• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    já stejně stále nechápu, proč to ty školky vyžadují - jestli mi to někdo je schopen vysvětlit, budu vděčná
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    IORETH: Moje dcera byla napr. ockovana prvne MMR az kdyz do skolky chodila. Potvrzeni do skolky jsem nechavala vystavit, kdyz ji bylo 2,5 roku. Doktorka to bezmrknuti oka potvrdila, i kdyz to nebyla zadna alternativka a ja taky ne. Vzhledem k tomu, ze dneska je mozno zadat o umisteni ditet do skolky od jeho 2 letech (pokud se tedy neco nezmenilo), tak nevidim duvod, proc si ten papir nenechat potvrdit o rok driv tzn. pokud se dite narodilo napr. na jare, tak s nim k zapisu pujdete v necelem roce. V te dobe nemusi mit podle vyhlasky vubec zadnou vakcinu a je tedy radne ockovano. :-). Ten papir pro skolku je pravne absolutni blbost. V dalsim roce uz prihlasku (aspon v nasi skolce to tak bylo) pouze aktualizujete a nove nemusite k doktorovi platit dalsi poplatek.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Máte někdo zkušenost s umístěním "nedostatečně" očkovaného dítěte do školky? Chtěli potvrzení od lékaře? Byl to nepřekonatelný problém?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    máte někdo očkované děcko infanrixem (záškrt, černý kašel, tetanus) ve zkráceném schématu 2+1 ?
    dík
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    BARRUSHE: MIC: Dobre, dik. O formulke a la "ockovany podla individualneho ockovacieho planu" viem, zalezi asi na konkretnom pediatrovi, na co vsetko ju je ochotny napisat (viem i o pripadoch, ked sa to rodicom podarilo dohodnut, hoci ditko bolo ockovane len obycajnym Infanrixom (c. kasel, zaskrt, tetanus)).
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    GIDDY: bezva napad, divadylko s pejskem a kocickou jak dostavaji injekci predtim, nezli si pejsek rozrizl tlapku o strep. Blizici se ockovani domaci feny. Vse se hezky hodi do skladacky :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LEPEK: ja taky rikam pravdu, i dyz neni prijemna..zkus treba pustit Byl jednou jeden zivot, dil o ockovani proti tetanu :)) a divat se spolu, nejak na to navazat:)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    XSEDKA: ano, ackem se dite muze nakazit, beckem velice nepravdepodobne, bubak dnesni doby, bohuzel rodice delaji co se jim rekne:(
    ja dyz byla na "pokecu" na hygiene, tak dyz sem se na to schvalne ptala, pani mi nebyly schopny rict jediny argument, proc se to ockuje, a to by tedy mely byt fundovane pracovncie no ne? snad by mel byt argument proc na co dite ockovat, no kde sme? to becko je fakt nejvic kontroverz
    ad klistata, imho blbost, dyz se decko hned kontroluje, coz snad kazda matka udela
    IORETH
    IORETH --- ---
    LEPEK: Vždycky popravdě oznamuju, co se bude dít a děti to tak nějak berou. Netýká se to jn očkování, ale i jiných nepříjemných zákroků (ošetření zánětu uší). Občas se bojí, většinou vzdorují, ale nedá se nic dělat. Naštěstí nejsou hysterické, takže je pak hodně chválím a je to tak nějak v normě.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    dotaz k očkování ale trochu z jiného soudku

- kterak připravujete děti na očkování? hrajete si s děcky, které už věcem rozumí, nějaká divadýlka, že je potřeba dát třeba medvídkovi injekci, aby neměl zlého bacila nebo něco tak?

Chci na očkování synka (2,5roku) připravit, aby z toho nebyl úplně hotovej.
    Z poslední návštěvy u paní doktorky totiž byl. Informovala jej předem, že ho bude píchat do prstu a on řval už předem a docela vzdoroval. Na to jsem ho připravovat předem nemohla, protože jsem to netušila.

Díky za nápady, zkušenosti :)
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    MAGGIE: No jak jsem psala nize, zatim neresime kdy. Urcite to v nejblizsich mesicich nebude potreba :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    blizi se 1. narozeniny naseho prcka a leto, kdy by jsme chteli jet na chatu, je to u lesa, na zahrade je rybnicek a vysoka trava se tam taky najde, tak premyslim nad ockovanim proti klstatum - co myslite ?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    OSCURO: já si třeba nemyslím, že hepa B je potřeba pro človíčka jdoucího do první třídy..
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    Prosím Vás, malý dítě před nástupem do školky opravdu potřebuje Hepatitidu B??? Já to pořád nechápu...myslela jsem vždycky, že horší je to áčko. Já s manželem jsme za celý život nebyli očkování ani ackem ani beckem a nic jsme nechytli..... Opravdu se to dítě může nakazit hepatitidou B ve vesnické školce či škole?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAGGIE: Spis je otazka, proc nekdo nechce nechat doockovat. Alespon pred nastupem do skoly.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BARRUSHE: a proč ji chceš nechat doočkovat?
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    ULILIA: Taky jsem se neptala. My hepatitidu B v budoucnu naockujeme, ale zatim jsme neresili kdy. Ditku ted jsou 3 mesice, takze opravdu jeste casu dost :)
    MIC
    MIC --- ---
    ULILIA: s doktorkou jsme to ještě osobně neřešili, na školku je čas :-)
    ale přepošlu info z mailu od kamaráda:
    "zákon mluví jasně. Musíš být pro přijetí do školky řádně proočkovaná. Pediacel není to jejich "řádně" Protože tam neni předepsaná a zlobovaná hepatitida B. Nicméně to v praxi funguje tak, že doktorka vydává pro školku vyjádření a je to v jejích rukou. Ideálně tedy když doktorka napíše formulaci typu ŘÁDNĚ OČKOVÁNA V INDIVIDUÁLNÍM REŽIMU, ale to není přesně ta věta kterou chci napsat.. Slyšel jsem lepší formulaci.. . Aspon pro představu. Školky do rozhodnutí doktora nešťourají. To musí být na udání. Doktor nemusí psát kterou vakcínou očkoval. A hlavně nikdo neví co bude za pár let. Podmínky pro přijetí do školky se můžou změnit. A o očkování se stále mluví a jedná.
    Neočkoval bych ted to co nechci jen kvůli systému!
    To bych udělal pokud už nebude jiná možnost. S pediacelem si dobře krytá. Na to by nikdo neměl nic říct. A pokud ano, dá se doočkovat Hepatitida B dodatečně jen kvůli nástupu do školky. Pokud by to nešlo jinak. Ale to můžeš volit jako poslední krok."
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MIC: BARRUSHE: FARIN: Pytali ste sa svojich pediatrov, ako to vidia v pripade ockovania Pediacelom s potvrdenim pre skolku? Vopred vdaka za info.
    FARIN
    FARIN --- ---
    diky, nas to ceka za chvilku tak jsem zvedavy co na to nase pediatricka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam