• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    MAGGIE: do školy děcko neočkované vezmou, ale je otázka, nakolik mu dovolí navštěvovat mimopovinné věci (družina, škola v přírodě apod.)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAGGIE: jednak jak píše MIC, jednak se podle mě předpokládá, že když dítě chodilo do školky, tak ta povinná očkování má, tudíž není třeba se tím na zš zalamovat
    MAGGIE: já s tebou souhlasím, třeba u spalniček a spol. by mi přišlo smysluplnější, kdyby se očkovaly až někdy kol. 10 roku věku (pokud by je dítě do té doby neprodělalo spontánně), ale obávám se, že u nás je to utopie
    MIC
    MIC --- ---
    MAGGIE: základní vzdělání je ze zákona povinné pro všechny, takže i pro neočkované.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    SUCUBIS: Nemam teraz po ruke ziadnu studiu, ale ak by aj toto ockovanie fungovalo, ditko aj tak nebude nijako chranene proti borelioze. Tak ci tak teda cloveku nezostane nic ine, len potomka niekolkokrat za den prekontrolovat (u takto malych deti je to myslim vcelku jednoduche a kliest sa da tazko prehliadnut) a pripadneho kliesta co najskor odstranit bud vlastnorucne alebo u lekara (daju sa na to zakupit i rozne spesl sady), miesto vydezinfikovat a niekolko dni sledovat, ci sa v mieste prisatia neobjavuje zacervenanie (i ked ani v pripade infikovaneho kliesta nemusi byt vzdy). Pre lepsi pocit chranit ditko nejakym prirodnym repelentom. Dobre je tiez nastudovat si zakladne priznaky nakazy, napr. tu http://www.borelioza.cz/cs/priznaky_nemoci/, http://www.klistova-encefalitida.cz/priznaky-a-projevy . V pripade podozrenia nechat ditko otestovat na protilatky.

A este cosi z "neserioznych" stranok http://www.slobodavockovani.sk/news/o-priebehu-kliestovej-encefalitidy-u-deti/ a http://www.slobodavockovani.sk/news/klieste-borelie-a-ockovanie-proti-kliestovej-encefalitide/
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    SUCUBIS: mozna trosku pripomenu tohle, za mesic mame rocni kontrolu tak potrebuju nazbirat dost infa jestli teda ockovat, ci ne :(
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    u dětí jdoucích do MŠ se to vyžaduje, ale u nástupu do ZŠ to podmínkou není, ne?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ORIKA: OK, tak ten tetanus bych taky chápala a ani nejsem proti tomuto očkování obecně, ale u ostatních chorob zahrnutých v povinném očkování nevidím důvod, proč by to dítě mělo před nástupem do školky nutně mít - ale třeba mi tu napíše někdo další vysvětlení, za což budu opět vděčná
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAGGIE: podle mě si tím školka prostě kryje záda...s dětima se chodí ven, hrabou se v písku atd, učitelka nezvládne stát za zadkem absolutně všem a kontrolovat je...a když se pak u neočkovanýho dítěte projeví třeba tetanus a dítě na něj opravdu umře, je tu jistá pravděpodobnost, že rodiče školku zažalují...podotýkám, že je to čistě má hypotéza, jiný důvod mě totiž moc nenapadá
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    já stejně stále nechápu, proč to ty školky vyžadují - jestli mi to někdo je schopen vysvětlit, budu vděčná
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    IORETH: Moje dcera byla napr. ockovana prvne MMR az kdyz do skolky chodila. Potvrzeni do skolky jsem nechavala vystavit, kdyz ji bylo 2,5 roku. Doktorka to bezmrknuti oka potvrdila, i kdyz to nebyla zadna alternativka a ja taky ne. Vzhledem k tomu, ze dneska je mozno zadat o umisteni ditet do skolky od jeho 2 letech (pokud se tedy neco nezmenilo), tak nevidim duvod, proc si ten papir nenechat potvrdit o rok driv tzn. pokud se dite narodilo napr. na jare, tak s nim k zapisu pujdete v necelem roce. V te dobe nemusi mit podle vyhlasky vubec zadnou vakcinu a je tedy radne ockovano. :-). Ten papir pro skolku je pravne absolutni blbost. V dalsim roce uz prihlasku (aspon v nasi skolce to tak bylo) pouze aktualizujete a nove nemusite k doktorovi platit dalsi poplatek.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Máte někdo zkušenost s umístěním "nedostatečně" očkovaného dítěte do školky? Chtěli potvrzení od lékaře? Byl to nepřekonatelný problém?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    máte někdo očkované děcko infanrixem (záškrt, černý kašel, tetanus) ve zkráceném schématu 2+1 ?
    dík
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    BARRUSHE: MIC: Dobre, dik. O formulke a la "ockovany podla individualneho ockovacieho planu" viem, zalezi asi na konkretnom pediatrovi, na co vsetko ju je ochotny napisat (viem i o pripadoch, ked sa to rodicom podarilo dohodnut, hoci ditko bolo ockovane len obycajnym Infanrixom (c. kasel, zaskrt, tetanus)).
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    GIDDY: bezva napad, divadylko s pejskem a kocickou jak dostavaji injekci predtim, nezli si pejsek rozrizl tlapku o strep. Blizici se ockovani domaci feny. Vse se hezky hodi do skladacky :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LEPEK: ja taky rikam pravdu, i dyz neni prijemna..zkus treba pustit Byl jednou jeden zivot, dil o ockovani proti tetanu :)) a divat se spolu, nejak na to navazat:)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    XSEDKA: ano, ackem se dite muze nakazit, beckem velice nepravdepodobne, bubak dnesni doby, bohuzel rodice delaji co se jim rekne:(
    ja dyz byla na "pokecu" na hygiene, tak dyz sem se na to schvalne ptala, pani mi nebyly schopny rict jediny argument, proc se to ockuje, a to by tedy mely byt fundovane pracovncie no ne? snad by mel byt argument proc na co dite ockovat, no kde sme? to becko je fakt nejvic kontroverz
    ad klistata, imho blbost, dyz se decko hned kontroluje, coz snad kazda matka udela
    IORETH
    IORETH --- ---
    LEPEK: Vždycky popravdě oznamuju, co se bude dít a děti to tak nějak berou. Netýká se to jn očkování, ale i jiných nepříjemných zákroků (ošetření zánětu uší). Občas se bojí, většinou vzdorují, ale nedá se nic dělat. Naštěstí nejsou hysterické, takže je pak hodně chválím a je to tak nějak v normě.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    dotaz k očkování ale trochu z jiného soudku

- kterak připravujete děti na očkování? hrajete si s děcky, které už věcem rozumí, nějaká divadýlka, že je potřeba dát třeba medvídkovi injekci, aby neměl zlého bacila nebo něco tak?

Chci na očkování synka (2,5roku) připravit, aby z toho nebyl úplně hotovej.
    Z poslední návštěvy u paní doktorky totiž byl. Informovala jej předem, že ho bude píchat do prstu a on řval už předem a docela vzdoroval. Na to jsem ho připravovat předem nemohla, protože jsem to netušila.

Díky za nápady, zkušenosti :)
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    MAGGIE: No jak jsem psala nize, zatim neresime kdy. Urcite to v nejblizsich mesicich nebude potreba :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    blizi se 1. narozeniny naseho prcka a leto, kdy by jsme chteli jet na chatu, je to u lesa, na zahrade je rybnicek a vysoka trava se tam taky najde, tak premyslim nad ockovanim proti klstatum - co myslite ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam