• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ATLAS: jo to se nepru, spis nedavno probehla takova ta vlna ohledne prisneho pokutovani doktoru a podobne, a v tom navrhovanzm zakone se vyskytla i zminka o tom, ze by skolky nesmely prijmout deti s 2+1. tohle by imho bylo z jejich strany neobhajitelny.
    tedka si nejsem jista, jak se to zamazlo, objevilo se vysvetleni, ze co se tech pokut tyce tak ze to bylo jen nejaky zpresneni nebo co, rozhodne se pry nejednalo o zprisneni a ani nevim, jestli se to tim ukoncilo
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ALI_EN: V zakonene je jasne dany, ze skolka muze vyzadovat ockovani nebo imunitu nebo kontrainikace. Pokud ma dite po ockovacim schematu 2+1 vytvorenou imunitu, tak asi tezko muze skolka protestovat.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KATIA: jj o tomhle vim. to byla mozna zbytecna akce, resp. ja bych asi bwz kecu zaplatila pokutu s pocitem, ze jsem stejne vyhrala prptoze dite bych nemela naockovany.
    spis by me docela zajimalo, jak by se soudy chovaly treba v pripade, ze by kuprikladu skolka nevzala dite naockovany jen schematem 2+1, uz nevim, kdo tenhle napad vyplodil, nekde to nedavno probehlo, ze by se to mohlo dit... samozrejme pokud sam vyrobce obe schemata povazuje za dostatecne ucinna, zejo.
    no az bude cas, kouknu na ten druhej odkaz
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZEGA: tak jsem to pochopila. Ale oba důvody, i tento BALAENA: mi připadají, jako by na angínu byl stanoven přesný léčebný postup (lék, dávkování, den nasazení, počet dní...) a kdo by se léčil jinak, si to zaplatí sám.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEGA: tak to jsem zvedava jak to probehne u nas, hexu mladsi dostal v roce ve schematu 2+1 (tu posledni davku teda jeste nema, protoze byl nemocnej), mmr driv jak ve 3 letech nedam..mame skveleho pediatra, ten s tim problem nema, tak tedy uvidime co na to pojistovna
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jedná se o stejnou očkovací látku jen posunutou. mě vytáčí to, že očkovat chci. jen až v roce dítěte. stejně tak živou vakcínu nejdříve ve třech.. a oni i tak dělají problémy
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: viz platili jsme Infanrix normálně doktorce. To se požaduje dost často - místo hexy aplikovat miminu jen Infanrix trojkombinaci a ten zbytek, pokud vůbec, aplikovat jindy.
    u mimin není trojkombinace na seznamu hrazených očkování. přitom pětileťáci se jím přeočkovávají hrazeně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BALAENA: myslela jsem, že se mluví např. o stejné očkovací látce, ale podané v jiném časovém období (třeba starší dítě apod.).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: afaik to funguje zhruba takhle: pojišťovna hradí jen to, co je v úhradové vyhlášce (což je v souladu se zákonem). jiné než "standardní" očkovací látky tam uvedené nejsou, ve zdravotně odůvodněných případech jejich úhradu schvaluje revizák (i to je v souladu se zákonem - protože zákonem nelze obsáhnout "veškeré složitosti života", je pojišťovně pro odůvodněné případy svěřeno moderační právo). aplikací jiné než uvedené látky mimo zdravotní indikaci sice naplňuješ povinnost očkování, ale pojišťovně nevzniká povinnost úhrady
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZEGA:
    LEPEK: to by mě zajímalo, jak by pojišťovna obhájila nezaplacení povinného očkování u soudu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: a jinak související kauzy se dají sledovat zde: http://llp.cz/pripady/chlapec-ochrnuty-po-ockovani-by-mel-byt-odskodnen/
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ZEGA: to uz by me fakt zajimalo, jestli by to pojistovba uhajila i soudne. porad cekam, kdy konecne to prijde a nejakej zajimavej soud ohledne ockovani/neockovani probehne. dost pevne verim, ze by to dopadlo v neprospech ockovani
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    ZEGA: nám vzp také nic nezaplatila... platili jsme infanrix normálně doktorce..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ORIKA: naše pojišťovna 207 prý odmítá proplatit očkování, které není dle klasického očkovacího kalendáře a nejde o individuální plán z důvodu nějakých kotraindikací apod.
    Mudr to zatím vždy vyřešila, ale tvrdila, že s tím má stále větší a větší problémy. dost mne popudilo, že stát tlačí kamsi pojišťovny (ať mi nikdo netvrdí, že to je interní rozhodnutí té dané, pokud ano, ráda přejdu jinam) a ty zas tlačí na lékaře...
    XSEDKA
    XSEDKA --- ---
    Poradíte prosím doktora v okrese Kroměřížsko, který nemá problém s odsunutím očkování (případně doočkování šetrnější vakcínou). Sháním pro synovce (má atopický ekzém a silnou alergii na BKM a vaj.bílek). Do zpráv. Předem moc díky....
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEGA: v cem ma pojistovna problem?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SHEDLO: dcera hexa v roce. mmr nemá. je ji 3,5 (ale je v soukr. skolce).

syn stejne.

Mudr problém nemá. pojišťovna ano.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    A ted neco opravdove vedy a serioznich informaci - zvlastni cislo Nature news o vakcinach

Nature News Special : Vaccines
    http://www.nature.com/news/specials/vaccines/index.html

Zvlast zde velmi zajimave: "The real issues in vaccines safety"
    Vaccines: The real issues in vaccine safety : Nature News
    http://www.nature.com/news/2011/110525/full/473436a.html
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    můžu mít dotaz, pro ty, co měli individuální očkovací kalendář, v kolika měsících/letech jste nechali dítě poprvé naočkovat a jestli chcete dávat/dali jste i MMR a kdy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam