• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: moje doktorka nemá problém to odložit do doby, než půjde dítě do školky.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BONIE: ano, až ve vyssim věku
    BONIE
    BONIE --- ---
    synovi je 15 měsíců a tak jsme dostali pozvánku na priorix, chci ho odložit.. doktorka ale řekla, ať to zvážím, že vakcína obsahuje také viry příušnic, které jsou u kluků nebezpečné, protože hrozí neplodnost.. ale jak tak čtu, tak je to spíš riziko pro dospívající kluky než pro roční děti.. jestli to teda správně chápu, tak přiušnice jsou spíše nebezpečné v pubertě než teď?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    FOXOVA: nemam, o kterou knihu prosim jde ? diky
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    LEPEK: mas knihu od prof. strunecky?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    GIDDY: ne, ony jsou dvoj a trojvakciny tohoto... kdyztak opisi z knihy ockovani pro a proti...

akorat jsou to vakciny neschvalene pro prvotni imunizaci 2 letych deti, avsak v zahranici uspesny zpusob....
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LEPEK: jo, vidis, blbe ctu, ano myslela sem tu s cernym kaslem a zaskrtem, ale ty myslis asi tydle tri - tetanus, obrnu a zaskrt naockovat vsechny zvlast?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    GIDDY: nemyslis ale trojvakcinu tetanu a cerneho kasle, ktera obsahuje jako treti nemoc obrnu ci zaskrt - nejsem si ted jista, ktera je to ta treti nemoc:(
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LEPEK: ale tu trojvakcinu nebrat co sem cetla
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LEPEK: me to tez zajima, tak sem
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    máte někdo očkované děti jen proti tetanu

případně jen proti
    tetanu,dětské obrně a záškrtu

či nějak podobně??

zajímají mne zkušenosti s dostupnosti či dovozem vakcín atd.

klidně pošta
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    :)) o moji diplonku je strasnej zajem, ale obavam se ze z ni asi nic nebude, nejak nemam material...
    BONIE
    BONIE --- ---
    já jsem odsunovala tak, že jsem vždycky řekla, že byl syn nemocný, třeba rýma nebo zvýšená teplota po zubech a že bych raději počkala.. takhle to šlo cca do půl roku a v pohodě.. částečně to byla pravda, ale trochu jsem to jako přibarvovala, abych se tomu očkování prostě vyhla..
    MIKA
    MIKA --- ---
    GIDDY: podepisovala jsem... prebrala jsem si tim odpovednost, nevadilo mi to a doktorku jsem chapala, na nastenku bych pridala knizku "varovne signaly ockovani"
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    GIDDY: mam nascanovaneho Hirteho
    FOXOVA: vysledky diplomky by me taky zajimaly. Na kdy konkretne jsi posunula priorix?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    na nastence este neni kniha od Neila Z. Millera - Co možná nevíte o očkování
    nevim jak je kvalitni

prosim vas, prazske, mate nekdo nake knihy o ockovani z nastenky? rada bych si pujcila, ted to resim a u nas v knihovne to neni, dekuji:) posta
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    hm, tak asi volam Rozalio o radu, za to nic
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    FOXOVA: vysledky by me opravdu zajimaly, velice prospesne tema!!!
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    Noc prosim , pro svou diplomku hledam rodice deti, kteri naockovali sve deti a pak se dostavily nejake trvale poruchy, nebo rodice autistickych deti, ktere pozorovali zmeny na detech.
    Je to anonimni a jde o pomoc dalsim rodicum. Prosim posta. dekuji
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ja u dcery posouvala ale mudra vedela ze nema cenu se semnou prilis dohadovat. Vsechna ockovani mela pozdeji, a nic jsem nepodepisovala. Jako legalni vymluvu jsem mela " opet je nemocna, chytla to od segry....! :))
    LILY
    LILY --- ---
    GIDDY: já jsem posunovala priorix. Synovi bude 2,5, ještě ho nedostal, a nic jsem nepodepisovala.
    Mám pocit, že to hodně souvisí s tím, jak se samotný doktor dívá na očkování. Pokud je podle jeho názoru důležité ho mít (a pokud možno včas), tak je pravděpodobné, že bude chtít něco podepsat.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: teda ja, podepisovali jsme to oba, ale to myslim uz je ted zmeneno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam