, ze se u cca 5% (z hlavy, nebit) neockovanych deti dlouhodobe zjistuji protilatky, takze se s tou chorobou nekde musely setkat. Co ja vim, nevi se presne kde, tak se to dava rdsi, aby nezacla epidemie.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    CORNELA: a co si myslíš o hepatitidě v hexavakcine? nepřijde ti pro tak malý dítě trochu zbytečná?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MIKA: A tak já budu očkovat a do monte dávat pokud to půjde. Ale jinak jo no, povzdech je někdy na místě, o to žádná.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MIKA: ty školky jsou mazec.. by mne zajímalo, kde to začalo - jestli befel shůry nebo vymysl kohosi, kdo chtěl rodičům ukázat, jakou má moderní školku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam