• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    diky, Vavrecka promtne reagoval a dal mi to info co sem potrebovala

na vysvetlenou, ja jedine ocko co sem resila ze bych dala byl ten tetanus, protoze z nej mam respekt (mam neprijemny zazitek, kdy sem videla nasi ovci umirat v tetanovych krecich), ale kvuli tomu ekzemu sem to chtela odkladat a zvazovala a rikala, ze pokud se neco stane pripadne doockuju
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LAMIA: nestává? Asi mám divné dítě... Leze furt někam,někde něco zkoumá a studuje...a odřenin a modřin sice nemá přehršel, ale přesto se objevují... Vyhrabávat cosi odkudsi je její oblíbená záliba.... :-) A nebo někam vylézt,někam slézt... prozkoumat křoví atd. atd.....
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TAPINA: přečti si pořádně ten příspěvěk. Myslím, že hodně lidí co neočkujou tetanovku (třeba jako my), přemýšlí tak, že se dá řešit až v případě nutnosti a ne jen jako prevence. Tedy rány, která je uzavřená a hrozící možná infekce, což se dětem často nestává. A to teď Giddy řeší zda je to tento případ či ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já měla vždycky za to, že lidi, kteří nechtějí očkovat, jsou přesvědčeni, že očkování není potřeba. A vono jenom dokud se něco nestane, jo?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    EDERA: také bych se obrátila na pana vavrečku či případně na pana Petáše: petras@vakciny.net
    MISON
    MISON --- ---
    GIDDY: Jestli se ptas na to jak spravne osetrit ranu a s ockovanim nechces mit nic spolecnyho, tak se ptas ve spatnym klubu. Odkazal bych te sem: [ MEDICINA ]
    EDERA
    EDERA --- ---
    GIDDY: Po přečtení tohohle http://www.vitalia.cz/clanky/8-ockovani-proti-tetanu-a-jeho-otazniky/ bych se pokusila nakontaktovat autora a obrátit se s dotazem na něj.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GIDDY: Co na to rict? Kazdeho svobodne rozhodnuti a volba riskovat.
    Jedine rozumne reseni - osetrit ranu lekarem (tezko jde na dalku zjisti jeji stav), imunoglobulin a doockovat idealne podle rad ockovaciho centra ci klinickeho imunolga v pripade, ze je decko tezky atopik a potencionalni astmatik.
    Drzim palce at se nic nedeje, rana zaroste, a vse je OK.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    samo, pokud existuje realne riziko nakazy, sla bych na pohotovost dat mu ten imunoglobulin a pak by bylo zrejme nutne doockovat tetavax, ale pokud to riziko neni, byla bych klidna, syn ted ma dost hrozny ten ekzem po poslednich ATB po opakovanych bronchitidach
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    mam DOTAZ ohledne mozne nakazy TETANEM..syn 1,5 roku, nema zadne ocko, diagnoza astma atopie, rozsekl si ve ctvrtek celo o plot na poli/v lese u obory s jelenama (obora s zeleznym asi relativne novym plotem), rana mala 0,5cm, mirne rozcapena, hluboka asi moc nebyla, teklo mu z toho jen troska krve..jenze me ten tetanus nejdriv vubec neprisel na mysl, takze co se mela byla jen naplast, takze sem to zatahla, aby nemel jizvu, dezinfikovala sem az doma asi po pul hodine, kdy sem tu naplast sundala, ale uz to mel zatazene a timpadem se ta dezinf. nedostala dovnitr do rany uz, mozna sem udelala chybu, ze sem tu ranu nenechala otevrenou, ale zatahla ji tou naplasti..takze se trosku bojim, zda muze byt riziko tetanu, potrebovala bych nazor lekare, ale vetsina mi rekne ze mam dat protitetanovku a pak doockovat tetanus, coz ted nepotrebuju, potrebuju vysvetlit odborne ten postup, zda byla chyba atd...MOC DIKY za RYCHLOU reakci a zadna hodnoceni
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: a pokud je třeba diskuze a ne jen past: koukněte i do komentářů, je tam zajímavá statistika
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Barevný článek o černém kašli - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/barevny-clanek-o-cernem-kasli/
    nový článek Vavrečky ...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ATLAS: Moc díky... :-)
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    VERONIKA22: A co si overovat trochu fakta? Napr. tenhle clovek to udelal. http://personal.tucna.net/mmr-zpusobuje-autismus-potvrzeno-soudem-ne/

NIENNA: Ten clovek placa pate pres devate a je to hrozne dlouhe, abych mela silu kazdou jeho blbost komentovat.
    Ve skratce
    A) Acylpyrin - pomineme fakt, ze spravne se rika, aspirin nebo kyselina acetylsalicylova, tak to neni latka na redeni krve. To je oblibna hlaska laiku, kteri netusi, co by to to redeni melo znamenat. Aspirin je ireverzibilni inhibitor cyklooxygenazy a kdyby v dnesni dobe nebyl znamy zadny jiny (tezko si to predstavit) tak by prosel registraci taky. Od jeho objevu ale uplynulo 100 let a zname mnohe lepsi, selektivnejsi bezpecnejsi atd, tak by dneska zadna firma samozrejme neinvestovala do klinickych zkousek.
    B) Uplatky - moralisty, kteri nadavaji tem co davaji uplatky miluji. nejlepe takove co sami zabou. Korumpovat jde pritom hlavne toho, kdo ty uplatky bere. Pokud je nikdo nebere, tak by nabizejici firma ( a je jedno jestli farmaceuticka, stavebni nebo jakakoli jina) spis nabizenim uplatku sama sobe uskodila.
    c) jeho predstavy o tom, jak funguje vyzkum, jsou uplne usmevne. Clovek z nej ma pocit, ze by uplne stacilo, aby firmy nebyli zle, ale hodne a uz davno jsme mohli ovladat teleporting. Ale samozrejme to neumime, protoze by na tom zadna firma nevydelala....
    D) "Žloutenka a nebo taková dětská obrna jsou velmi specifické choroby, které mají velmi specifické přenašeče. " O jakych to prenasecich ten pan mluvi? Jediny duvod, proc detska obrna jeste nebyla vymycena (bylo planovano, ze se tak stane do roku 2002), je ten, ze v nekterych statech se z jistych duvodu nepodarilo proockovat celou populaci. Fanatismu zdar!
    KUBIS: Vetsina neockujicich rodicu lekari podepisuje, ze proti nahlaseni nic nema. Obecne je logicke, ze by melo byt nejak zaruceno pravo na to, aby v pripade vypuknuti epidemie byli neockovane deti informavani o problemu (bavime se ted samozrejme hlavne o virvych infekcich). System ceskeho zdravotnictvi je ale politavanihodny a myslim, ze tam zadny takovyto princip neexistuje. Ale uz jsem mozna prilis dlouho mimo republiku, tak mne prosim nebrat doslova.

FARIN:, LISTICKA: , XSEDKA:, OSCURO: No tak podle mne dost velke slataniny - Jaksi se neobtezuje dohledavnim faktu a problematice rozumi asi jako gymnasista. Na maturitni praci (ktera se za nas psala bez pristupu k primarnim zdrojum) by to bylo dobe a zajimave. Ale jeho vyvozovani zaveru z toho, co si o nejakych breberkach on mysli, aniz by si o nich neco opravdu zjistil je fakt k popukani. Pomineme fakt, ze neovlada formalni logiku.
    KATIA: LAMIA: tenhle clanek asi patri co se tyce faktu k tomu nejslabsimu - jednou jsem se tu s nekym o tetanu bavila - zkuste si to dohledat a porovnat informace z odkazovanych clanku s jeho "znalostmi".

OSCURO: Stejne jako ULILIA by mne zajimalo o jake pravni norme to mluvis.
    ULILIA: Obecne - Lekar ma povinnost pacienta pravdive a dostatcne innformovat o lecbnem postupu a pacient s nim ma vyjadrit souhlas, jinak lekar nema pravo lecebny postup aplikovat. V pripade ockovani - lekar tedy (mozna) teoreticky nepotrebuje podepsany informavany nesouhlas, ale potrebuje dukaz o tom, ze rodicum podal vycerpavajici informace a ze si overil, ze je chapou. V praxi by tedy asi bylo vyhovujici, kdyby jim prokazatelne predal nejake ucelene informace v pisemne podobe a prokazatelne overil to, ze to rodice pochopili. Tezko si ale predstavit, ze by takovy rodice pak odmitali ockovani....
    OSCURO: Problem je v tom, ze v pravnim state o tom, jak vykladat zakon nerozhoduji pravni oddeleni, ale soudy. Kdyz si prectes nalez ustavniho soudu v pripade IK (jejiz pripad byl pravnimu oddeleni podolske porodnice i pravnimu oddeleni ministerstva absolutne jasny), tak si dovolim tvrdit, ze by i jakztak inteligentne vyjadreny informovany nesouhlas byl shledan jako dostatecny. Jen dany lekar v pripade sporu jaksi riskuje perzekuci po dobu nekolika let na pude lekarske spolecnosti diky jejim zarucene bezchybnym pravnim nazorum. Cim by se po tu dobu takovy lekar soudy tahany zivil, tezko rict.
    Mimochodem. Momentalne jsem o jednom relativne zajimavem pripadu neockovani a soudniho sporu mezi neockujicimi a lekarkou v Cechach informovana a vypada to, ze to doputuje mnohem vys. Takze jestli budou rozsudky soudy verejne dostupne, tak vam to sem hodim. Ale predpokladam pri rychlosti soudni prace v CR, ze driv nez za rok to nebude...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    OSCURO: Taky mi to tak přijde...že prostě chce vydělávat na farmaceutických firmách co to jde... Nechci být předpojatá, tak se tady ptám na další názory...a zajímají mě opravdu upřímně... Mám obavu, že mě o víkendu na toto téma čeká diskuse a ráda bych byla připravená...
    Díky moc
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    NIENNA: No jak to rict odborne... Tomu panovi hrablo a je to magor. (Nebo velmi chytry obchodnik co chce ziskat hodne penez z knih. )

Vetsinou tvrdi veci o necem cemu vpodstate vubec nerozumi. Byl totiz v managmentu, odborne tudiz dost vzdalene od toho, o cem pise sve kategoricke ale nicim nepodlozene nesmysly.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GRIGORIJ: K tomu odkazovanému článku... Taky se ke mě dostal z různých stran... trošku riskuju, že se to tady zvrtne, ale zajímal by mě názor na tento článek a to zcela upřímně... Když tak je to např. i zde http://svobodnenoviny.eu/...vor-s-byvalym-reditelem-farmaceuticke-firmy-o-tomjak-se-chovaji-k-lidem/ a na spoustě dalších míst...
    Koukám, že pán je psavý...našla jsem dvě další knihy od něj...
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    OSCURO: ten server je vubec desne vtipnej.... z odkazovaneho clanku jsem se proklikl na http://www.svetkolemnas.info/novinky/kontroverzni-realita/210 :D made my day
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    VERONIKA22: A uz je to tu zas. Prosim vas, nez prijde zas nekdo s takto "uzasne objevnym a sokujicim" clankem plnym nesmyslu a Walefielda, at nejdriv trochu projede historii diskuse.

Clanek je ucelova manipulace spojujici 2 samostatne jevy. To, ze nejaky nebozak dostal obri odskodneni po ockovani pro nepredvidatelnou reakci je skvele (melo by se dit automaticky i u nas, po vzoru Rakouska, snad v budoucnu), ale generalizovat a vyvozovat konspirace z toho ze jeden clovek mel smulu je prinejmensim zavadejici.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    nevím jestli to sem patří
    Očkovací skandál: Soud potichu potvrdil autismus z MMR vakcíny - Svět kolem nás
    http://www.svetkolemnas.info/...vi/286-ockovaci-skandal-soud-potichu-potvrdil-autismus-z-mmr-vakciny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam