• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    v reakci na článek elekový udělali o to horší článek z chlíbkem a dnes spustili onlinechat
    http://ona.idnes.cz/na-ockovani-se-ptejte-mudr-romana-chlibka-fpz-/odpovedi.asp?t=CHLIBEK
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Testing the hypothesis that diphtheria–tetanus–pertussis vaccine has negative non-specific and sex-differential effects on child survival in high-mortality countries
    http://bmjopen.bmj.com/content/2/3/e000707.full?sid=5dc0d732-d103-464e-9a92-8770ae6630a5
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TORUVIEL: Přesně tak...mám podobný poznatek: čím iteligentnější člověk s většími zkušenostmi a znalostmi, tak tím skromnější, v názorech méně jednoznačný...pokornější... Bohužel nejvíc slyšet jsou tím pádem ti druzí... A taky to momentálně nemyslím na nikoho konkrétně.... (i když Eleková na mě moc super dojem neudělala) :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: A z mojí zkušenosti, jsou bohužel vždycky víc slyšet ti blbci, protože si holt víc věří, nemají pochyby (to samozřejmě nemyslím konkrétně Elekovou, o té nic moc nevím).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TESSS: Bohužel v každé profesi a povolání se najdou dobří fachmani...průměrní...a vrtáci.... Platí to u lékařů, zedníků, učitelů...prostě u všech... Blbé je, když je vrták iniciativní a ještě navíc je slyšet... :-(
    TESSS
    TESSS --- ---
    MIC: ja ji neznam, ja jen, ze pak je to tezky si udelat nejaky nazor, kdyz v mediich dostavaji prostor takovyhle lide. Ona je lekarka, takze by jeden predpokladal, ze vi, o cem mluvi.
    Ta cast o pravych nestovicich...
    MIC
    MIC --- ---
    TESSS: Na Elekovou už jsem těžce alergickej. Hysterická kráva, která svým výstupem shazuje všechny serióznější odpůrce a jejich odbornost.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Lékařka: Očkování způsobuje alergie, astma a autismus. A děti i zabíjí - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...r-o-negativnich-vlivech-ockovani-ffu-/zdravi.aspx?c=A130725_004650_zdravi_haa
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    GIDDY: Jak by podle tebe mely ucinkovat vakciny? Obavam se, ze tvuj nazor, jak by ucinkovat vakciny mely, ty vakcininy nestudovaly, tak bohuzel nevedi, co maji delat.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Nebyl jste včera někdo v Břeclavi na přednášce? http://rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=533&Itemid=149
    Zajímaly by mne názory. (Já tam teda byla). Klidně pošta. Díky
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    tady nejake vytahy..

Petras na vakciny.net o Pediacelu
    "Vakcína Pediacel může najít své uplatnění u dětí s přecitlivělostí na plísně, případně s intolerancí laktózy, neboť tyto složky neobsahuje (díky absenci složky proti hepatitidě typu B a modifikované přípravy hemofilové složky typu b)."
    jak muzou u tak malych mimin vedet, zda maji nejakou precitlivelost? dyz de o dvou nebo trimesicni mimina? jak se to da zjistit? to je snad blbost, ne?

a toto, zdroj nize
    "Za poslední tři roky přibylo 90 tisíc nových případů spalniček, z toho 80 procent v EU. To je dáno právě vysokou liberalizací v přístupu k očkování," poznamenala šéfka české kanceláře Světové zdravotnické organizace Alena Šteflová.

Zdroj: http://brno.idnes.cz/...dice-aby-je-varovala-p27-/brno-zpravy.aspx?c=A130417_1918139_brno-zpravy_lva

co to je za kecy, proc to je liberalizaci, nemuze to byt tim, ze treba ty vakciny neucinkujou jak by mely??
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MAGGIE: jak už jsem psala, kamarádčin syn se po Infarix Hexa dlouho budil v noci po 20 minutách s příšerně řval. I se vývojově zpozdil. Je z dvojčat, asi celkově míň odolný. Teď budou dávat asi už jen tu 3kombinaci, taky Infarix.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    FOXOVA: jj urcite to bude pediatr od pediatra..
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    BARRUSHE: hele nevim, tady byvala vyborna starsi pediatricka pediatricka, a ta o nespavosti a castem placi hovorila. Asi je to podle lekare, cemu priklada vetsi vahu.

KATIA: neni to jen o snech, ale to sem nepatri.
    MAGGIE: to mam vyreseny
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FOXOVA: je to tu OT - ale prosímtě, jak bude chuděra zvládat např. návštěvu základky? tam není přece o rozrušení nouze.. klidně pošta
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    FOXOVA: Jenze doktor ti rekne, ze jsou deti po ockovani casto spave. Ne, ze se muze stat, ze to bude naopak. Nam taky dcera po prvni davce Pediacelu asi tyden spatne spala. Jinak tedy nastesti zadna jina reakce, ale i to staci ze. Tak jsem zvedava na druhou.
    KATIA
    KATIA --- ---
    FOXOVA: "U dcerky je jeste nevyhoda, ze vse co zazila proziva jeste jednou v noci" to každý člověk, od toho ty sny jsou...akorát na to asi reaguje citlivěji.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MAGGIE: ja sla s dcerkou na psyc. ze uz bych se temer po 6 letech rada vyspala:))

poradila mi farmaka, teda pro dceru, ne pro me.
    A to jsem zatim jednoznačne odmitla. Zatim posiluju nervovou soustavu hořcikem, rybim tukem, a řadou vitaminu B. Toto je naprosto neskodne opatreni a vytvoreni urcityho obranyho stitu. U dcerky je jeste nevyhoda, ze vse co zazila proziva jeste jednou v noci (pozitivni i negativni emoce) a navic staci ji nejaky vzruch a sup ma +38°C. (prijezd babicky, navsteva zoo a pod)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FOXOVA: no tak naštěstí se zajímám (což zas tak naše pediatrička neoceňuje, protože se ptám, ale nerejpu, aby to tak nevypadalo, což jí znervozňuje, protože na mé dotazy ke všemu nemá většinou žádné rozumné odpovědi), takže jsem na vše aspoň trochu připravena.. jen mne to štve, protože když dítě konečně po roce a půl spí celou noc, člověk se zaraduje, jaká je to slast, načež hned druhý den šup a je to zpátky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam