• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: takže ty peníze, který nejdou do režií a zůstanou nahrabaný za služby, který ty neprovozuješ, můžeš úplně v klidu závidět.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PTACOPYSK: to je pohled z venku, voda a cukr. ve skutečnosti neznáme hospodářskou bilanci. ale kdybychom ji znali, nic se nemění na tom, že pokud někdo něco prodává za X, a za stejný X to někdo koupí, problém neexistuje. Souhlasím s tím, aby byly homeopatika vykázaný z lékopisu, neměly povolený zdravotnický tvrzení a tak dál.
    K tomu vývoji, existuje spousta registrovanejch léčiv, na kterých se rýžuje, žádný vývoj se nekoná a tableta stojí pár háků. balení pak klidně stovku. může do toho taky zasáhnout fakt, že menší farmaceutický firmy nemají svoje obchodní oddělení, náklad prodávají obchodníkům a ti se o konečnou cenu postarají po svým. ta malobochodní cena pak samo s příjmem firmy už nesouvisí.
    ten vývoj je taky problematická oblast, něco jinýho je vývoj léčiva, hledání derivátů a jejich účinnost, klinický studie a další, oproti registraci. vím jak se začal zase vyrábět octan hlinitý, protože zmizel z českýho trhu. registrace nic extra neobnášela. no problem. ten vývoj, to je honba za lepším produktem zítřka, kterej si zítřejší zákazník bude kupovat namísto dnešního, často jde jen o překlenutí patentu jiný firmy derivátem a vznik nový obchodní značky. takovej babylon.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TAPINA: to že nemáš osobní zkušenost neznamená, že někdo jiný je na tom stejně..

PTACOPYSK: google je tvůj kamarád
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A nepopírám, že existují i lékaři, kteří sami nejsou původcem, ale první obětí té lži a šíří dál to, čemu věří. Ale výrobci "léků" jistě ne. Ti prostě vyrábějí cukrové pilule s příběhem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    YEETKA: Já myslím, že spíš tobě uniká rozdíl mezi tím, co to skutečně znamená, a tím, co se prezentuje. Protože homeopatie prostě pardon, ale je založena na lži.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    YEETKA: a z čeho dalšího? otisku molekuly?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PTACOPYSK: homeopatika nejsou složeny pouze z cukru a vody..

TAPINA: pořád ti lehce uniká, co znamená být homeopatem.. sry, ale fakt to moc nepobíráš..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A bohužel mi to nedalo. Já prostě ráda ověřuju a vyvracím.
    -Nájem ordinace Praha 2 : 8500 / měsíc, záloha na služby 2500 Kč. Zde http://www.jajasro.cz/cs/ordinace/.
    -Vybavení ordinace na splátky cca 10 000 Kč - a to by musela mít pozlacený gauč - upřesnit může Tapina. Odhad stavím na zařízení místnosti 20 m2, lehátko (10 000 Kč za luxusní), židle, kartotéka, stůl, 1 počítač, možná tonometr, stetoskop a teploměr. Nejdražší a jediný uvedený přístroj je Bicom (biorezonance, doporučuji články na webu Sysifos :), cena je špatně dohledatelná, ale zdá se, že nepřesahuje 10 000 Eur a lze to vzít na leasing. Pak má ještě velmi běžný mikroskop napojený na monitor počítače, řádově maximálně desítky tisíc. (Krvinky jsme viděli i na školních laborkách v mikrospoku se zrcátkem) . Kdyby splácela 10.000/ měsíc 10 let, bude to cca milion plus úroky na ordinaci. Ale ono to bude spíš méně, ale zase něco má poloviční životnost.
    -Materiál - zanedbatelný, rukavice, jednorázové podložky, papírové kapesníčky, trocha jodisolu, sada na píchnutí do prstu (korounová položka), náplast.
    -Plat denní sestry v Praze do 20 tisíc. Za 40 000 superhrubé je 22 700 Kč čisté. Dle ordinačních hodina tam bude na 1/2 úvazku, takže 20 000 Kč.
    -Nějaká školení a další vzdělávání 2000/ měsíc? A to by musela být supermega aktivní.
    -Auto nepotřebuje.
    = 43.000 Kč náklady, všechno navíc může jít na příjem lékaře.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Víš co, moje náklady na provoz jsou cca 80 % příjmu a nájem z toho dělá chabou pětinu, protože když léky prodáváš (a musíš je předtím nakoupit), když z peněz, které si vezmeš za zákrok, musíš zaplatit materiál, tak to naskáče. Takže těžký život KONZULTANTŮ s drahýma nájmama, kteří si musejí účtovat trojnásobné ceny oproti mým, aby chudáčci přežili, mě může jen rozesmát.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PALEONTOLOG: tak když prodáváš homeopatika - vodu nebo cukr v tabletách a nemusíš dokazovat účinnost, není obtížné odhadnout výrobní náklady; u farmaceutických jsou největší náklady výrobců na vývoj léků, všechny možné povinné testy atd. atd.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: on to může bejt rozdíl v nájmu prostoru klidně trojnásobnej, žejo.. to jsou ty prachy jinde a prostě a jednoduše, provozujou se například i u nás v čr konzultace s čínskou medicínou a dalšíma, který taky nejsou zdarma
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Ani Praha, ale ani garáž ve Vlkově pod Oškobrhem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: a odpovíš mi krom planých řečí - praha, zverimex ?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TAPINA: neřekla bych, že víš, co takový homeopat dělá a jak pracuje, ani jak se taková homeopatika vyrábí..

fakt mě baví, jak mnohým nedělá problém bavit se o něčem o čem si udělají obrázek/názor na základě vlastních iracionálních úsudků a vůbec jim nepřipadá divné, že základem konstruktivní debaty je určitá znalost tématu:D
    EDERA
    EDERA --- ---
    BERENIKEE: U tuberkulózy to vypadá na plošné očkování v letech 1953-2010
    OČKOVÁNÍ proti tuberkulóze (TBC) (Internetové Informační Středisko o Očkování)
    http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/TBC.htm

KRISTY: Přijde Ti jednostranně zaměřený?:-O Mně přijde jako zdroj suchých dat bez názoru.

ATLAS: Pokud si sami aktivně vyhledají informace o alternativách (a že to jde dost těžko) a svedou souboj s pediatrem, tak se rodičům opravdu mnohdy povede dosáhnout změny schématu tak, aby jim více vyhovoval. Což je sice fajn, ale "dost vysokou svobodu" si představuju fakt jinak.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Já provozuju nehomeopatickou poradnu. Nemám problém říct lidem "poslyšte, s tímhle není potřeba hned něco dělat, jenom to pozorujte, ale ono to nejspíš přejde samo". Blbý je, že tohle se blbě účtuje a nejsou z toho takové sumy, jenže já holt na to nemám, valit lidem za peníze do hlavy kraviny, ono by na mě bylo poznat, že kecám.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: jenže jsi toho ( vyvracení mýtu) chtěla dosáhnout linkem na zavánějící nepřesnej článek s faktickejma chybama a cenama v nejdražší ordinaci v praze...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já bych ty peníze ráda alespoň za sebe uzavřela.
    Neříkám, jestli si to někdo zaslouží nebo ne. Pokud lidem na rovinu říká, za co si platí (tedy žádné lhaní o zázračném zahraničním léku) a oni platí, pak je to prostě služba jako každá jiná.
    Ale chtěla jsem poukázat na, že tvrzení "alternativní medicína není postavená na zisku narozdíl od západní (současné naší) medicíny a farmacie" je mýtus. A ten mýtus vyvrátit. Oboje je způsob podnikání dle zvláštních - rozšířených pravidel.

A myslím si, že by zde měl být jasný zákon o poskytování alternativní medicíny a léčitelství, který by jednoznačně určil kdo a co může dělat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: provozuješ homeopatickou poradnu, že to tak dobře víš ? :)
    TAPINA: no jasně, jenže těch 150 je strop, uváženej tím, že tam máý prakjticky jen homeopatický pacienty, má ordinaci na chodově...pražský nájmy a a pražský gáže zaměstnancům.. nejsi ty zvěrolékařka ? ordinuješ v praze ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Za 150 tisíc hrubýho příjmu do ordinace bych za rok postavila luxusní kliniku s opravdovou diagnostikou a terapií. Musím se v reálném světě spokojit s mnohem menším příjmem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam