• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    nevím jestli to sem patří
    Očkovací skandál: Soud potichu potvrdil autismus z MMR vakcíny - Svět kolem nás
    http://www.svetkolemnas.info/...vi/286-ockovaci-skandal-soud-potichu-potvrdil-autismus-z-mmr-vakciny
    MISON
    MISON --- ---
    V Sýrii se šíří dětská obrna. Libanon rychle očkuje uprchlíky | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...se-siri-detska-obrna-libanon-rychle-ockuje-uprchliky_287226.html#.Um-yLvlLPMg
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    chtel jsem se zeptat, zda je lekar opravnen hlasit neockovani ne z duvodu zanedbani pece, naopak z vedomeho rozhodnuti a zvazeni rizik plynoucich z neockovani? Jak je to vubec s hlasenim zdravotniho stavu tretim osobam, zejmena uradum? Nejake osobni zkusenosti? Diky
    FARIN
    FARIN --- ---
    Me se libi ze, kdyz autor neco nevi tak to narovinu rekne, kde je odhad tam je to vyslovne napsano. Autor i docela pekne reaguje v diskuzich a nema problem pripadne odkazat i na studii ze ktere cerpal. A podle tech odpovedi mam pocit ze ma o tematu docela prehled.

Ja jsem se ho treba ptal na nazor ohledne schamat 2+1 a 3+1 u Pediacelu, nebot podle vyrobce jsou mozna obe.
    Myslim ze by se nezlobil, kdyz sem postnu emailovou odpoved, muze byt pro nekoho zajima a ukazuje, ze se bezne uvazovani o vakcinach nejspis casto nezameruje na to dulezite (coz se snazi ukazovat cely serial)

a tady ta citace k Pediacelu:
    detailní kvantifikační analýzu tohoto rozdílu jsem nikdy neprováděl a nepovažuji to ani za tolik důležité pro Vaše rozhodnutí.
    Rozdíly v hladinách protilátek po očkování Pediacelem 2+1 a 3+1 se liší pouze u některých valencí a liší se pouze velmi málo. Z důvodu hladin protilátek (sérokonverze) proto rozhodně režim 3+1 oproti režimu 2+1 volit netřeba.

Složitější a prakticky významnější otázkou, na kterou Vám ale nikdo neodpoví, je, jak dlouho vydrží protilátky po té-které z pěti valencí v očkovacím režimu 2+1 a 3+1? Ono to 3. očkování může působit spíše jako "posilovač" délky získané imunity, než jako "navyšovač" hladiny protilátek. Pokud bych efektivně očkovat chtěl (což ale nechci :-) ), tak bych si spíše položil jako důležitou právě tuto otázku.

Protože Vám na to nikdo neodpoví a chtít odpovědět asi nikdy nebude (možná by Vám totiž musel odpovědět, že v režimu 2+1 vydrží protilátky u jedné valence 6 let a při režimu 3+1 poté 8 let - tedy pěkně neefektivní bída v obou případech :-) ), bohužel Vám v totmo nemohu pomoci jiným zúpůsobem, než zcela subjektivním a neodůvodněným názorem sebe sama.

Pokud bych už očkoval děti Pediacelem, rozhodně bych volil režim 2+1 a nikoliv 3+1, protože jsem subjektivně přesvědčen o praktické zbytečnosti a neefektivitě obou režimů ve vztahu k užitečnosti pentavkacíny.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KATIA: EDERA: Mně právě taky. Nepřijde mi, že by si věci cucal z prstu, uvažuje logicky, analyzuje data... Ty texty mě zaujaly, protože jsem z lékařské rodiny ( lékaři, mikrobiologové, zemědělští inženýři) a nejsme takoví ti ezotericky zaměření alternativci, kteří by odmítali očkování z principu, nicméně část naší rodiny má k očkování dosti rezervovaný postoj, zejména od doby, kdy začal tlak na to, aby lékaři byli povinně očkováni proti chřipce atd. Moje matka je plicní lékařka, proti chřipce se nenechala očkovat nikdy, a už 30 let ji neměla. A to rozhodně nemá nijak zázračnou imunitu, spíš naopak. Za tu dobu už by v sobě měla takových, řekněme, 20 vakcín :-)
    Mně zase po očkování málem pošel pes, štěně ridgebacka, a známým drahý dostihový kůň, ten zemřel na následky očkování proti tetanu, což potvrdil i veterinář. Oni od té doby neočkují ani koně, ani sebe a děti. Kamarádčin syn měl vážné komplikace po hexavakcíně. Takže jsem nad tím začala znovu přemýšlet, když se mi narodil syn. Vtipné je, že zatímco chovatelé psů a koní kolikrát očkování velmi zvažují právě kvůli možným rizikům, do dětí se perou vakcíny plošně už ve velmi raném věku - několikaměsíční štěně je co do vývoje těžko srovnatelné s 3měsíčním lidským mládětem. Hlavně z toho hlediska, že kdyby nebyl problém s průchodem hlavičky porodními cestami, rodilo by se lidské mládě ne po 9, ale po 12 měsících nitroděložního vývoje. Japonský model, kde se očkuje až od 2 let, mi přijde asi lepší.
    MISON
    MISON --- ---
    EDERA: znas ho osobne ? a muzu mit dotaz ? jakou ma specializaci, kde pracuje a jak moc se ty medicine vlastne venuje ? docela by me to zajimalo, protoze v jeho osobnim profilu jsem narazil na toto:

"věnuje se vědecké činnosti v oblasti regulace reklamy a ochrany spotřebitele na Katedře podnikového a evropského práva FMV VŠE v Praze; je předsedou spotřebitelské organizace Unicampus, o.s."
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    EDERA: Kéž by takových osvícených lékařů bylo více........
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Příčetné, vyargumentované, nemilitantní. Navíc znám autora osobně a pamatuju si třeba, jak mi vyprávěl, dvacet let před Housem:-), že na současné medicíně je čím dál důležitější správná diagnostika, jak to skoro nikdo neumí a jak se doktoři příliš soustřeďujou na své specializaace a neberou člověka jako celek.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LISTICKA: já jsem něco četla už před časem, teď jsem přečetla další a přijde mi to tedy velmi příčetné.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Odkaz na Vavrečkovy články na Vitalii jsem sem dávala už před nějakou dobou, ale jedinou reakcí byl mínusák za to, že prý je to tapeta, diskuse veškerá žádná. Tak jsem ráda, že se na články konečně někdo podíval :-)
    [ LISTICKA @ Očkování - pro a proti ]
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    MONI: Tento autor má i velice zajímavý názor na to, proč čeští lékaři nezpochybňují jakékoliv očkování:

“ No a pokud hledáte české lékaře, kteří se staví proti některým očkováním, tak jich moc nenajdete. Bojí se s tím jít „proti všem“ a proti tomu osmanském svinstvu, které má své harémy na našich ministerstvech i v některých odborných společnostech. Jak chcete udělat atestaci nebo dělat kariéru na klinickém pracovišti, když několika profesorům a docentům budete mediálně dlouhodobě prasit jejich lobbistická stanoviska a špinit šaty jejich štědrým plátcům? Takových hrdinů není. Proto je velmi zajímavé, že z center naší vakcinační vědy žádný „odboj“ nezpozorujete. Kdo by si jej totiž dovolil proti své vlastní vrchnosti, velmi rychle by opustil „centrum vědy“ a možná by řekl, že dobrovolně. Kariérní postup a seberealizace v medicíně je velmi závislý systém. Je to dáno specifickým obsahem tohoto oboru. Jiným názorem zde totiž neprezentujete jen jiný vědecký názor, ale současně poukazujete na to, že si myslíte, že se vaši kolegové špatně a neodborně starají o své pacienty, případně je přímo poškozují. To je přece extrémně citlivá situace, která v jiných oborech nenastává, nebo jen nesrovnatelně méně. Dnes to již mohu porovnat, protože jsem poznal i jiná vědecká společenství (právo, ekonomie), která jsou mnohem svobodnější a kde se nemusíte bát nadřízených a kolegů s jiným názorem jako malý bílý panáček. – To je medicína příteli. Nikdo nechce být LÉKAŘ, KTERÝ SE
    MOŽNÁ MÝLÍ. Názorová unifikace zde svým způsobem ochraňuje odbornou image jednotlivců jako členů tohoto společenství. Není v zájmu celku, aby si každý jednotlivec myslel a povídal něco odlišného. JAK POTOM VYPADAJÍ TI OSTTANÍ PŘED PACIENTY! Určitě jste takové situace zažil nebo jednou zažijete jako pacient, až se vám postupně tři lékaři vyjádří proti sobě a ještě jeden naznačí, že si o tom druhém myslí to nejhorší. Bude to na vás jako na pacienta působit strašně. Tahle strašně si nesmí dovolit působit celek. Názorová unifikace ochraňuje kredit samotné medicíny jako takové – alespoň tedy v působení vůči laické a semiodborné veřejnosti.
    MONI
    MONI --- ---
    OSCURO: autor má o očkování celý seriál:
    Seriál Kauza očkování - humánní medicína, nebo byznys? - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/serialy/kauza-ockovani-humanni-medicina-nebo-byznys/
    zajímavé tam jsou i články o tetanu, žloutence, hpv, zarděnkám.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KATIA: Po dlouhe dobe opravdu zajimavy clanek vyvolavajici mnohe otazky, musim si to projit podrobne a mozna i kontaktovat autora, je tam videt hodne prace.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Hodně zajímavý článek. Pro mě dvojnásob, neb autora znám osobně a jsem si jistá, že neplácá jen tak.

LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Záškrt
    Kauza očkování: Záškrt se odstěhoval do Humpolce - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/17-kauza-ockovani-zaskrt/
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Volební kalkulačka ukazuje, že dobrovolné očkování nemá šanci - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/volebni-kalkulacka-dobrovolne-ockovani-nema-sanci/
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    KATIA: no to bylo ještě než jsem si o tetanu našla víc. přišel mi jedinej smysluplnej s tím, že máme chalupu na místě kde žilo spousta hospodářskejch zvířat a není to tam uplně bezpečný. Každopádně to bylo jediný co i teď po roce zvažujem - ale tak za rok. Tyhle informace všechny vim a proto si taky nemyslim, že by to bylo extra nutný protože u dítěte nejde pořádná rána přehlídnout.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: ještě abych doplnila: že prý není žádná zahraniční tetanová vakcína pro mimča registrovaná v ČR což je podmínka. Ale myslím, že moje doktorka nemá uplně správný informace. Nakonec jsme to stejně posunuli i s tetanovkou, tak jsme po tom nepátrali dál.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MIKA: bohužel my taky chtěli jen tetanus a pro malé děti neexistuje prý možnost bez záškrtu ... ale v rozaliu mi tvrdili že to není pravda tak nevím:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam