• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    TORUVIEL: a co to znamená? doufat, že je vše OK?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MAGGIE: Moje dcera ano, v lednu tohoto roku...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE: Já taky... :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    KUBIS: popravdě jsem běžela pro průkazky a ihned pročítala, jestli to naši prckové nedostali - naštěstí ne..
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    http://www.sukl.cz/sdeleni-sukl-ze-dne-6-10-2012 SÚKL informuje o stažení léčivého přípravku Infanrix Hexa, inj. plv. sus. 10x0.5ml z úrovně zdravotnických zařízení.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE: Mě už tady nepřekvapí nic, tak jsem to taky nechtěla tvrdit jen tak... a čekala jsem i na ověření... Teď ještě aby mě pak praxe samotná nepřekvapila... :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NIENNA: takže blbost, no přišlo mi to trochu divný, ale nechtěla jsem oponovat, nejsem medik
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MAGGIE:
    NIENNA:
    Tak konečně to mám potvrzené od lékařky... Vskutku se jedná o jehlu - maličkou, tu nejmenší...
    No a až absolvujeme očkování s Lenkou, tak vám dám vědět, jestli to potvrzuje i praxe (neboť seškrabávání a nakapávání mě poněkud poplašilo.... ale podle mě to nedává smysl - musí to jít na přesné místo a v přesném množství...seškrábnutí kůže nezaručuje žádné pozitivum a nakapané steče....)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    na to by ti moje máti řekla "ale neočkované budou mít mnohem horší průběh nemoci" ;)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    zardenky, priusnice a spalnicky se neleci, proste projdou jako chripka...komplikace se vetsinou nevyskytujou, proto nevidim duvod to ockovat, cern ykasel je jina vec, co mam nacteno, tak i dyz se ockuje, stejne je riziko nakazy, takze proc ockovat? i dyz je to blba nemoc, ale co vim, tak se taky nijak neleci, decko v nemocnici nenechaji, co vim u konkretniho pripadu, dyz kamoska neockovala a deti to chytly, tak s nima byla doma...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TABBY: Jsem si to myslela.... :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIENNA: No, presne tak jsem to myslela...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TABBY: Léčit jo....ale s diagnostikou je potíž.... Zažila jsem dítě, co mělo černý kašel...a málem na to umřelo než se to povedlo odhalit... Přesně jak říkáš - díky proočkovanosti to nikoho ani nenapadlo....
    Jako nakonec to odhalili....doktoři naši...a pak už byla léčba "brnkačka"... a když už v tom byli, tak udělali testy i u matky (taky to měla, ale bez bouřlivých příznaků)....
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAGGIE: MUDr. Hrbacova. Dole v Pavlovicich.

GIDDY: No jo. Skolka, veskere vylety a tak. Navic mam pocit, ze v dusledku proockovanosti populace doktor uz ani nevi, jak spalnicky ci zardenky vypadaji, takze je otazka, zda by to byli schopni lecit, kdyby to dite teoreticky dostalo...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TEMASU: jo hexu davat nechci vubec..
    nestovice sou uplna kravina pokud de o ockovani imho, ad epidemie-zajimava informace
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    GIDDY: no, ale vy odsouváte asi i hexu, viď? s tou já jsem teda ("doktorsky") vzorná. když řeknou, tak očkujeme. ale jsem zvědavá, jak to bude u MMR a neštovic, tomu se budu dost bránit. tam nevidím moc smysl. trochu mě zarazilo, jaká tu letos v celém kraji byla epidemie neštovic ve školkách - samozřejmě většina dětí proočkovaná.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TEMASU: ja se tu na to nedavno ptala, po me podepisovat chteji..ze odkladam a ze sem seznamena s informacema (coze neni pravda, kdo by mi dal sahodlouhou prednasku, ze) atd
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TABBY: jake dusledky mas na mysli? ze budou delat problemy ve skolce?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    TABBY: kdo to byl?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ještě k těm soukromým školkám a očkování - dnes jsme se byli se synem podívat ještě do jedné a tam chtěli pouze potvrdit, že má očkování na tetanus, ostatní je nezajímalo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam