• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    tady nejake vytahy..

Petras na vakciny.net o Pediacelu
    "Vakcína Pediacel může najít své uplatnění u dětí s přecitlivělostí na plísně, případně s intolerancí laktózy, neboť tyto složky neobsahuje (díky absenci složky proti hepatitidě typu B a modifikované přípravy hemofilové složky typu b)."
    jak muzou u tak malych mimin vedet, zda maji nejakou precitlivelost? dyz de o dvou nebo trimesicni mimina? jak se to da zjistit? to je snad blbost, ne?

a toto, zdroj nize
    "Za poslední tři roky přibylo 90 tisíc nových případů spalniček, z toho 80 procent v EU. To je dáno právě vysokou liberalizací v přístupu k očkování," poznamenala šéfka české kanceláře Světové zdravotnické organizace Alena Šteflová.

Zdroj: http://brno.idnes.cz/...dice-aby-je-varovala-p27-/brno-zpravy.aspx?c=A130417_1918139_brno-zpravy_lva

co to je za kecy, proc to je liberalizaci, nemuze to byt tim, ze treba ty vakciny neucinkujou jak by mely??
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MAGGIE: jak už jsem psala, kamarádčin syn se po Infarix Hexa dlouho budil v noci po 20 minutách s příšerně řval. I se vývojově zpozdil. Je z dvojčat, asi celkově míň odolný. Teď budou dávat asi už jen tu 3kombinaci, taky Infarix.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    FOXOVA: jj urcite to bude pediatr od pediatra..
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    BARRUSHE: hele nevim, tady byvala vyborna starsi pediatricka pediatricka, a ta o nespavosti a castem placi hovorila. Asi je to podle lekare, cemu priklada vetsi vahu.

KATIA: neni to jen o snech, ale to sem nepatri.
    MAGGIE: to mam vyreseny
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FOXOVA: je to tu OT - ale prosímtě, jak bude chuděra zvládat např. návštěvu základky? tam není přece o rozrušení nouze.. klidně pošta
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    FOXOVA: Jenze doktor ti rekne, ze jsou deti po ockovani casto spave. Ne, ze se muze stat, ze to bude naopak. Nam taky dcera po prvni davce Pediacelu asi tyden spatne spala. Jinak tedy nastesti zadna jina reakce, ale i to staci ze. Tak jsem zvedava na druhou.
    KATIA
    KATIA --- ---
    FOXOVA: "U dcerky je jeste nevyhoda, ze vse co zazila proziva jeste jednou v noci" to každý člověk, od toho ty sny jsou...akorát na to asi reaguje citlivěji.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MAGGIE: ja sla s dcerkou na psyc. ze uz bych se temer po 6 letech rada vyspala:))

poradila mi farmaka, teda pro dceru, ne pro me.
    A to jsem zatim jednoznačne odmitla. Zatim posiluju nervovou soustavu hořcikem, rybim tukem, a řadou vitaminu B. Toto je naprosto neskodne opatreni a vytvoreni urcityho obranyho stitu. U dcerky je jeste nevyhoda, ze vse co zazila proziva jeste jednou v noci (pozitivni i negativni emoce) a navic staci ji nejaky vzruch a sup ma +38°C. (prijezd babicky, navsteva zoo a pod)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FOXOVA: no tak naštěstí se zajímám (což zas tak naše pediatrička neoceňuje, protože se ptám, ale nerejpu, aby to tak nevypadalo, což jí znervozňuje, protože na mé dotazy ke všemu nemá většinou žádné rozumné odpovědi), takže jsem na vše aspoň trochu připravena.. jen mne to štve, protože když dítě konečně po roce a půl spí celou noc, člověk se zaraduje, jaká je to slast, načež hned druhý den šup a je to zpátky
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    FOXOVA: nevrlost a zhorsenou kvalitu spanku... sama bych spala a uplne mi to v textu vypadlo:)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MAGGIE: paranoidní nejsi, tohle se popisuje a rozumný lekar by to mel potvrdit a dokonce te na tu moznost pripravit. Me se zatim stalo ze jsem na pripadnou nevrlost byla pripravena. S tim, ze je to otazka par dnů, max tydne. Blbost, muže to trvat i nekolik tydnu az par mesicu.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FOXOVA: u nás naštěstí žádné dramatické reakce dosud nikdy neproběhly, ale po každém očkování najednou mladší Karolínka hůř spala - naposledy po 4. dávce hexy - den před tím poprvé spala celou noc, ode dne očkování cca 14 dní zase noční psychovstávání nejdéle co 2 hodiny, teď po cca měsíci se to konečně začíná zase uklidňovat - možná jsem paranoidní, ale když tyhle trable začaly opět přesně tu noc, kdy byla před tím dopoledne očkovaná, spojuji si to s tím
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ja se opet zapojim, ale ma dcera je velmi neurosenzitivni. Tzn ze i malý podnet ji natolik vybudi organismus, ze jde do horecek. Co se ockovani tyce, jeji reakce byly vzdy dramaticke, s halucinacemi a vysokmi horeckami. Pri posledni hexa byla ochrnuta, pri MMR na chvilku ztratila vedomi a upadla, důvod a vse kolem padu nevi, nasledne se chovala jinak nez je bezné. Ja sama jsem mela obdobne reakce a muj bratr také. Matka geneticka, v dobe kdy jsme jako deti prochazely ockovanim nam nenechala dat celou serii davek. Matka v te dobe byla uznavana pro nejake geneticke objevy a my jako obcane FR nemeli ockovaci povinnost. Mit tuto moznost i pro svou dceru, ktera je sledovana na neurologii a psych. urcite bych ji vyuzila. Bohuzel ziji na malem meste, kde je pouze jeden lekar z daneho odvetvi a ten rozhodl, ze ockovat se bude jak ma... Ted kdyz ma vse za sebou, slycham ze vsech stran, ze mela mit uz po prvni hexa upraveny ockovaci kalendar a pod. Jelikoz jeji nervova soustava je opravdu nedozrala a proto ji to mohlo způsobit vaznejsi nasledky...
    urcita rizika ockovani jsou, bohuzel v posledni dobe se informace o nasledcich ockovani siri. Je to tez jedna z kapitol me prace. Rodice udavaji ze po urcitem ockovani se objevila zmena chovani az hyperaktivita a podobne.. Tezko takto posoudit, mnoho z tech ockovani se podava v dobe, kdy se dite jeste prilis neprojevuje. Zvýsena plactivost u mimin nemusi byt nutne po ockovani, mnoho deti bojuje napriklad s prdiky a pod. Takze pripadne aktivni projevy syndromu ADHD mohly byt u mimca hure rozpoznatelne nez v pozdejsich mesicich, kdy uz dite nejakym způsobem komunikuje. Take jsem se setkala s rodici, kteri maji na vychovu svuj pohled a dite je hyperaktivni. Bohuzel, jedna se spise o volnejsi vychovu, ale rodice se za to schovavaji. Nutno ovsem dodat, ze je i prokazana urcita spojitost s postizenim nasledkem ockovani. Ovsem zda ockovani byla pricina, nebo jen posledni kapka do poharu to se taky nevi.

Podle me byla po ockovani urcita postizeni vzdy, akorat ze driv se to prilis neprozivalo. Tedy ze kdyz prisla matka ze se deje neco s ditetem, do souvislosti se to nedavalo, hledala se jina pricina. A jeste i ted kdyz se o tom zacina mluvit se primarne hledaji jine duvody. Urcite jeste bude dlouho trvat, nez se prokaze/vylouci spojitost. Je to beh na dlouhou trat s velmi podrobnou agendou. Nejsem si jista zda se nekdo do neceho takoveho bude poustet, protoze vsechna vysetreni pred a po ockovani budou natolik financne a casove nakladne, ze vyzkum takoveho radu nikdo financovat nebude. Farmaceuticke koncerny urcite ne....
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    LISTICKA: Mne by zajimalo, kdo vsechno si na zdejsim foru mysli, ze pokud byste nam sem dala jen jeden odkaz (http://www.vitalia.cz/serialy/kauza-ockovani-humanni-medicina-nebo-byznys/) tak by prumerny uzivatel nyxu, nebyl schopen si precist vsechny odkazovane clanky. A tapetovat do internetovych diskuzi odkazy na nejake stranky (zvlast, kdyz uz v dane diskuzi ty odkazy ruzne byly) je samozrjme chvalyhodne a obtezovat se sepisovanim duvodu, proc nekam neco tapetuji a cim mne clanek zaujal, je samozrejme zbytecne.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    SKORZENY: no tak ja jsem si predevcirem slapla v kuchyni na strep (deti rozbili CISTY hrnicek a spatne to zametli a nohu jsem mela horkou behem chvile a cely nasledujici den a celkovou teplotu do hodiny zvysenou taky, Rano uz jsem ji ale celkovoe nemela / jen ta noha byla horka. Vzdy kdyz me bodla vcela nebo vosa (a obcas i jina havet) tak jsem mela horecku - cca 39. Neverim tomu, ze ty nikoho takoveho neznas. Ja jsem se za svuj zivot seznamila s 6 lidmi, kteri malem umreli na anafylakticky sok po bodnuti hmyzem.. Jedna dcera ma 7 spolozuaku, kteri maji v kancelari skoly epi-pen (je z alergicky tridy). popravde, to ze ty neco nepozorujes, jeste neznamena, ze ty jevy neexistuji. A delat zavery z toho, ze tvoje deti nemaji teploty, kdyz se odrou / no mas tech deti prilis malo. Moje deti nemeli po ockovani nikdy zvysenou teplotu, zatimco kdyz prijdou z hriste tak ji po hodine maj dost bezne a to ani nemusi mit viditelnou odreninu. Mne by to nenapdlo resit.
    Ale popravde mam velky pocit, zes muj predchozi odstavec precetl velmi rychle a nepochopil ho.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ATLAS: ze zvysena teplota po odrenom kolene, po prijme potravou, bodnuti hmyzom je bezny jav... definuj bezny. v mojom okoli nepoznam nikoho komu by sa take nieco stalo. moje deti maju odrete kolega raz za dva tyzdne, dobodane hmyzom su pravidelne a teplotu rozhodne nemali. ja som na tom podobne s hmyzom, teplotu som mal len raz po odretom kolene, ale to som mal zaroven odrete aj druhe, plus oba lakte, bradu a bok.

mas tvoje tvrdenie niecim podlozene, alebo to je tvoj pocit?

co sa tyka vakcin, horucky po vpichnuti sa vyskytuju od 5 do 30 percent pripadov /injekcii/
    Vaccines: Vac-Gen/Side Effects
    http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm
    MMR 1 zo 6 injekcii
    Dtap 1 zo 4
    pneumokoky 1 z 3

ATLAS
    ATLAS --- ---
    FARIN: pri beznem odreni - i kdyby se vetsina antigenniho materialu vyplavila ven krvi, tak ho jeste zustane plno, aby imunitni system nelenosil. Navic resi jeste likvidaci ponicenych vlastnich bunek, takze napr. hnis je uplne beznej. zvysena teplota po odrenem kolenu je absolutne bezny jev - netroufam si tvrdit, jestli je po ockovani castejsi. Navic odrene koleno neni jednia zatez imunitniho systemu. musi se vyrovnavat splno dalsimi - pokousani zveri, bodnuti hmyzem, prijem antigenu potravou, vyrovnani se s infekcema. Zdureni uzlin, horecky, a alergicke reakce v teto souvislosti jsou neobycejne caste - castejsi nez po ockovani. Takovy anafylakticky sok v cesku rocne postihne aspon cca desitku lidi, po ockovani nastava v minimalnim poctu pripadu (myslim, ze za poslednich 20 let by v CR sli ty pripady spocitat na prstech jedne ruky a to vyhradne u dospelych). Urcite je napr. co se alergii tyce mnohem (nasobne) nebezpecnejsi pojidani burakoveho masla. A mimochodem dnes je absolutne jasne, ze mnohe problemy napr. s alergiemi jsou vyvolane spise "lenosenim" bunek imunitniho systemu, nez jejich pretezovanim. Takze muzem uplne v klidu hypotetizovat, ze pokud by imunitni system byl nejak vyrazne zatezovan ockovanim, tak by to tedy byl spis klad ockovani. Bohuzel, tato teorie asi nenajde uplatneni, protoze ockovani zatezuje imunitni system hrozne malo.
    FARIN
    FARIN --- ---
    jinak abych tu prispel vlastni zkusenost
    nase Pediatricka proti pediacelu nejak moc neprotestoval, pri prvni navsteve sice vyhrozovala tim ze si ji budeme muset sehnat a ze nikdo nevi jestli po letech bude zloutenka k dispozici samostatne
    Pri dalsi navsteve uz dokonce rikala ze nam ji sama objedna :-) Stejna nam nakonec odlozila ockovani neurolozka na 4 mesic takze ani nemusime resit odklad. (pediatricka koukal trochu zklamane, nevim proc jsou cely ricny naockovat co nejdriv, uz takhle mela nejaky poznamky o vyssim riziku nakazy)
    FARIN
    FARIN --- ---
    GENTIANA: kdyz si odres koleno tak se vetsina kdoviceho krvi vyplavi ven. A jeste jsem nevidel ze by nekdo mel z beznyho odrenyho kolena zdureny uzliny, horecku nebo alergickou reakci. (i kdyz nepopiram ze odrit se v infekcnim prostredi taky nebude uplny med). Ale bezny odreni a vakcina mi fakt prijde jako trosku jinej level.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam