• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    a ani s pediacelem ani s hexou ve zkracenym schematu te nemusi vzit do skolky nebot to neni splneni povinneho ockovani
    MONI
    MONI --- ---
    SHEDLO: jo, vakcína bez hepatitidy se jmenuje Pediacel a nechá se dát místo hexy, stačí jen u pediatra podepsat nějaký papír a zaplatit cca 800 za jednu dávku.
    KRISTY: nic není povinné, když jako rodič nesouhlasíš, tak lékař dítě nemůže očkovat...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KRISTY: mýlíš se v případě, že očkování neuabere, jak má, je průběh nemoci povětšinou mírnější.
    Konkrétně u prodělaných spalniček hrozí (hlavně u dětí) zánět mozku, obrna... proti tomu mi připadají obvyklé mežádoucí účinky (které se ani nemusí objevit) jako prkotina.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    SHEDLO: ne, neni:'( hexavakcina je povinna
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ECLECTICA: vubec ne, to prece nepisu. Jsou nemoci, proti kterym bych ockovat dala (cern kasel a tetanus jsou jasny), ale jsou nemoci (napr. zardenky, priusnice, nestovice), u kterych bych byla radeji, aby je dcera v klidu prodelala v detstvi. Nechci, aby me nekdo nutil je naockovat v roce a pul, aby to pak chudak chytla v dospelosti a celila mnohem vaznejsim rizikum komplikaci tech nemoci.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    hele a ono to není tak, že ta hepatitida B se z hexy může vynechat a dát jen heptavakcínu a dítě pak nechat očkovat později až je starší, třeba než jde do školky?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KRISTY: opravdu si myslíš, že je lepší prodělat černý kašel, riskovat zlomená žebra, krvácení do sítnice apod., než následkeme očkování mít případně lehce zvýšenou teplotu?
    K takovému tetanu se snad ani nebudu vyjadřovat, pokud ho někdo přežije, je to spíš zázrak.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ECLECTICA: kolektivni imunita muze fungovat pouze tehdy, pokud se kazdy necha preockovat proti dane nemoci vzdy, jakmile mu dojdou protilatky z predchozi vakcinace na tuto nemoc..coz by se muselo u kazdeho individualne testovat. To v soucasnosti nefunguje a zrejme v dohledne budoucnosti ani nebude. Nektere vakciny dokonce u nekoho ani protilatky proti dane nemoci nevytvori, aniz by se o tom vedelo, proto je tolik neucinnych vakcin a lidi casto onemocni i pres ockovani....na druhou stranu ockovani lide se mohou stat nositeli (a tedy siriteli) viru, aniz by se unich projevily priznaky, a mohou nakazit ty z ockovanych, kteri uz nemaji protilatky.. Je to zacarovany kruh, nejlepsi (a dozivotni a zarucena) imunita se ziska prodelanim nemoci. Proto napriklad nechapu povinne ockovani MMR proti temer neskodnym nemocem (pri prodelani v detstvi)...
    Takze kolektivni imuntita by byla super, ale je to jen model zalozeny na nerealnych predpokladech, bohuzel.
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    Mě by zajímala jedna věc: jak je možné, že ve většině států EU je očkování dobrovolné? Když je opravdu to riziko nakažení se hepatititdou B na pískovišti či jinými chorobami, tak velké, proč se ho nebojí i na západ od nás? V Německu například? Proč to není povinné i tam?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YEETKA: hele a o principu kolektivni imunity jsi nekdy slysela?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    jednomu funguje to a druhému ono, mě neustále překvapuje kolik lidí nejde pro agresivitu a hrubost daleko a to jenom proto, že někdo vidí svět prostě jinak..
    a to je tolik věcí, které si mnohem víc zasluhují pozornost a aktivní diskuze..

dlouho jsem byla v klidu, nic moc mě nenaštve, když do mě někdo valí, že jen on je letadlo tiše se směji..
    tohle je ale moc..
    nesmyslné debaty o volbě místa porodu, města, která šikanují své občany a mažou satirické fb účty, snahy o omezení svobody internetu mě nenadzvedávají ze židle jako tohle:
    Očkování dětí je povinné a rodiče to musí respektovat, rozhodl soud  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...370-ockovani-deti-je-povinne-a-rodice-to-musi-respektovat-rozhodl-soud.html

FARIN
    FARIN --- ---
    TAPINA: o tom co muze za nezadouci ucinky ode mne nepadlo ani slovo. Ale pokud bych si mel neco vybrat, tam bych se bal zkrizena reaktivity. Po pravde zkoumani toho mechanizmu prenecham jinym. Ze tam nejaky nezadouci ucinek je nezpochybnuje ani oficialni medicina, tu ma nakonec i paralen. Otevrena otazka je jak moc je velly. A pokud mam proti nulove riziko nakazy Hep B tak proc podstupovat byt minimalni riziko.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    TAPINA: To je jadro pudla holt, hradba 'opakovane prokazane neskodlivosti' proti individualnim zkusenostem kdy se 'neprislo na pricinu komplikaci'.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FARIN: Tak může za nežádoucí účinky vakcín zlověstný hliník, nebo virus hepatitidy, kurňa? Už se aspoň sjednťte :o) Nemyslím si, že se to týká menší části lokalit a populace, já jsem na pohozené jehly venku narazila opakovaně a nejsem obyvatelka cikánského ghetta.
    FARIN
    FARIN --- ---
    TAPINA: duvodem pro nepridani jsou snad prave ty mozne nezadouci ucinky. Sance ze dite narazi na jehlu se podle me tyka mensi casti lokalit a populace. Jinde podle me bude riziko ockovani vetsi nez zisk z ochany proti Hep B.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EDERA: No ale to je to, o čem se bavíme. I kdyby jedno, tak není důvod to nepřidat k už existující vakcíně, když to lze. Zavádět kvůli tomu extra další očkování by za to zřejmě nestálo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Stejně by mě zajímalo, kolik dětí ve věkové kategorii do 12 let onemocnělo ročně HepB, že kvůli tomu bylo potřeba zavádět plošné očkování. A kolik z těch dětí byly děti z nerizikových rodin.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KRISTY: Par poznamek: 1ú ta sance je velk,a hep B preziva na vzduchu a predmetech velmi dlouho a je realne nebezpeci infekce. Oproti HIV je infecnost cca 7000x vyssi.
    Ty udaje o prechodu do chronicity plati pro dospele, deti jsou na tom mnohem hur a chronicita u nich nastava vyznamne casteji. A cim mladsi tim vetsi irziko. Proto se novorozencum matek HepB+ dava jako prvni ockovani prave hepB.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PTACOPYSK: Ano, ještě přesněji pokusím se ji vychovat tak, aby si vybrala pouze takového partnera, který ještě neměl sexuální partnerku.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Otazkou je, jak dlouho prezije virus hep B na vzduchu, zda je to riziko nakazeni pri nahodnem slapnuti na jehlu vazne realne...obecne ale pulka lidi z tech, kdo se nakazi hep b, neonemocji a ziskaji dozivotni imunitu, tricet procent infikovanych onemocni priznaky podobnymi chripce, dvacet procent onemocni se symptomy hepatitidy, 95% z nich se uzdravi bez nasledku a pouze 5% nemocnych se stava chronickymi nositeli viru. Vsichni, krome tech poslednich jmenovanych, pak tezi z dozivotni imunity proti hep B.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam