• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    KUBIS: popravdě jsem běžela pro průkazky a ihned pročítala, jestli to naši prckové nedostali - naštěstí ne..
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    http://www.sukl.cz/sdeleni-sukl-ze-dne-6-10-2012 SÚKL informuje o stažení léčivého přípravku Infanrix Hexa, inj. plv. sus. 10x0.5ml z úrovně zdravotnických zařízení.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE: Mě už tady nepřekvapí nic, tak jsem to taky nechtěla tvrdit jen tak... a čekala jsem i na ověření... Teď ještě aby mě pak praxe samotná nepřekvapila... :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NIENNA: takže blbost, no přišlo mi to trochu divný, ale nechtěla jsem oponovat, nejsem medik
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE:
    NIENNA:
    Tak konečně to mám potvrzené od lékařky... Vskutku se jedná o jehlu - maličkou, tu nejmenší...
    No a až absolvujeme očkování s Lenkou, tak vám dám vědět, jestli to potvrzuje i praxe (neboť seškrabávání a nakapávání mě poněkud poplašilo.... ale podle mě to nedává smysl - musí to jít na přesné místo a v přesném množství...seškrábnutí kůže nezaručuje žádné pozitivum a nakapané steče....)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    na to by ti moje máti řekla "ale neočkované budou mít mnohem horší průběh nemoci" ;)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    zardenky, priusnice a spalnicky se neleci, proste projdou jako chripka...komplikace se vetsinou nevyskytujou, proto nevidim duvod to ockovat, cern ykasel je jina vec, co mam nacteno, tak i dyz se ockuje, stejne je riziko nakazy, takze proc ockovat? i dyz je to blba nemoc, ale co vim, tak se taky nijak neleci, decko v nemocnici nenechaji, co vim u konkretniho pripadu, dyz kamoska neockovala a deti to chytly, tak s nima byla doma...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TABBY: Jsem si to myslela.... :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIENNA: No, presne tak jsem to myslela...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TABBY: Léčit jo....ale s diagnostikou je potíž.... Zažila jsem dítě, co mělo černý kašel...a málem na to umřelo než se to povedlo odhalit... Přesně jak říkáš - díky proočkovanosti to nikoho ani nenapadlo....
    Jako nakonec to odhalili....doktoři naši...a pak už byla léčba "brnkačka"... a když už v tom byli, tak udělali testy i u matky (taky to měla, ale bez bouřlivých příznaků)....
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAGGIE: MUDr. Hrbacova. Dole v Pavlovicich.

GIDDY: No jo. Skolka, veskere vylety a tak. Navic mam pocit, ze v dusledku proockovanosti populace doktor uz ani nevi, jak spalnicky ci zardenky vypadaji, takze je otazka, zda by to byli schopni lecit, kdyby to dite teoreticky dostalo...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TEMASU: jo hexu davat nechci vubec..
    nestovice sou uplna kravina pokud de o ockovani imho, ad epidemie-zajimava informace
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    GIDDY: no, ale vy odsouváte asi i hexu, viď? s tou já jsem teda ("doktorsky") vzorná. když řeknou, tak očkujeme. ale jsem zvědavá, jak to bude u MMR a neštovic, tomu se budu dost bránit. tam nevidím moc smysl. trochu mě zarazilo, jaká tu letos v celém kraji byla epidemie neštovic ve školkách - samozřejmě většina dětí proočkovaná.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TEMASU: ja se tu na to nedavno ptala, po me podepisovat chteji..ze odkladam a ze sem seznamena s informacema (coze neni pravda, kdo by mi dal sahodlouhou prednasku, ze) atd
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TABBY: jake dusledky mas na mysli? ze budou delat problemy ve skolce?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    TABBY: kdo to byl?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ještě k těm soukromým školkám a očkování - dnes jsme se byli se synem podívat ještě do jedné a tam chtěli pouze potvrdit, že má očkování na tetanus, ostatní je nezajímalo
    TABBY
    TABBY --- ---
    TEMASU: Tohle ne, to byl zastup za nasi pediatru na jinem pracovisti. Prave proto jsem zirala. Mno, uvidime, co se dozvim stran MMR, kterou diteti nemam moc chut davat. Resp. nemam chut vubec, ovsem dusledky, co to s sebou nese, se mi taky nezamlouvaji...
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    TABBY: musíte podepisovat při odmítnutí? u nás je to naštěstí pohoda, dopředu informace co by se mohlo dát očkovat, prostudujte rozmyslete a pak jen povíte, jak jste se rozhodli. takže máme jen tu hexu, ostatní co jsem odmítla nikdo neřešil, nekomentoval. fakt jsem ráda, že se nemusím s nikým dohadovat.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NIENNA: ono mi to bylo řečeno člověkem z lékařské branže, takže jsem to brala jako fakt, přes který nejede vlak ;)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE: To chápu.... Chich - já taky lékař nejsem :-)) Ale ještě si to nechám potvrdit.... a dám vědět.... tohle jsou zatím jen teoretické informace...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam