• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    FARIN
    FARIN --- ---
    TAPINA: o tom co muze za nezadouci ucinky ode mne nepadlo ani slovo. Ale pokud bych si mel neco vybrat, tam bych se bal zkrizena reaktivity. Po pravde zkoumani toho mechanizmu prenecham jinym. Ze tam nejaky nezadouci ucinek je nezpochybnuje ani oficialni medicina, tu ma nakonec i paralen. Otevrena otazka je jak moc je velly. A pokud mam proti nulove riziko nakazy Hep B tak proc podstupovat byt minimalni riziko.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    TAPINA: To je jadro pudla holt, hradba 'opakovane prokazane neskodlivosti' proti individualnim zkusenostem kdy se 'neprislo na pricinu komplikaci'.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FARIN: Tak může za nežádoucí účinky vakcín zlověstný hliník, nebo virus hepatitidy, kurňa? Už se aspoň sjednťte :o) Nemyslím si, že se to týká menší části lokalit a populace, já jsem na pohozené jehly venku narazila opakovaně a nejsem obyvatelka cikánského ghetta.
    FARIN
    FARIN --- ---
    TAPINA: duvodem pro nepridani jsou snad prave ty mozne nezadouci ucinky. Sance ze dite narazi na jehlu se podle me tyka mensi casti lokalit a populace. Jinde podle me bude riziko ockovani vetsi nez zisk z ochany proti Hep B.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EDERA: No ale to je to, o čem se bavíme. I kdyby jedno, tak není důvod to nepřidat k už existující vakcíně, když to lze. Zavádět kvůli tomu extra další očkování by za to zřejmě nestálo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Stejně by mě zajímalo, kolik dětí ve věkové kategorii do 12 let onemocnělo ročně HepB, že kvůli tomu bylo potřeba zavádět plošné očkování. A kolik z těch dětí byly děti z nerizikových rodin.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KRISTY: Par poznamek: 1ú ta sance je velk,a hep B preziva na vzduchu a predmetech velmi dlouho a je realne nebezpeci infekce. Oproti HIV je infecnost cca 7000x vyssi.
    Ty udaje o prechodu do chronicity plati pro dospele, deti jsou na tom mnohem hur a chronicita u nich nastava vyznamne casteji. A cim mladsi tim vetsi irziko. Proto se novorozencum matek HepB+ dava jako prvni ockovani prave hepB.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PTACOPYSK: Ano, ještě přesněji pokusím se ji vychovat tak, aby si vybrala pouze takového partnera, který ještě neměl sexuální partnerku.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Otazkou je, jak dlouho prezije virus hep B na vzduchu, zda je to riziko nakazeni pri nahodnem slapnuti na jehlu vazne realne...obecne ale pulka lidi z tech, kdo se nakazi hep b, neonemocji a ziskaji dozivotni imunitu, tricet procent infikovanych onemocni priznaky podobnymi chripce, dvacet procent onemocni se symptomy hepatitidy, 95% z nich se uzdravi bez nasledku a pouze 5% nemocnych se stava chronickymi nositeli viru. Vsichni, krome tech poslednich jmenovanych, pak tezi z dozivotni imunity proti hep B.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    EDERA: Netvrdím, že je to časté, ale možné to rozhodně je... Kolegyně chlapeček na běžném - z jejího pohledu zcela bezpečném - hřišti na jehlu šlápnul...projelo to botičkou a píchalo ho to do nožky celý den...přišla na to až večer, když mu zouvala botky... Strach, kterým si prošla bych nikomu nepřála... Dopadlo to dobře...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ECLECTICA: Je-li u normálního dítěte riziko nákazy žloutenkou typu B nula nula nic, tedy je i riziko nula nula nic, že ji pokousáním přenese na svého spolužáka ve školce.
    "Kupodivu" - náš neočkovaný Jr. ve věku 2,5 let nenakazil spolužačku Karolínku, a to i přesto, že hlášení ze školky znělo "kousl Karolínku do jazyka":-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jinak ještě k očkování proti hep B a roztroušené skleróze:
    CDC - Hepatitis B and Multiple Sclerosis ( MS) - Vaccine Safety
    http://www.cdc.gov/vaccinesafety/Vaccines/multiplesclerosis_and_hep_b.html
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MORGAN: a potenciálního nápadníka pošleš na testy? Šance, že bude HPV+ je totiž mnohonásobně vyšší, než že se s virem nesetkal. Kondom proti němu neochránía přenos je možný dokonce i nepohlavní cestou, byť to není časté.

EDERA: zase ale různé kolize, končící škrábanci, kousnutí apod. nejsou ve školce zas tak vzácné...
    EDERA
    EDERA --- ---
    OSCURO: Za 17 let, co venčím děti na dětských hřištích i jinde, jsem neviděla jedinou jehlu, o kterou by se dítě mohlo píchnout a nakazit. A i kdybych se v takovém prostředí pohybovala, tak furt ještě mám možnost vyhodnotit rizika a nechat dítě tou HEP B doočkovat dobrovolně (stejně jako jsem si vyhodnotila rizika a nechala děti očkovat proti HEP A).
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TAPINA: Je fakt, že na kolem dětských pískovišť atd. se dneska válí použité stříkačky docela běžně, navíc ne vždy se člověk dozví o tom, že se dítě o infikovanou jehlu zranilo ....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MORGAN: promiskuitní hovádko? vychováš jí tak, aby si vybírala pouze takové partnery, kteří ještě neměli sexuální partnerku? tak to hodně štěstí .... protože jinak tam je riziko přenosu vždycky ....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, u mého batolete rozhodně JE možnost bodnutí se o jehlu na ulici, protože trávíme čas holt trošku jinak než v mateřských centrech a supermarketech. V místech, kde to je o hubu, ho samozřejmě hlídám nebo se ho tam vůbec snažím nebrat, ale ne vždy to člověk odhadne předem, když jde lovit městskou keš :o)

Jinak vy s těma zlýma farmafirmama, vysvětlete mi jednu věc, ale prosím dopodrobna, protože na tohle jsem asi blbá. Ve kterém světě je pro výrobce vakcíny výhodnější přidat jednu nemoc do komplexního výrobku, než vnucovat odděleně druhou samostatnou vakcínu? Zajímavé, že u psů se to v rámci zisku dělá přesně naopak, někteří "kolegové" přesvědčují majitele, že vzteklinu je lepší oddělit, protože očkování 2x ročně 2x víc vynese. A majitelé zblblí humánníma debatama na to slyší.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    EDERA: Napada me u tech batolat priklad, ktery resime dost casto. Bodnuti o jehlu na ulici. Nechtel bych vedle strachu o hep C resit jeste strach o nakazu hep B (ktera je vyrazne infekcnejsi a u deti pod 10 let ma vyrazne vyssi riziko prechodu do chronicity a poskozeni jater)
    EDERA
    EDERA --- ---
    WITTGENSTEIN: Mluvíme o žloutence typu B, která se přenáší pouze tělními tekutinami. Ano, vím, že v případě prodělané nákazy jsou její následky horší než u A, ale přesto si myslím, že riziko nákazy typem B u normálního dítěte vyrůstajícího v normálních podmínkách je nula nula nic a není proto důvod plošně očkovat proti hep B všechna nemluvňata. Náš Jr. spadá do ročníku, který tohle očkování absolvoval ve 12 letech, což mi teda dává mnohem větší smysl.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    BERENIKEE: Tenhle priklad, co si sem davala, je ale jasna ucelova manipulace.
    Tady se vubec nejednalo o zadne nezadouci ucinky, ale o standardni prubeh supervzacne choroby. Takze souhlasim s tebou, ze se nemaji bagatelizovat NU. K tomu tady ale nedochazelo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam