• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    TORUVIEL: Samozrejme, to bych nechtel aby tak vyznelo. Ma obrovsky vliv. Zvlast treba i na civilizacni choroby ( jak moc pekne pise napr. Dr. Hnizdil) a castecne i na infekty (dokonce jsou nalezena suspektni propojeni mezi neurony a lymfatickou tkani). Ale radeji jeste psychiku podporim necim dalsim.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OSCURO: Nestavila bych psychosomatiku na úroveň esoteriky (jak to z Tvého příspěvku trochu vyznívá), psychika člověka má ohromný vliv.
    MIKA
    MIKA --- ---
    OSCURO: i kdyz nejsem lekar, tak si myslim, ze psychika globalne u pacientu hraje obrovskou roli a muze ovlivnit prubeh nemoci a pokud to clovek vzda tak se k "brane" dostane rychleji... zazila jsem ve svem okoli... Nebudu tady s tebou diskutovat o psychice... Ja jsem presvedcena, ze telo ovlivnuje... hold mam asi lepsi imunitu... ze me bacil chripky nebacil... zrovna u chripky je ockovani blbost a slysela jsem to z ust lekaru!!!
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MIKA: Znam i chirurgy, co neveri, ze existuje neco jako viry a bakterie a ty prenasi choroby, tak me nezarazi ani nazor, ze se proti chripce ochranim psychickou silou :-) Diky, ale ja si to radeji pojistim metodou, ktera je proverena uz nejakych peknych par let a podlozena vyzkumem tolika chytrych lidi co tomu dali vse, ze dat je do jedne mistnosti nastane nadkriticke pnuti.

A kdyz tu tak date na logiku empirie malych vzorku, tak na me to zabralo, takze je to asi dobre ne?

A k prevenci dalsi-ano, samozrejme, ze pecuji o sve zdravi-vsim co stoji na realnem a proverenem zakladu.
    MIKA
    MIKA --- ---
    OSCURO: to mi je te teda opravdu lito, ze si musis vpravovat nejake chemikalie do tela, aby jsi pocitil zlepseni... delas v ramci prevence i neco jineho, nebo to nechavas ciste na farmaceutickych firmach, aby se postaraly o tve zdravi? ... diky bohu, ze mi zdravy selsky rozum rika, ze je to blbost ... mozna hele i psychika, kdyz proste budes presvedceny, ze dostanes chripku, tak ji asi fakt dostanes... ja o tom nemam nastesti vubec cas premyslet... tak se mi to zdatne vyhyba a nemam pocit, ze bych byla izolovana doma :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Díky za tyto informace... Nevěděla jsem a přijde mi to zajímavé a užitečné vědět
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ULILIA: Prevence. Kazdodenni pritomnost velkeho mnozstvi potecionalnich nosicu. A tez dobra zkusenost, kdyz jsem se musel poprve naockovat povinne kvuli praci v cizine.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: U zvířat se simultánní vakcinace dvěma vakcínami normálně dělá. Je to mnohem šetrnější, než dvě vakcinace za sebou v krátkém časovém intervalu. Lepší je, když jsou od jednoho výrobce, ale to není vždycky možné. Jenže ono je to u zvířat s tou motivací platbami trošku naopak. 2x vakcinace je 2x cena za předvakcinační vyšetření, proto se veterinářům do té simultánní moc nechce ;o) Stejně tak není důvod k rozdělení očkování vztekliny a "zbytku", ale spousta veterinářů to doporučuje. Proč asi? Vede to jen k dvojnásobnému riziku reakce.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    OSCURO: A spadas do nejakej rizikovej skupiny, alebo len cisto v ramci prevencie? (A nemyslim to nijako rypavo, som len zvedava :))
    LILY
    LILY --- ---
    MIKA: očkuje se obvykle vakcínou z loňských kmenů. Nám taky chodí do lékárny lidi, co se nechali naočkovat a pravděpodobně právě díky očkování měli do týdne chřipku. Já bych to neriskovala a nenechala bych se očkovat.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MIKA: Podam report, minuly rok naockovano a pozoroval jsem zlepseni (vyhla se me). Uvidime letos
    MIKA
    MIKA --- ---
    OSCURO: na chripku jsem se v zivote neockovala a nejakou zahadou jsem naprosto fit... naopak vsichni, kteri se naockovali v mem okoli, dostali chripku jak nikdy ... proti kteremu viru chripky jses naockoval... pokud vim tak to "mutuje" tudiz neni chripka jako chripka... tak nezbyva nez doufat, ze vakcina byla proti te letosni co brzy dorazi - Good luck!
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    TABBY: Pekne napsane.

A chripka pro letosek prave aplikovana. Jsem zvedav. Minuly rok to bylo znacne poznat na moji nemocnosti. Ale kdo vi, co v tom udelal ten zatraceny placebo-efekt :-)

ULILIA
    ULILIA --- ---
    GIDDY: Ano, Tetavax (a tiez napr. Tetanol pur), ale je to monovakcina urcena hlavne pre dospelych (na pravidelne preockovavania po 10-15 rokoch, pri autonehodach apod.) a ak ti ide hlavne o hlinik, tak v tomto smere su na tom lepsie Infanrix a Infanrix Hib.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Vliv farmaceutických společností, očkování, reklama. velmi zajímavá zpráva - jen pro připomenutí. http://www.google.cz/...t%2Fuploads%2FShrnuti_analyzy.pdf&ei=ucqQUJ78EI7R4QTjuYHIDA&usg=AFQjCNHq2bQvnCG5iZvcqvxnrCT5-jD2hg&sig2=CUJEdn_pRdsZyd3Jv5EQrA
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    IORETH: je tam.
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZEGA: Šlo by, prosím, dát stránku http://www.slobodavockovani.sk na nástěnku? Čím déle to čtu, tím víc otázek bych ráda položila zodpovědným osobám :).
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ULILIA: jaktoze neexistuje? ja cetla toto a tam pisou, ze se muze podat i diteti mladsimu nez 1rok..o teto vakcine premyslim, ale opet je tam hlinik a z toho sem fakt smutna no..ale driv nez na roce bych neockovala, ale pak uz jo, protoze nam syn bude chodit a poleze v lete po zahrade, kde tetanus je a strach proste mam..i dyz je pravda, ze on ten tetanus bude fakt vsude ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam