• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BIDAK: Jo a bylo to u hodne malych neockovanych, kde by to nikdo prave necekal.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAGGIE: Je to v hexe asi to potencialne nejvic zbytecny. Dava se proto, ze se u cca 5% (z hlavy, nebit) neockovanych deti dlouhodobe zjistuji protilatky, takze se s tou chorobou nekde musely setkat. Co ja vim, nevi se presne kde, tak se to dava rdsi, aby nezacla epidemie.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    CORNELA: a co si myslíš o hepatitidě v hexavakcine? nepřijde ti pro tak malý dítě trochu zbytečná?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MIKA: A tak já budu očkovat a do monte dávat pokud to půjde. Ale jinak jo no, povzdech je někdy na místě, o to žádná.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MIKA: ty školky jsou mazec.. by mne zajímalo, kde to začalo - jestli befel shůry nebo vymysl kohosi, kdo chtěl rodičům ukázat, jakou má moderní školku
    MIKA
    MIKA --- ---
    BIDAK: to byla pouze smutna poznamka k tomu svobodnemu Dansku - ja kdyz se tak kolem sebe divam, tak je mi z nas Cechu hodne smutno - globalne a treba v tom zminovanem Dansku jsem se citila bozsky... sve dite samo ockovat budu, mam to prikazane NEASI bo bych ho nemohla zaclenit do ceskeho kolektivu (pokud ovsem vyhraji ve sportce a budu mit na montessori skolku tak ne - pac tam to neresi :) tam jsou o krok na pred)!!!
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MIKA: Opravdu je to hlavně o svobodě? Ty opravdu nenecháš svoje dítě očkovat hlavně proto, že se to musí?
    MIKA
    MIKA --- ---
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ULILIA: jsem z Liberce, nic moc výběr tady, ale dostatečně se obrnim a budu si stát za svým ;) jen je mi líto, že pediatricku neberu jako přítele v nouzi, ale jako mírného nepřítele..:(
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MAGGIE: Neviem presne, odkial si, ale po dlhom hladani sa mi podarilo najst podobnu pediatricku i v Prahe. Sice s nami, co sa pohladu na ockovanie tyka, nesuhlasi, ale bavi sa s nami ako s partnermi (mozno i preto, ze vidi, ze mame problematiku celkom nastudovanu, ktovie), nie ako s prepacenim debilmi, respektuje nas a ockovanie tak mame tiez odlozene az po roku a ockovat budeme alternativnou vakcinou. Da sa urcite najst aj v CR.
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    MAGGIE: tak ne nad vsim tady jasam, ale zrovna ockovani a "nezatezujici" lekarska pece me tesi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FARIN: Třeba zrovna u té tetanovky je to každého věc a proočkovanost populace nehraje až takovou roli, ale chtěla jsem tím říct, že ten praktický aspekt zapamatovatelnosti intervalu očkování je taky podstatná věc. Čím hůř zapamatovatelný interval, tím víc přibyde jedinců, kteří nejsou očkovaní ne proto, že by nechtěli, ale proto, že zapomněli.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAYAM: hm, když to tak čtu, chtěla bych bydlet v Dánsku.. :(
    FARIN
    FARIN --- ---
    TAPINA: zatez u tetanovky by nemela byt velka. Ale zas davat drive nez za 5 let se nedoporucuju, muze to mit pak docela bourlivy reakce. Takze uplne nic to nebude. Ono uz z principu cokoliv co dokaze prenastavit na 15 let imunitni system bych nesnazil aplikovat casteji nez je potreba.
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    BIDAK: vidis to, tak to byla klasicka doktorska manipulace ( ale 98% rodice nechava sve deti ockovat! ... tim chci rict, vy byste mela prece taky ). dekuji za upresneni informace, ja se priznam, ze jsem si jeho poznamku nikde neoverila. dite jsem ockovat nechala, ale az po 1.roce. Dr. se mnou dvakrat vedl ockovaci diskuzi, a prestoze vim, ze se mnou absolutne nesouhlasi a svoje deti ma ockovane proti vsemu, co se da, tak nejevil pohorseni nad mym rozhodnutim a vyjadril, ze me respektuje a ze az se rozhodneme ockovat, mam se ozvat a ze kdyz budu chtit ockovat jenom neco, zjisti mi blizsi informace. prave za tento jeho profesionalni pristup si ho nesmirne vazim.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    taky nejsem apriori proti vakcíně, ale třeba naprosto nesmyslná mi přijde v hexavakcíně zloutenka pro čtyřměsíční dítě..
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ULILIA: Sakryš, asi máš pravdu. Omlouvám se.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    BIDAK: Pokial viem ja, tak samostatna vakcina proti ciernemu kaslu bohuzial na trhu prave nie je (asi najmenej kombinovany je Infanrix, kde je CK kombinovany s tetanom a zaskrtom) - za odkaz na samostatnu vakcinu proti CK budem rada.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BIDAK: Jo a taky se kvůli tomu o něm dá najít hodně informací, takže abych nemluvil naprázdno...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS: Jo a ten černej kašel omílám proto, že je to aktuální problém. Kdyby na to nebyly ty smrťáky, nezmiňoval bych to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam