• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    LILY
    LILY --- ---
    MIC: a to samé je s návštěvou homeopatů a všech ostatních, kteří nemůžou mít smlouvu se ZP. Tam si to taky lidi zaplatí a nenadávají, jací jsme mi zdravotníci vykořisťovatelé. :))
    MIC
    MIC --- ---
    FARIN: nepřijde, protože pejskovi neplatí zdravotní pojištění, kdežto sobě ano a ne úplně málo.
    FARIN
    FARIN --- ---
    GIDDY: lidi reptaji nad 30Kc a kdyz pak onemocni pejsek tak jim dat 1200,- na veterine neprijde vubec divny
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    OSCURO: to mas rozhodne pravdu, lidi reptaji na 30kc ale pak daji silene penize za zbytecne vitaminy nebo za nakeho sarlatana (nemyslim ted homeopatii)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OSCURO: Tak jestli dělá i to poradenství o živ.stylu, pod čímž si představím třeba i poradenství ohledně stravy, jídelníček atd., tak ta cena je odpovídající, resp. srovnatelná s jinými výživovými poradci. Ale nevím co dělá, jen si domýšlím. Možná taky za tu cenu 800 za hodinu dostane člověk jen balík všeobecných keců, které by si vygůglil během 5 minut.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GIDDY: Myslim, ze se to sem nehodi, jde me jen o ten nesoulad, ktery casto vidim. Lide jsou ochotni dat penize za jakoukoliv lecebnou ptakovinu, ale prislo by jim divne to same udelat u lekare.
    Stacilo by odstranit toto podfinancovani osobni - aby penize putovali k lekari a ne skrz soucasnou silenou masinerii. Ale tezko rict, mozna by to prineslo jine obtize, ktere si neuvedomuji.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    OSCURO: co je bezne osetreni? to je asi bez nejakych testu, kt sou drazsi..a to by na me musel mit teda aspon hodinu cas
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GIDDY: A kontrolni otazka - zaplatily byste za bezne osetreni lekare 800Kc?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    OSCURO: todle sou bezne ceny, nevidim na tom nic divneho..i v jinych oborech kde si platis sam, viz psychoterapie atd, elsi to teda uznavas
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KUBIS: Tak tohle je spis k placi nad stavem ceske mediciny. Ach jo, dlouhy bic a maly dvorek na takove lekare a cely pristup.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ehm... ad cerny kasel ... dneska jsem se pobavil... tak srry za OT ...
    http://www.protisedi.cz/article/svetle-chvilky-cerneho-kasle :)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAGGIE: Evidentni expertka...
    MUDr. Ludmila Eleková. Ordinace klasické homeopatie, celostní medicíny a poradenství o životním stylu. Hodinové sazby: Dospělí - 800 Kč za hodinu. Děti do 15 let - 500 Kč za hodinu Chce se me zvracet, kam az nekdo s titulem MUDr. je ochoten klesnout aby se uzivil.

A navic ta osoba (zdraham se rict lekarka) sproste lze v celostatni televizi. V rizikovych skupinach je snizeni mortality po ockovani na chripku prokazane v mnoha studiich.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Česká televize - MUDr. Eleková o očkovaní - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6m-8gyL8aII
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    TORUVIEL: Samozrejme, to bych nechtel aby tak vyznelo. Ma obrovsky vliv. Zvlast treba i na civilizacni choroby ( jak moc pekne pise napr. Dr. Hnizdil) a castecne i na infekty (dokonce jsou nalezena suspektni propojeni mezi neurony a lymfatickou tkani). Ale radeji jeste psychiku podporim necim dalsim.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OSCURO: Nestavila bych psychosomatiku na úroveň esoteriky (jak to z Tvého příspěvku trochu vyznívá), psychika člověka má ohromný vliv.
    MIKA
    MIKA --- ---
    OSCURO: i kdyz nejsem lekar, tak si myslim, ze psychika globalne u pacientu hraje obrovskou roli a muze ovlivnit prubeh nemoci a pokud to clovek vzda tak se k "brane" dostane rychleji... zazila jsem ve svem okoli... Nebudu tady s tebou diskutovat o psychice... Ja jsem presvedcena, ze telo ovlivnuje... hold mam asi lepsi imunitu... ze me bacil chripky nebacil... zrovna u chripky je ockovani blbost a slysela jsem to z ust lekaru!!!
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MIKA: Znam i chirurgy, co neveri, ze existuje neco jako viry a bakterie a ty prenasi choroby, tak me nezarazi ani nazor, ze se proti chripce ochranim psychickou silou :-) Diky, ale ja si to radeji pojistim metodou, ktera je proverena uz nejakych peknych par let a podlozena vyzkumem tolika chytrych lidi co tomu dali vse, ze dat je do jedne mistnosti nastane nadkriticke pnuti.

A kdyz tu tak date na logiku empirie malych vzorku, tak na me to zabralo, takze je to asi dobre ne?

A k prevenci dalsi-ano, samozrejme, ze pecuji o sve zdravi-vsim co stoji na realnem a proverenem zakladu.
    MIKA
    MIKA --- ---
    OSCURO: to mi je te teda opravdu lito, ze si musis vpravovat nejake chemikalie do tela, aby jsi pocitil zlepseni... delas v ramci prevence i neco jineho, nebo to nechavas ciste na farmaceutickych firmach, aby se postaraly o tve zdravi? ... diky bohu, ze mi zdravy selsky rozum rika, ze je to blbost ... mozna hele i psychika, kdyz proste budes presvedceny, ze dostanes chripku, tak ji asi fakt dostanes... ja o tom nemam nastesti vubec cas premyslet... tak se mi to zdatne vyhyba a nemam pocit, ze bych byla izolovana doma :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Díky za tyto informace... Nevěděla jsem a přijde mi to zajímavé a užitečné vědět
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ULILIA: Prevence. Kazdodenni pritomnost velkeho mnozstvi potecionalnich nosicu. A tez dobra zkusenost, kdyz jsem se musel poprve naockovat povinne kvuli praci v cizine.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam