• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Napriklad moje nazory se tehotensttvim a narozeni ditete zmenily hodne..
    Dite ockuju, s individualnim kalendarem.. zivou vakcinu jsem zati rozhodnuta nepodstoupit.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KUBIS: My budeme rodit za dva měsíce a vzhledem k tomu, že se považuji za informovaného amatéra tak se mé názory nijak neměnily.

Jinak Cornella ti neodpoví, neb dostala banánem, takže leda pošta.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    KUBIS: jinak toto teda jako neni nic proti cornele, je to spis jen uvaha o tom ze si myslim, ze rodice vidi veci ohledne deti jinak nez nerodice, a ze se to nejak meni... nebo ja to mam tak z vlastni zkusenosti teda
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Nojo, jak se psalo, to není očkování pro zdravé děti. A to že někteří lékaři mají výhody za předepisování léků je vyloženě korupce. V očkování problém není, ale jak píšeš, problém je v bezohledném marketingu. Z těch marketingových praktik bych blil.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ZEGA: ted pravdepodobne dostanes smrst clanku ktere to popiraji, v zaverecnem podekovani bude pravdepodobne uveden poskytovatel podpory vyrobce danych vakcin:)

Me by stejne zajimalo jestli Cornela bude mit stejne argumenty, az bude mit dite, pokud tedy nahodou dite nema.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: sry za chyby.
    KUBALIBRE: na "objektivní" výzkumy sere pes.. žádnej takovej neexistuje. ,)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BONIE: moje mudra i URL llekarka je striktne proti ockovani u jinak zdraveho ditete. I pokud napriklad rodice oba na zanety usi apod trpeli.
    Byly obe rozhorceny z reklam a z propagace.. a tvrdili obe, ze leci dost deti, kterym se podobny veci rozjeli po ocku.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ULILIA: Pěkný. To je fakt zajímavá tabulka. Vyzobat ty proočkovanosti atd to by byla vopravdu facha.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    K dnesnemu dnu aktualizovana tabulka povinnych ockovani v roznych krajinach EU i mimo EU http://www.slobodavockovani.sk/news/kde-su-ake-ockovania-povinne/ (neoverovala som z ineho zdroja, tak snad ok). Skoda, ze tam pre porovnanie nie je i miera preockovanosti a statistika vyskytu jednotlivych ochoreni, proti ktorym sa ne-ockuje, v tej-ktorej krajine. Pripadne niekto doplnte.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BONIE: Jj, dyk jo. Nic proti tobě, já jenom píšu, že právě ono to má asi tak stejnou vypovídací hodnotu, jako by ty čtyři děti po očkování srazilo auto (nedejbože) a ty bys napsala, že je to kvůli očkování. Nic víc.
    BONIE
    BONIE --- ---
    TAPINA: ne, byly zdravé..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BONIE: A tyhle konkrétní čtyři děti před očkováním byly zdravé? Nebylo ono to náhodou tak, že dostaly očkování na pneumokoka, protože už tak byly často nemocné?
    BONIE
    BONIE --- ---
    v záhlaví je napsáno, že klub je primárně určen pro rodiče a jejich zkušenosti s očkováním.. napsala jsem zkušenosti 4 matek v mého blízkého okolí, to je vše.. (děti očkovaly, děti jsou stejně nemocné, ač jim doktoři očkování doporučovali hlavně, aby děti neměly problémy s ušima a dýchacími cestami) už mám ale pocit, že je to klub Cornela odpovídá.. :/ podrobné kazuistiky nemám, to je fakt, tím bych to ukončila.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BONIE:
    Dobrá, zkušenosti okolí jsou důležité, ale musí se to dělat poctivě.

Jinými slovy - jak víš, že potíže těch dětí, které nastaly po očkování jsou způsobeny očkováním? To, že něco nastalo poté, ještě nic neříká o tom, že to nastalo proto.

Pokud na tuto otázku dokážeš odpovědět - OK. Pokud ne, znamená to, že vlastně nevíš nic a tahle informace by na tvoje rozhodování naopak neměla mít žádný vliv.
    BONIE
    BONIE --- ---
    CORNELA: to není žádný výkřik, jako matka se rozhoduju nejen na základě nějakých vědeckých studií, které někdo provedl, ale taky na základě reakcí a zkušeností lidí z okolí.. když mi 4 z 10 matek, které znám řeknou, že očkování v jejich případě nepovažují za užitečné a u příštího dítěte už se rozhodnou očkování nepodstoupit, je to pro mě názor, který má váhu a ne žádná mimibazarovská dojmologie..
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    CORNELA: jojo, znam vedecke studie, stejne tak uroven vedy napr. na univerzitach... aneb koho chleba jis, toho pisen zpivej... v praxi to znamena to, ze pokud o dane problematice neni vedecka studie tak problem neexistuje? proc by mela byt studie financovana vyrobcem proti produktu dane firmy, nebo aspon ukazovat napr. na vedlejsi ucinky? Dyt by to nemelo logiku
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    CORNELA: ty bys taky mohla nahodit nejakou "nezaujatou" studii, kdyz uz jsme u toho
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ULILIA: No díky za odkaz. Je to silný kafe, lidi jsou divný.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    CORNELA: Chapem, preto som hned uviedla autora. Ako som pisala, este som na to detailne nemrkla, ale poznamkovy aparat ma na prvy pohlad celkom slusny.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Pardon za narušenie pneumokok debaty, ale narazila som na práve dokončenú štúdiu "Kolektívna imunita - mýty a fakty", časť je už zverejnená tu (v slovenčine): http://rizikaockovania.sk/dok/Kolektivna_imunita-myty_a_fakty.pdf .
    Nemám ešte preštudované, ale v najbližších dňoch napravím, som na to celkom zvedavá.
    Zatiaľ dva krátke provokatívne úryvky:

"Hypotéza o kolektívnej imunite vznikla na základe pozorovania imunity vznikajúcej po prekonaní prirodzeného ochorenia a optimisticky bola vztiahnutá aj na očkovanie. Je však takýto myšlienkový krok opodstatnený? Môže očkovanie navodiť kolektívnu imunitu?"

"Pri väčšine uvedených vakcín v ich súčasnej podobe neexistujú dôkazy o tom, že by chránili zaočkovaného jedinca pred infekciou a jeho okolie pred jej šírením. Väčšina z nich dokonca takéto vlastnosti principiálne ani nemôže mať. Je tiež žiaduce, aby pri akejkoľvek diskusii o kolektívnej imunite boli tieto fakty jasne pomenované, aby nedochádzalo k zavádzaniu odbornej i laickej verejnosti."

Kritické i nekritické dojmy prosím ideálne až po prečítaní textu ;)
    A len pre poriadok - autorom článku je Peter Tuhársky z iniciatívy http://rizikaockovania.sk/kto.html .

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam