• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    Zajímavý poznatek, jeden náš známý se nechal před rokem očkovat proti černém kašli (kvůli cestě do zahraničí) a před cca měsícem se vrátil z Jižní Ameriky a co myslíte že si přivezl? Černý kašel.... Vysvětlíte mi někdo, jak je toto možné? Když ta očkovací látka nefunguje na dospělým člověku bude fungovat na ani ne ročním dítěti?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LISTICKA: A velka cast z toho ( zvlast to od jedubaby Strunecke) jsou desetileti vyvracene omyly ( napriklad ten hlinik). Staci filtrovat zpet, kde je to rozebrano dopodrobna, jak to s tim hlinikem je.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LISTICKA: část toho, co tu píšu, je ze Strunecké, část z Hirteho, zbytek různě... vyznám se teda víc ve zvířatech než v lidech co do biologických procesů, ale ono je to dost podobné :-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    OSCURO: Hmm, to je častý argument s těmi antigeny. Ale běžné infekce se dostávají do těla přes sliznice, nikoli rovnou do krevního řečiště a za doprovodu různých dalších látek, jako jsou hliník (vždy), sloučeniny rtuťi či jiné látky používané k zabití mikrobů ve vakcíně (v případě usmrcených vakcín), antibiotik, vaječného bílku, virů z kultivačního média... Je rovněž možné, že části virů, které se používají k vakcinaci v těch modernějších vakcínách, mohou pozměňovat DNA očkovaného.
    Navíc mimina mají aktivní především buněčnou imunitu, kdežto ta protilátková je potlačená a aktivuje se naplno až později, velmi pozvolna. Předčasná stimulace jinak přirozeně potlačené protilátkové složky imunity může způsobovat vážné autoimunitní poruchy.
    Hliník je neurotoxický, jak víme, a dítě má do roka prostupnou hemoencefalickou membránu. Navíc myelinizace nervových vláken probíhá také postupně, hotová je asi kolem 10.roku věku. Takže spíš tyto faktory mluví pro menší počet vakcín a raději v pozdějším věku.
    Souvislost s autismem není prokázaná, část poruch autistického spektra je určitě dědičného původu. Ale přesto je opatrnost na místě. Autismus, epilepsie, ADHD a jiné poruchy mohou mít různé příčiny. Ale můžeme vyloučit jako příčinu i poškození mozku v důsledku působení očkovací látky? Myslím, že ne.
    Dopady očkovacích látek na organismus totiž dlouhodobě nikdo nesleduje, chybí evidence. Pacient se sleduje obvykle tak několik týdnů po očkování, řeší se horečky, vyrážky a febrilní křeče. Jiné potíže se už neklasifikují jako potíže po očkování.
    Dlouhodobé studie očkovacích látek neexistují a neexistuje ani srovnání očkované a neočkované skupiny. Maximálně 2 skupin očkovaných vzkcínami od různého výrobce, když už.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    OSCURO: Password Required
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAGGIE: B) je spravne. Clanek jsem dal proto, ze se tam da proklikat k puvodni praci, kde je shrnuto jakemu antigennimu slozeni je dite vystaveno.
    A jsem pro individualni pristup a klidne at se ockuje az pi 1. roce.

Je v tech vysledcich hezky videt, ze to zatizeni atigeny, proti tomu co dite dostava z prostredi (bezne infekce) je naprosto zanedbatelne.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    OSCURO: hele, ale jen o autismus nejde (tedy aspoň v mém případě to tak neberu).. přijde mi, že si myslíš, že většina lidí, co tady chce odklad očkování či nějakou možnou alternativu, se obává hlavně vysokého rizika autismu - podle mne většina lidí, co chce trochu odložit termíny prvních vakcín, chtějí jen, aby dítě nebylo hned atakováno spoustou chorob, když samo váží jen pár kilo a je rádo, že se postupně aklimatizuje na svět kolem sebe, případně nad vším uvažují a nechtějí být jen tupým stádem, kterému je jedno, co se vpravuje do jejich dítěte.. ale možná se pletu a ty to bereš jinak, pak pardon
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Myslim ze toto by nemelo zapadnout. Studie sledujici 1000 deti a kvantifikace jejich exposice antigenum v ockovani a sledovani vyskytu nemoci autistickeho spektra. Vysledek? - Zadne dukazy o spojitosti ockovani a autismu.

Zaver: It was an interesting way to address one of the allegations that appears regularly among folks who are worried that we give too many vaccines too often too early.
    "I don't think this study or any other will satisfy the folks who have these types of concerns, but it certainly adds to my understanding of some of the qualitative and quantitative aspects of how much we're really giving to the children."
    However, he noted that the results are still something that clinicians can at least raise with concerned parents.
    "I think that's one of the potentially significant uses of this study. Our practicing doctors can say when this issue comes up, 'Well, there was a careful effort to look at the amount of antigens given to kids and whether that has any relationship to the presence or absence of developing an ASD. And there was no evidence of that at all,'" he concluded.

http://www.medscape.com/viewarticle/781670?src=wnl_edit_medn_wir&uac=103937DY&spon=34

BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    MIC: My jsme se take domlouvali s nasi pediatrickou,ze ockova poprve az v roce.
    MIC
    MIC --- ---
    Máme 11 měsíců a ještě nejsme očkovaní vůbec. Pokud začneme do jednoho roka je to stále v rámci platné legislativy. Je to myslím změna která se schvalovala někdy vloni na jaře, ale to si jen myslím. Tedy ne tři dávky do roka, ale začít do roka.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ORIKA: Naše pediatra třeba nechce očkovat dítě, které nemá aspoň pět kilo. Takže když na tříměsíční prohlídce Kebině navážili a naměřili 4,5 kg na 62 cm (říkali jsme, že vypadá, jak salám Vysočina s nožičkama:-), doporučila očkování odložit. Čekali jsme s první dávkou hexy až skoro do půl roku. A podobný přístup měla už její předchůdkyně v pravěku před 16 lety, kdy byl mimino Jr.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ORIKA: kéž by individální plán byl normálem a ne úchylkou divných rodičů.. individuální plán = více práce pro doktory, neboť bez nich je to pro ně jasné - dítěti je tolik a tolik, OK, to už má toto a toto naočkováno - v tom vidím hlavní problém, ta lenost, plus lenost mnoha z nich, co tak slýchám, se zajímat dál a načítat/sledovat další a další zdroje týkající se tohoto tématu (je mi jasné, že se - nebo v to aspoň naivně doufám - vzdělávají určitě v dalších oblastech své působnosti a že nejsou úplně strnulí na tom, co se kolikrát již před opravdu mnoha lety učili ještě jako studenti VŠ, ale zrovna to očkování mi přijde jako také neustále se vyvíjející oblast, o kterou by se měli taktéž nemálo zajímat).. mně teda osobně štve to, že doktorce řeknu, že jsem četla tu a tu knihu, ona o tom třeba nikdy neslyšela (proč ne, nevytýkám jí to, nemůže přečíst vše), ale viditelně jí ani nezajímá, co to je zač (nemluvím o nějakých megaalternativách, to jsem jí konkrétně říkala o Očkování pro a proti)
    FARIN
    FARIN --- ---
    ORIKA: ono je tam docela jasne napsano, ze prvni dri davky se maji stihnout behem prvniho roku, coz jenom podporuje to ze odklad by mel byt mozny. Ale je mi jasny ze pediatri maji svoji rutinu a jakakoliv odchylka je jim na obtiz.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    FARIN: mám dítě starší, takže tehdy ta data byla jiná, hexa se dávala ve 3 měsících...což nic nemění na tom, že většina pediatrů se striktně drží předepsaného očkovacího kalendáře, ovšem s tím, že "od 9. týdne" si vykládají právě jako "v 9 týdnu"...a chce to dost asertivity prosadit si, že chceš očkování "po 9 týdnu"...je to blbé slovíčkaření, ale na mě se třeba pediatra dívala opravdu hodně zle, když jsem řekla, že dítě očkovat nechám nejdříve ve 4 měsících a vyslechla jsem si, jak jsem nezodpovědná a jak ho ohrožuji na životě...přitom jinak je to doktorka rozumná, ochotná doporučit i homeopatika, ale odklad očkování už je pro ni příliš "alternativní"
    FARIN
    FARIN --- ---
    ORIKA: jestli se nepletu tak vyhlaska zadnou povinnost ockovat v 3 mesici neuklada.

Pise se tam, ze se ockuje od 9. týdne věku postupně 3 dávky v průběhu 1. roku věku
    A od 9. tydne neznamena v 9. tydnu.

Tj prvni davka by mela byt nejpozdeji v 10. mesici, aby se to stihlo podle vyhlasky s danymi odstupy.
    Otazka jestli treba vubec zadat a doprosovat se o nejaky odklad, kdyz odklad o par mesicu neporusuje zadny predpis.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BERENIKEE: já se přiznám, že čistě intuitivně jsem proti očkování dětí do 4 měsíců, nemám na to žádný "rozumový" důvod, jde opravdu čistě o "pocit/intuici" a jsem ráda, že u Ariho jsem se tím řídila a ten odklad do 4 měsíců (tehdy se první hexa očkovala ve 3 měsících) jsem si vydupala..ve 4 měsících už mi dítko přišlo v pohodě a připravené, takže jsem k očkování svolila...podle nového očkovacího kalendáře se hexa dává ještě dříve a souhlasím s tebou v tom, že je to předčasné
    u vakcíny na spalničky a spol. nesouhlasím s očkováním v zimním období, kdy většina dětí "soplí" a imunita dostává zabrat, takže tam jsem si vynutila odklad až na jaro
    o ostatních vakcínách (na penumokoka a další) jsem vůbec neuvažovala a naše doktorka je v tomto natolik rozumná, že je ani nikomu nevnucuje/nenabízí, má v čekárně letáčky a kdo chce, může se ji přečíst, ale je čistě na rodiči, zda má či nemá zájem...my ho rozhodně neměli :)
    je ale pravda, že neočkovat dítě vůbec bych odvahu neměla, přinejmenším u tetanu...
    bylo by fajn, kdyby pediatři byli více přístupní k sestavování individuálních očkovacích plánů/kalendářů a brali v tomto směru rodiče jako partnera, který k tomu má také co říci, nikoli jako zbytečného prudiče...a kdyby stále nehleděli na nějaké tabulky a více dali na to, že každé dítě je individuál a vyvíjí se dle svého :)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ORIKA: No dobu jsem tapala co je to UL :) myslim ze je to proste zkusenost starsi doktorky,co netrva na ockovani dle klasickeho kalendare ,ale stejne tak nevymlouva rodicum,kteri podle nej ockovat chteji.A jak jsem psala nize,nikdo netvrdi,ze jde o pravidlo ,ale ze je to castejsi nez u neockovanych.A co mi rika selsky rozum tak neco na tom je pokud male telicko,co se uci fungovat na svete ,zatizis navic davkou "nemoci"tak se musi naucit fungovat i s tim, a pro maleho clovicka to jiste jednoduche nebuse,kdyz doted nic v sobe nemel.Ale je to samozrejme jen muj nazor a jsem proste jen rada,ze jsem narazila na pediatricku,ktera nas nenuti malou ockovat jiz tak brzy.A pouze jsem chtela sdilet jeji zkusenost z praxe,ktera se lidem ,co nad timto tematem premysli muze hodit,stejne tak ale urcite bude spousta lekaru,kteri zase pozorovali neco jineho.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BERENIKEE: upřímně, přijde mi to trochu jako UL, protože dle této teze by bylo "opožděných" nějakých 90% dětí...a je strašně snadné a především zavádějící svádět individualitu dětského vývoje na očkování
    osobně jsem pro individuální očkovací kalendář sestavený dle potřeb každého dítěte, vadí mi očkování před dosažením 4 měsíce věku, nicméně s bojkotem očkování jako celku nesouhlasím
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ORIKA: zminila napriklad pozdejsi drzeni hlavicky,sezeni,lezeni,chuze.Netvrdila,ze jde o pravidlo,ale ze ve sve praxi pozoruje souvislost ockovani s psychomotorickyn vyvojem,viz nize.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam