• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PATISLAV: Anebo je to úplná novinka, to samozřejmě také nemohu vyloučit, nevolal jsem tam :).
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FARIN: Nevím, jestli náhodou v jeden čas to, co píšeš, nebyla pravda, ale podle tohoto se zdá, že na Bulovce nástřihy stále dělají:

Nejnovější zkušenosti s porodem na Bulovce - Diskuse - eMimino.cz
    http://www.emimino.cz/diskuse/nejnovejsi-zkusenosti-s-porodem-na-bulovce-141248/strankovani/14/
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ALI_EN: Mě vůbec nezajímají tvoje názory, mě zajímá jen to, že jsi hnusná vůči mé rodině, aniž bychom spolu měli cokoliv společného. Troufla by sis to osobně?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    PATISLAV: presne tyhle zzensitly pateticky OT tu fakt nemaj co delat. Btw ani ja jsem netvrdila, ze jsem odpurce ockovani, milej zlatej, mam k nemu dost mozna velky vyhrady, ale zkus si zpatky procist, co jsem psala
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LAURA: za to se ti omlouvám, byl jsem mylně informován. Promiň.
    LAURA
    LAURA --- ---
    PATISLAV: emoce z tebe nestrikaji? tak z jakeho duvodu tady uvadis lzi? a znovu pro tebe, pac zrejme pomalu chapes: ja nejsem odpurce ockovani, zarad me laskave na spravnou stranu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ALI_EN: ááá, výborně, další příklad vyrovnané, neagresivní, korektní a bez emocí diskutující odpůrkyně očkování. Mám dvě otázky: 1) můžeš mi citovat libovolnou část mého příspěvku, kde ze mě stříkaj emoce? 2) řekla bys tohle: "taky jsem si říkala, že jí tenkrát nevyřezali, byl by klid" mé dceři do očí, až bude větší?

A bonusová otázka: opravdu se ani trochu nestydíš, za to, cos napsala?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: no a kolik z těch 9 povinně očkovaných nemocí je smrtelných, když se pořád tím tak straší?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    WITCHIE: taky jsem si říkala, že jí tenkrát nevyřezali, byl by klid.
    PATISLAV: hele co ty jsi za exota netuším, ale emoce tu stříkaj hlavně z tebe. Minusovaci komando mě pobavilo, máš jich docela dost a to ti asi ještě přidám svoje, zatím jsem se zdržela. Přečti si to tu prosím tě znovu. Útočně se tu projevují v první řadě ti, co očkování vyžadují, a především oni místo diskuse káraj, počujou, hysterčej. Ty jsi taky moc nepřispěl k diskusi, spíš se chováš jak nějaká baba.
    To, že tu witchie zlehka popsala, jak zhruba si odborníky eclektrika vybírá, no konečně, řekla si o to sama, když sem začala zase tahat něco, co sem fakt nepatří, já se moc bavila. A dotváří to obrázek týhle samostatný odbornice, co neumí držet pusu, ani když nemá co říct. Ale jinak ti, co jsou k očkování skeptičtí, jsou IMHO názorově daleko otevřenější. Striktní názor bez ochoty naslouchat se objevuje hlavně u protistrany.

Naznačil jsi něco o tom, že alternativci mají problém s autoritami. No aspoň někdo, protože zrovna autority ve zdravotnictví jsou zoufalý. Čímž se omlouvám těm několika, kteří jsou fakt lidé na svém místě. Za sebe ti frajere můžu říct, že co jsem se během osmi let práce v českotelevizním zpravodajství o tom, jak s námi zametaj, dozvěděla, no fakt lituji ty, co slepě věří a neumí přijmout i jinou, než naservírovanou pravdu.
    A byla bych pro, aby se tyhle osobní souboje konečně ukončily a diskuse se vrátila k tématu v duchu, jaké je popsané v záhlaví, než z toho tady někomu praskne vzteky cévka
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    YEETKA: Z kontextu? Jakeho kontextu? Vzdyt to je presne co rikas. Nechces ockovat kvuli vedlejsim ucinkum ktere, z toho co jsem si precetl o hexavakcine, jsou benigni. Na misto toho vystavujes dite riziku nemocem ktere ho muzou i zabit a navic oslabujes obecnou imunitu obyvatelstva. Co bych to byl za cloveka abych mohl byt 'bez emoci'?
    FARIN
    FARIN --- ---
    ECLECTICA: a ted si predstav ze ten nastrih, pro spoustu porodniku nezpochybnitelny blaho rodicky, treba v nemocnici Na Bulovce vubec nedelaji. Delali si to na to nejaky pruzkum z zjistili ze komplikace z neprovedeni jsou asi tak stejny jako ze samotnyho nastrihu. Takze stejne je to nakonec na nestudovanem laikovy aby se rozhodnul ktera autorita je mu blizsi.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    YEETKA: Prosím tě, podívej se na Witchie a Lauru, jak se vyjadřují bez emocí, korektně a neagresivně, na vaše mínuskovací komando, a pak se nad tím ještě jednou zamysli.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LAURA: jsi legrační.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: na tvé odpovědi je krásně vidět, kterak je jednodušší vytrhnout z kontextu část, která se hodí do vystavěného konceptu představ a s tím pracovat..
    bohužel to ale nikam nevede..
    jak jsem už psala, starší dcera je očkovaná trojkombinací..
    nesouhlasím s hexavakcínou z několika důvodů.. mnohé z nich tu už byly zmíněny, některé ne.. v nerovné diskuzi, protože ve světě mnohých asi prostě neexistuje spektrum možností, a debata pozbývá smysl..
    už mě opravdu nebaví věčné urážky a znevažování jiného pohledu na svět, umíte se zastánci očkování vyjadřovat bez emocí, korektně a neagresivně?
    LAURA
    LAURA --- ---
    PATISLAV: jsi lhar, witchie vubec neznam. a ze nechapes smysl mych prispevku me neprekvapuje.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    YEETKA: "tady je potom otázka jaká je pravděpodobnost že se dítě nakazí bude-li neočkované"
    A diky 'zodpovednym rodicum' jako ty se tahle pravdepodobnost zvysuje.
    'Nebudu riskovat ockovat svoje dite, vetsina ostatnich ockovani jsou tak jaka je pravdepodobnost ze to zrovna to moje dostane'
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    WITCHIE: Samozřejmě mě můžeš odbýt s tím, že "jen" bráním svou ženu (což by bylo komické, jelikož jsi pro změnu Lauřina kamarádka), ale možná do své neproniknutelné krusty vzteku propustíš aspoň smítko následujícího sdělení: to, co píšeš, daleko víc působí tím dojmem, že ventiluješ své osobní problémy, kam nepatří, projikuješ své osobní antipatie založené na dávných traumatech, aniž bys jen trochu uvažovala o sdělení druhé strany. Psycholog je užitečný i pro lidi, kteří mají potřebu vytahovat jako argument v diskuzi deset let staré názory a postoje, ohánět se "lidmi", marginalizovat oponenta jako někoho, kdo jen prezentuje "problémečky nemocné dušičky" apod.. V podstatě tě vůbec neznám (a diskuze s "alternativci" mě už vůbec nezajímá, protože jak přesvědčit někoho, jehož postoj v jádru vyvěrá z problému s autoritami), tohle byl první příspěvek, co jsem od tebe četl za X let, ale cítím z něho takovou zlobu a zášť, která by nebyla ospravedlnitelná, ani kdyby moje žena byla úplně labilní idiot, což věřím není.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    WITCHIE: jak už jsem jednou psala, ty tvé výlevy vypovídají o tobě. Dál se tebu odmítám zabývat a psát si budu co chci.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LAURA: smysl tvého příspěvku mi uniká.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ECLECTICA: "jeste vice humanizovat" :))) ted jsi me fakt rozesmala, ty fakt vubec nevis o cem placas. Hele, uz fakt tahni k certu s tema porodama (ztrapnila ses v jednom klubu, tak o nich meles jinde, kam vubec nepatri?), bez se treba objednat na dalsiho cisare nebo se dej konecne sterilizovat jak jsi tak moc chtela jeste nez jsi vubec mela dite (tj tohle [ ECLECTICA @ Očkování - pro a proti ] o tom ze si nechas neznalosti rozmluvit od povolanejsich jsou taky kecy - sterilizaci jsi nepodstoupila proto, ze ji zakon nepovoloval a ne proto, ze by ti to nekdo rozmluvil, diskuzi o tom tu byl taky plnej nyx tehdy - a ejhle, o par let pozdeji jsi kupodivu hrozne chtela dite), ale uz s tim nevotravuj ostatni a prestan zaplevelovat diskuze tvyma potrebama resit si problemecky svy nemocny dusicky. Misto sezeni na nyxu bys fakt mela spis chodit k psychologovi, prospelo by to tobe i klubum na nyxu.
    Tyhle lidi co si nevidej do huby to je fakt na odstrel.. osoba ktera stravuje dite odmalicka vegetariansky si dovoli nekde mlejt neco o odbornicich, studiich, statistikach a poucovat druhy jak jsou nerozumny (kupodivu na to kde se ti to hodi si najdes zapadle studie ci mensinove odborniky co ti to co potrebujes schvali). Delej si se svym telem a svym ditetem proboha co chces a co ti zakon dovoli, ale prestan se stavet do role nekoho kdo si muze dovolit poucovat druhe co je rozumne z hlediska vedy, mediciny, a jak by meli vsichni stadne poslouchat co jim nadiktujou doktori.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam