• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    ANNAWA:děkuju. a základní to je jen hexa nebo ještě něco? uvažujeme teda ještě o tubeře. a pomaleji je jak? Omluvám se že to nikde nenačítám, ale momentálně potřebuju jen rychlou stručnou informaci.
    LILY: děkuji
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TEMASU: já do rotavirů nešla, dávám jen základní a to ještě spíš pomaleji než rychleji.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    ahoj, začínáme řešit první očkování - nechceme očkovat na všechno, takže sbírám názory a zkušenosti. V pondělí by malá mohla být očkovaná na rotaviry, jsem víceméně rozhodnutá, že je to zbytečné. Potvrdí mi to tu někdo? :o)
    LILY
    LILY --- ---
    MAGGIE: to bude asi kus od kusu :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a jsou pediatři obecně ochotni ty prázdné ampulky vůbec dávat?
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZEGA: Mám - ampulku jsem vypláchla šedesátiprocentním lihem a pak šestkrát ředila převařenou studenou vodou cca 1:100 (každé ředění jsem usilovně protřepávala). Vzniklo tak ředění cca 6CH. To jsem schovala - podle míry závažnosti reakce se dá pak doředit - čím vážnější stav, tím víc ředit. Od oka :).
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: ještě ne, ale plánuju to udělat tak, že si vezmu v lékárně tak 50-100 ml flašku a ředit budu buď destilkou nebo vodou z brity, možná převařenou. Nejdřív naplním ampuli (pokud to půjde, vůbec nevím, jak ta ampule vypadá) nebo ji prostě nějak propláchnu, zbytek naliju do zakoupené lékovky, kterou doplním vodou, protřepu, vyliju, naplním, protřepu, vyliju....tak dlouho, dokud mě to nepřestane bavit, ale nejmíň 15x.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    máte někdo zkušenost s tím, že po očkování dostanete práznou ampuli a naředíte si homeopatický lék? jak to děláte?
    díky
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    ZEGA: děkujeme:)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    chcete-li odpovedi od Cornely, piste ji do posty...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    CORNELA: takže v ČR máme cca 98% dětí bez sleziny, když je očko proti pneumokoku primárne pro ně???... nebo dělají pediatři někde chybu,když máme tak vysokou proočkovanost i u zdravých jedinů???
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    CORNELA: nase mudra mi to neprimo vnucovala, nakonec jsem u obou kejvla, i kdyz jsou naprosto zdrave, se slezinou, a dnes bych si rvala vlasy, co jsem to udelala.. takze asi tak.. nehlede na to, ze mi ted naposledy nutila, jak uz by mel byt Jenik ve svych 20 mesicich malem dvakrat ockovany proti MMR.. no comment..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Podělte se o své zkušenosti s očkováním v online dotazníku pro diplomovou práci "Alternativní postoje k biomedicínskému vědění"

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHBIdU5UNHZudFJ4OFFxRWdKM045YVE6MQ

Paní Marhánková a její asistentka Jitka Skálová velmi stojí o rodiče ochotné podělit se o své názory a zkušenosti také formou osobních rozhovorů. Rovněž všechny údaje použité z rozhovorů budou vždy anonymní.
    Kdo z vás je ochoten podělit se o své postoje i touto cestou, hlaste se - realizátorky výzkumu jsou ochotny za vámi i dojet do vašeho regionu. Kontaktní e-mail na asistentku je ji.skalova@seznam.cz
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    vecer udelam tabulku a budu ji aktualizovat.. diky
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEGA: Jitka Fabiánová Praha 3, Chrudimská 2a. Nemá problém s odkladem, ale jiné alternativy sama nenabízí.
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: určitě. :) Zaregistrování se na nyxu není podmíněno bydlením v Praze :D:D
    BONIE
    BONIE --- ---
    ZEGA: pokud někoho zajímá Zlín, tak MUDr. Tesaříková, celkově je taková příjemná a otevřená..
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: já mám zkušenosti s těmito dvěma:
    MUDr. Bartůňková, Riegrova 12, Brno
    MUDr. Nedělková, Italská 3, Praha

U Bartůňkové jsme chvíli, ale naprosto nemá problém s tím, že dítko ještě nemá ve dvou letech priorix a že bych klidně počkala do doby, než půjde do školky.
    Nedělková je ochotna diskutovat o čemkoliv, nevadí ji domorodičky ani homeopatika. Když chce někdo o něco odložit povinné očkování, tak to repektuje. Na hexavakcínu řekla, že to nechá na nás, jen teda že by to doporučila kvůli černému kašli, který může být pro několikaměsíční děti smrtelný a který je prý v Praze zrovna docela rozšířený.
    U priorixu nám očkování taky odložila, jen chtěla vědět, do kdy si ten odklad tak představujeme.
    Na dotaz o očkování proti pneumokokovi např. říkala, že pokud dotyčná rodina furt někam necestuje, tak je to vcelku zbytečné a že to lidi nechávají dávat dětem spíš proto, že je to zadarmo.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Můžu Vás poprosit o kontakty na pediatry, kteří jsou o očkování schopni diskutovat?
    dala bych to do tabulky na nástěnku. třeba se to bude hodit
    MIKA
    MIKA --- ---
    CORNELA: by me zajimalo, zda jde pediatrum opravdu o zdrave deti, protoze s takovyma by nemeli zachvili co"zrat"... ty ses zrejme nesetkala s doporucovanim, jelikoz nechodis s ditetem k doktorum, znami odmitli ockovani proti pneumokokovi a doktor se tvaril velmi nasrane a dotcene... ze by prisel takovym rozhodnutim o nejaky body/prachy (dite bylo zdrave... zadna rizikova skupina)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Napriklad moje nazory se tehotensttvim a narozeni ditete zmenily hodne..
    Dite ockuju, s individualnim kalendarem.. zivou vakcinu jsem zati rozhodnuta nepodstoupit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam