• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BUFO_VIRIDIS
    BUFO_VIRIDIS --- ---
    Chci se poradit, pokud bych nechala očkovat malé Pediacel - je jí 6m - kdy nejdříve, je možné očkovat samostatnou žloutenku? Děkuji.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KRISTY: mně vzali dceru do státní školky bez mmr s poznámkou od doktorky (na přihlášce), že bude doočkována, což byla, jinak by mi to mudr nenapsala. Každopádně na Vitalii je článek od Vavrečky, jak postupovat, že i státní školka neočkovance vzít musí http://www.vitalia.cz/clanky/13-kauza-ockovani-materska-skola/ moc jsem to ale nestudovala
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    http://video.aktualne.cz/...1-2015-ockovani-restaurovani-letadel/r~2b0bc21e9da111e4ab15002590604f2e/ Martin Veselovský a hosté: pediatr a právnička - téma změněných sankcí.stojí za to
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FARIN: Diky, pak ale tomu ohrožování na životech ockovanych deti kolem nikdo nebrání !!!! ;) prehanim, omlouvám se
    FARIN
    FARIN --- ---
    MAGGIE: tam uz nemuzou neb skolni dochazka je povinna
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    A jak je to pri vstupu do ZS - to se taky kontroluje kompletnost povinného očkováni?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ALI_EN: zajimaly by me ty pripady a ty doktorky. Praha? Posta? :)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ORIKA: no ale jisty je jedno. Ve statni te bez ockovani proste nevezmou a basta, ze? Zatimco v nektery soukromy se da domluvit, jak vyplyva z popsanych zkusenosti...
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    KRISTY: jj my to taky nechceme davat, takze taky me zajima jak poridis ,)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KRISTY: znam pripady, kdy doktorka potvrzeni o ockovani vyda, ale to dite prosre nenaockuje. jinak tohle me docela zajima, mmr davat taky nechci. dej pak vedet, jestli se ti povede na nco prijit
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KRISTY: nejde o statni vs. soukroma, pro starsiho syna jsem pred tremi lety hledala vhodnou soukromou skolku a navstivila jsem jich nekolik, nekde je ockovani vubec nezajimalo, nekde naopak...je to proste o tom nakolik ma ktera reditelka odvahu si lajznout vzit neockovane dite..
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    IORETH: díky. takže zkusím holt promluvit s doktorkou....ta naše je poměrně osvícená, takže pokud nepochodím u ní, pak asi u žádné.o(
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRISTY: Pokud bude mít dítě potvrzení, že není očkované kvůli trvalé kontraindikaci, tak ho do té školky vzít musí. Ale žádnej doktor při smyslech to potvrzení nevydá, pokud dítě tu kontraindikaci opravdu mít nebude (otázka je, jak pružný je obsah pojmu "trvalá kontraindikace"). Osobně bych ani nedokázala chtít po doktorovi, aby takové nepravdivé potvrzení vydával. Obávám se, že přijetí je čistě v rukou ředitelky, případně zřizovatele, pokud on sám provádí v tomto směru kontroly (a jestli z nich vyvozuje důsledky). Pokud to neprojde přes ředitelku, tak jsem v možnost "obejití" dost skeptická.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    IORETH: no tady je vidět klasický rozdíl v přístupu u soukromé vs. státní školky.
    mě by ale zajímalo, zda má někdo zkušenost s tím, že dítě VZALI do státní školky bez MMR (ani jediné dávky), např. na základě "odůvodněné omluvenky" od doktorky, případně jak to prostě udělat. věřím, že to nějak obejít jde:o)
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRISTY: Obě moje děti měly očkování odložené/rozložené a způsob řešení této situace se značně lišil podle školky.
    - Starší nastupoval do státní školky a v září mu chyběla poslední dávka MMR, která byla naplánovaná na konec měsíce. Pro ředitelku to byl nepřekonatelný problém, tvrdila něco o "zdravotním riziku pro ostatní děti" a syn mohl nastoupit až po té poslední dávce, cca s třítýdenním zpožděním.
    - Mladší nastupovala do soukromé školky ve stavu, kdy měla POUZE první dávku hexy a ředitelka nebyla proti, jen se ujistila, že hodláme v očkování pokračovat.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    muzu se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s "obejitim" vakciny MMR pri zapisu ditete do statni skolky? da se to nejak udelat (napr. ukecat doktorku, aby napsala, ze dlouhodobe spatny zdravotni stav neumoznuje ockovat, ...)? vsechny ostatni povinna ockovina dite (bohuzel) ma, ale tohle davat pokud mozno nechci, pripadne az co nejpozdeji.
    GUSTAVTUTRE
    GUSTAVTUTRE --- ---
    Automatky: Jaká jsou reálná rizika (ne)očkování dětí? | Společnost
    http://www.rozhlas.cz/...olecnost/_zprava/automatky-jaka-jsou-realna-rizika-neockovani-deti--1443696
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN:
    WILHELMINA_LOO:
    Zcela jednoduse - cast prace clovek ( a to i lekar) dela z toho ze ho naplnuje, cast je dost na hlavu a clovek by to nejradeji nedelal, ale dela to treba i proto, ze je za to zaplacen.
    Pokud me pacient zaplati za konzultacni cas jako pravnikovi - t.j. treba 2000-5000Kc za hodinu, tak s nim klidne rozeberu i takovehle blbosti - muj cas za jeho penize. Pri platbe od pojistovny, ktera na cloveka pocita max 10 min konzultace, se holt musi prioritizovat a lekar tam opravdu neni pro to aby konzultoval neci vymysly (k tomu muze vypsat formular K a poslat pacienta na psychiatrii). Nebo nekdo byste sel k pravnikovi konzultovat s jeho tarifem to ze tu smlouvu musite podepsat podle karmickych zakonitosti a jestli by ten paragraf neprizpusobil vasemu horoskopu. Ten filtr penize/cas to pekne procisti.
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    FARIN: diky za info!
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    WILHELMINA_LOO: jeste jedna vec, jako internetovy cvoky samozrejme nejak procedit, ale jaky povolanejsi lidi mas na mysli? ceska vakcionologicka, ktera na svejch strankach oznacuje lidi, kteri odmitaji ockovani, za sarlatany? no z ust radobykapacity dost ubohy tvrzeni, takze se nemuzou divit, ze je treba i diky tomuhke zpysobuvjednani neuznavam... asi se shodnem na tom, ze ty informace pohledat a nejak rozumne protridit neni uplne nejjednodussi zalezitost, zabere to cas a tak.
    ale nejsem si jista, jestli v tyhle dobe, kdy se o tom celkem mluvi, je spravnej krok nejak proti lidem, kteri vahaji nebo nesouhlasi s ockovacim kalendarem, nejak razantne pritvrdit. tak uvidime, jak to bude pokracovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam