• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    BIDAK: byla to narážka na to, že někdy se bez doktorů neobejdeme a nic proti nim nemám...celou dobu se snažimk říct, že se tu spousta věcí dělá zbytečně navíc...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBALIBRE: Nevím. Počkej, zkusím najít incidenci tetanu u nás.

KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    BIDAK: myslíš jako když přecházís přes přechod a doufáš že ten autobus zastaví?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBALIBRE: Aha. Vážně troll. Tal proč si sem prosímtě vůbec psal, když tě nezajímá jiný názor?

OK. Dont feed the troll.
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    ještě že musim ted k doktorovi a zítra už to tu číst nebudu...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBALIBRE: Hele, proč trápit... proto, že se ukázalo, že některý choroby prostě hrozej už úplně od malička. No a viz CORNELA.

Jak říkám, ty seš takovej ten typ, kterej je živoucí důkaz toho, jak jsme tady na tom dobře a nemáme problém s vážnejma nakažlivejma chorobama. Kdybys někdy viděl epidemii obrny tak bys takovýhle blbosti neřešil.

KUBALIBRE: S tetanem ani s dalšími nakažlivými vážnými chorobami zkušenost díkybohu nemám. Ale dost čtu.

KUBALIBRE: Protože ta pravděpodobnost je docela malá. Taková maličká ruská ruletka...
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    CORNELA: proč teda naše dítě(které se vrtá celý dny v klíně u ovcí a je neustále poškrábané) není nemocné?
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    BIDAK: viděl jsem osobně, jak nám na to umřela ovce a nic moc...(btw chyba veterináře kterej špatně ošetřil ránu)...ty máš tu zkušenost? a u někoho v tvém okolí se vyskytl?
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    a jinak...nikdy jsem ovšem neřekl, že neočkovat vůbec, ale je třeba to dítě trápit hned v prvních měsích života? až půjde do školy, ok, ale před tím mi to přijde zbytečný...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBALIBRE: Hele tohle je super a každýho věc, ale to čem my tu mluvíme jsou choroby trochu jinejch ráží. Myslím, že to co píšeš, píšeš jenom pro to, že si vůbec neumíš představit, co je to například tetanus.
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    CORNELA: zdravej životní styl? nebýt přehnaně pečovatelskej aby si dítěš vytvořilo imunitu samo, třeba srážet teprotu až nad 39,5. nebo klidně nechat dítě lézt po domácích zvířatech a v senu atp aby nemělo alergii..je toho dost..ale neříkej že vás neučili jak zdravě žít...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBALIBRE:
    Zdravej přístup a respekt k životu je hodně důležitej.

Bohužel ten tě před tetanem, obrnou nebo tím černým kašlem neochrání. Očkování ano.
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    CORNELA: není nejlepší prevencí zdravej přístup a respekt k životu?
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    TAPINA: to je váš základní studijní materiál? slyšel jsem že má velkou sledovanost...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KUBALIBRE: To, že se dnes dá téměř vše léčit, je bohužel naivní představa lidí, co ze zdravotnictví znají jen Ordinaci v růžové zahradě.
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    kuwa a ted nevim jestli sem troll, flamer nebo diskuzní kašpar...
    CORNELA: add 1)třeba všechny problémy spojené s horečkou(což nevíš co u malých dětí znamená)..jako např. problémy s příjmem potravy(tj. s kojením), špatný spánek, kožní reakce(velká horká citlivá koule v místu vpichu)
    add2) jsi zastánce nejmodernějších porodnických postupů, a to je pro mě skoro polovina porodů císařem a dál to komentovat tady nebudu, abych nebyl OT
    3) až budeš mít někdy dítě(což ti oporavdu přeju) tak mi dáš nejspíš za pravdu, ale bez prožitku zkušenost nemáš...a v dnešní superlékařské době se dá přece téměř vše léčit ne, tak proč preventivně zatěžovat vyvíjející se tělíčko človíčka, hlavně jeho játra, ledviny a srdce...to vás ale učili ne?
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    OT: co je to trolení? sem už asi staršího vydání...pořád to nekde slyšim, ale nikdo mi to nevysvětlil...třeba to zvládne medička...
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    CORNELA: nejsem medik ani imunolog, to je pravda...ale když šla naše dcera na očkování proti obrně, měla týden (pro tebe nepředstavitelný) velké problémy a nakonec nám řekli, že se to nejspíš ani neujalo a že bude muset znova...což sme logicky odmítli s tím, že znova to nebohé, 3 měsíce staré miminko, trápit nebudeme...přeju ti, abys měla nekdy dítě(teda až ho nejlíp porodíš císařem v celkové narkoze, aby to nebolelo) a užij si ty stavy po očkování...
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    TESSS: bacha at ti nepise cornela, že to už tu bylo a si OT
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    nevim jak taková zkušená matka jak ty toho může tolik vedět...jsem v naprostým úžasu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam