• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    MONTEBONTEA: mohlo by. Když se to dá zaráz s očkováním, tak jim teoreticky může i zabránit. Moje dítko má jen hexu a to jsme homeo dávali a žádné viditelné nežádoucí účinky jsem nezaznamenala. Až budeme kvůli školce nuceni jít s dítkem na priorix, tak dám homeopatika zase.
    A takhle zpětně by to minimálně mohlo minimálně zlepšit ty projevy (spaní apod.), ať už jsou z očkování nebo ne.
    Jen je potřeba vybrat konstituční lék. V případě zájmu pošta, ať tu nevnášíme jiné téma..
    MONTEBONTEA
    MONTEBONTEA --- ---
    LILY: s tím vůbec nemám zkušenost ani o tom nic nevím přiznám se...zmírňuje to než. projevy?
    LILY
    LILY --- ---
    LEPEK: naše doktorka je taky ohleduplná, snaží se udělat vše proto, aby se dítě nemuselo zneklidnit. A pokud řve, zkouší ho docela rozumným způsobem rozplýlit ("hele, tam mám na obrázku krtečka", dá mu do ruky hračku a chvíli ji s ním jakože zkoumá, jak funguje, apod...), a rozhodně jí nevadí, když sedí během celé té prohlídky u mě v náručí.
    LILY
    LILY --- ---
    MONTEBONTEA: toho se už asi nedopátráš, zda to má či nemá souvislost. Osobně bych řešila homeopatiky. Pokud jsi nedávala nějaké hned po očkování "pro jistotu", klidně to zkus i teď. Kdyžtak můžu poslat odkaz na nějakého homeopata v Praze či v Brně.
    MIC
    MIC --- ---
    LEPEK: a nějaká zajímavá informace například? (už jsem z toho poněkud dezorientovanej)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    [ SALE @ Salé / Only dead fish swim with the stream. ]
    myslím že by se tu někomu mohlo chtít jít
    MONTEBONTEA
    MONTEBONTEA --- ---
    LEPEK: zkusím ho, díky
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    konečně jsem našla člověka, který se mým dotazem na očkování zabýval, zodpověděl mi všechny položené otázky, nikterak mne nehodnotil. jsem ráda, že mi pomohl se více zorientovat ... pan Marek Petráš (vakciny.net)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    LAMIA: ano přemýšlím, ale na dvojvakcínu je synek v tomto státu moc mladý...
    IBERIA: možná jsem byla v ten den přecitlivělá... ale pravdou je, že od toho jsem musela synka přemlouvat i k čištění uší, které předtím měl i docela rád a o čištění zubů, se kterým mu běžně pomáhám ani nemluvím..
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LEPEK: přemýšlíš že dáš jen tyhle očkování a nic víc?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LEPEK: naše doktorka se tedy chová ohleduplně, jak při očkování, tak při vyšetření. Při očkování jí například nevadí očkovat dítě v matčině náručí. To co píšeš mi přijde dost hrozné, že se někde může dít (tlačí ho čas, tak rve špachtli do krku... některé děti se samozřejmě u lékaře neuklidní, ale aby kvůli tomu byl doktor třeba nějaký podrážděný na dítě nebo matku, to mi přijde děsné)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    díky.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    a pak mě ještě zajímá očkování trochu z jiného pohledu

- jak se chová váš pediatr před očkováním k vašemu dítěti?
    v podstatě, jak se chová k dítěti i při bězném vyšetření nemoci?

je to tak, že ho tlačí čas a i přes řev unaveného vyplašeného děcka mu rve špachtli do krku a nebo počká až se děcko uklidní v náruči matky a pak pokračuje?

děsím se něčeho jako očkování v tomhle scénáři... a napadá mne, že možná doktoři očkují nemluvňata třeba protože nekladou odpor?! ;)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    nechával jste někdo děcko očkovat trojvakcínou proti tetanu, záškrtu a černému kašli? Či snad dvojvakcínou proti tetanu a černému kašli?

V jakém věku?
    Jakou vakcínou?
    Pozorovali jste nějaké reakce?
    Kolik vás to stálo?

Stojím teď před rozhodováním, vaše příspěvky mě třeba napoví :)
    díky
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MONTEBONTEA: řekla bych, že ten větší emoční rozptyl bude vývojová záležitost, co sleduju děti v tomhle věku, tak se začínají vztekat, jsou agresivní, mlátí hlavou a ruškou do věcí, ale taky už zmí víc dát najevo přízeň... očkování bych to nepřipisovala.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONTEBONTEA: moje dítě se takhle už několikrát jako že ze dne na den začalo chovat jinak, například od prosince, od roka a půl, je z něj totální závislák, odmítá usínat sám, což skvěle uměl, je fňukavější (i když to už se snad zase lepší) a s očkováním to určitě nesouviselo, měl poslední zaím někdy v létě, zatím dostal jen třikrát hexu.
    MONTEBONTEA
    MONTEBONTEA --- ---
    OSCURO: psycholog mě už taky napadl, jen jsem si řekla, že zkusím jště chvíli počkat, zda se to neupraví a není to jen nějaké období....ale vůbec si s tím nevím rady a jeiná anomálie, která nás potkala bylo právě očkování, proto je to to první, co mě napadlo...jak jsem říkala, vyměnit pediatra je trochu problém, protože v nějaké rozumné vzdálenosti není žádný lepší, co by nás vzal a nejezdim sama autem, takže nějaký přehnaný vzdálenosti jsou taky utopie na "běžnou" pediatrii, ale tak snad najít odborníka nebude až taková potíž.....ona ta agresivita vlastně pramení z toho, když se mu něco nelíbí nebo ho něco naštve - pak chodí, vztekle mlátí s čímkoli po ruce, případně jde zbušit kočku nebo mámu s tátou a v neposlední řadě veme cokoli a začne se tím bouchat do hlavy a sleduje co my na to...a celkem pravidelně se prbouzí kolem páté šesté ráno s šíleným řevem a nas_aností, kdy často začne bouchat hlavou o žbrdlení a pak samozřejmě bulí, že to je auva...ale už se s tím probudí...nebyla změna postele, peřin, povlečení...prostě je všechno stejné a zničeho nic tohle.....a nutno dodat, že poo spí pravidelně dvě hodiny a budí se vysmátej jak lečo a pořád za náma chodí a dělá malá, tuli tuli a je moc hodnej a rozněžnělej i vůči kočkám...to dřív taky nedělal
    ...třeba to je nějaká skoková běžná vývojová záležitost, ale ze dne na den se mi to nezdá, to my to spíš právě sedí na ty než. účinky po vakcinaci
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MONTEBONTEA: Dite se v prvnim az tretim roce dost prudce psychologicky vyviji, nekdy to muze byt i skokem. Jde casto dost tezko odlisit co byla vyvolavaci pricina zmeny.
    Pokud tam je ta agresivita - ta se me uplne nelibi, zkusil bych i konzultovat detskeho psychologa. I u 16ti mesicniho ditete dokazou odhadnout jestli je vyvoj v norme ci se rozviji neco patologickeho. Psychologa by mel zvladnout pediatr doporucit. A pri nespokojenosti s pediatrem zkusit radeji vymenit.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONTEBONTEA: problém je odlišit, co může být prostě růstová změna, která se časem nejspíš srovná a co vliv očkování. i proto je prostě složité cokoliv tomto ohledu dokázat, dítě je vystaveno mnoha vlivům a často není možné oddělit od sebe ty faktory, které působí...
    MONTEBONTEA
    MONTEBONTEA --- ---
    MAGGIE: bohužel jsem nenarazila na žádného lepšího, který by nás vzal......ale snad to vyřeší přestěhování....
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MONTEBONTEA: no já také erudovaný odborník nejsem a také bych to cítila jako ty - pochybovala bych.. co zkusit nějakého jiného pediatra? tak jako tak držím palce, ať se to všechno vrátí do normálu, jak jsi byla zvyklá.. já jsem Priorix ještě ani jednomu prckovi nenechala dát a taky si to pokaždé na kontrole hezky vyslechnu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam