• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: já jsem děsnej flink... když chci. On měl odložená očkování kvůli reakci - nebyla myslím nijak úděsná, ale já si okamžitě prosadila stopku na očkování a odeslání do Motola, kde to potvrdili. Někdy po třetím čtvrtém roce už mu očkování zase povolili, ale to už jsem řešila jen ta nejnutnější a pak jsme chodili ke Karhanovi, který nějaká vynechaná očkování moc neřešil. Začala to řešit až doktorka po přestěhování, ale tu už jsem stihla změnit, protože mě její přístup štval. Nová doktorka se do toho očkování nežene, jen zmínila, že by možná stálo za to nechat naočkovat samotné příušnice. Tak to zvážím.

Každopádně, ve školce se na to nikdy neptali. Ale až ta nová doktorka mu to pak psala na potvrzení na tábor.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ANNAWA: prosímtě, jaks tohle dokázala? to tě nikdo nijak do toho nenutil? mluvím o těch neustále omílaných školkách..
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    TEMASU: moje mamka pracuje na hygieně, je tedy víc než zastáncem veškerého očkování, přesto u rotavirů radila, ať do toho rozhodně nejdu, že je to totální blbost.. a k té hexavakcíně - kdybych se byla informovala dříve, bohužel to už nezměním a je mi to dost líto, trvala bych jen na pětikombinaci, tj. bez žloutenky, která mi přijde u tak malých dětí jako totální debilita.. a MMR zatím oddaluju, co to jde - podle mne je lepší prodělat to v reálu, než se nechat očkovat.. obávám se ale, že budu beztak jednou donucena okolnostmi, tj. přijetím či nepřijetím do školky, což mi teda přijde jako fakt dost smutný
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    Děkuju všem
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TEMASU: Z. dostala prvni hexu asi v osmi mesicich. a moci se rozhodnout znovu, tak to jeste odsunu. priorix jsem odlozila na predskolkovy vek (cca3roky) a taky to jeste budu resit. u odsunute hexy je aspon dobre, ze ma jen 3 davky + obrnu. ne 4.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LILY: možná i na ten třetí, pokud se domluvím s dr. Zatím jsem to neřešila. Momentálně s ní řeším, že 12letý syn ještě nemá očkování proti spalničkám a spol :-)
    LILY
    LILY --- ---
    ANNAWA: mně přijde takhle brzo právě zbytečný, když to jsou samé život ne-ohrožující choroby.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LILY: plánuju priorix taky odložit až po druhém roce.
    LILY
    LILY --- ---
    TEMASU: na začátku se dává hexa, pak v 15. měsících priorix (plus pak někdy druhá dávka) a pak tuším pár let nic. Moje dítko má ve dvou letech absolvované všechny hexavakcíny (první dostal ve čtyřech měsících) a priorix dostane, až mu budou tak tři roky, prostě před nástupem do školky, aby ho vzali..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TEMASU: jen hexa.
    Pomaleji - nemá to odložené, on to snáší dobře, ale narodil se o měsíc dřív, takže jsem si nejdřív u doktorky vymohla, aby mu kvůli očkování počítala věk dle původního termínu porodu a i tak jsme očkování dávali co nejpozději, ne rozhodně hned v tom cca 9. týdnu, ale až asi v 15. Teď je mu 13. měsíců a čtvrtou dávku hexy má mít až na konci srpna.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    ANNAWA:děkuju. a základní to je jen hexa nebo ještě něco? uvažujeme teda ještě o tubeře. a pomaleji je jak? Omluvám se že to nikde nenačítám, ale momentálně potřebuju jen rychlou stručnou informaci.
    LILY: děkuji
    LILY
    LILY --- ---
    TEMASU: naprostý souhlas s ANNAWA
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TEMASU: já do rotavirů nešla, dávám jen základní a to ještě spíš pomaleji než rychleji.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    ahoj, začínáme řešit první očkování - nechceme očkovat na všechno, takže sbírám názory a zkušenosti. V pondělí by malá mohla být očkovaná na rotaviry, jsem víceméně rozhodnutá, že je to zbytečné. Potvrdí mi to tu někdo? :o)
    LILY
    LILY --- ---
    MAGGIE: to bude asi kus od kusu :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a jsou pediatři obecně ochotni ty prázdné ampulky vůbec dávat?
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZEGA: Mám - ampulku jsem vypláchla šedesátiprocentním lihem a pak šestkrát ředila převařenou studenou vodou cca 1:100 (každé ředění jsem usilovně protřepávala). Vzniklo tak ředění cca 6CH. To jsem schovala - podle míry závažnosti reakce se dá pak doředit - čím vážnější stav, tím víc ředit. Od oka :).
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: ještě ne, ale plánuju to udělat tak, že si vezmu v lékárně tak 50-100 ml flašku a ředit budu buď destilkou nebo vodou z brity, možná převařenou. Nejdřív naplním ampuli (pokud to půjde, vůbec nevím, jak ta ampule vypadá) nebo ji prostě nějak propláchnu, zbytek naliju do zakoupené lékovky, kterou doplním vodou, protřepu, vyliju, naplním, protřepu, vyliju....tak dlouho, dokud mě to nepřestane bavit, ale nejmíň 15x.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    máte někdo zkušenost s tím, že po očkování dostanete práznou ampuli a naředíte si homeopatický lék? jak to děláte?
    díky
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    ZEGA: děkujeme:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam