• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORGAN: ne. Jen je dobré, když už chci vědomě využívat kolektivní ochrany pro svoje děti, nevypouštět z úst věty jako "ať se mi o to postarají ostatní!"
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    TRISSIE: a proto je žádoucí jakékoliv neočkování a individuální plány zakázat, rozumím tomu dobře?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    včera jsem si koupila rychlý oběd ve foodcourtu, kde se obvykle vyskytuje dost matek s dětmi. A u vedlejšího stolu seděly dvě odmítačky očkování. V rámci horlení, jak je očkování špatné, povídá té druhé "jasně že kdyby všichni přestali očkovat, tak by to byl problém, ale proč mám jenom kvůli tomu očkovat svoje děti já?"

Jak respektuju právo ostatních na jiný názor, tak tohle mi přišlo fakt chucpe.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    KAI: třeba jako já neměla fb (nedá se zkopírovat?)
    MTO
    MTO --- ---
    Ministra vypískaly stovky odpůrců očkování. Kolik za to bereš? volal dav - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...171204_domaci_hv#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    kdyby se nahodou jeste nekdo nepodepsal ,)

Petice proti represivnímu přístupu státu v otázce očkování | e-petice.cz
    http://e-petice.cz/petitions/petice-proti-represivnimu-pristupu-statu-v-otazce-ockovani.html
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Tajemství schématu 2+1 prozrazeno (Internetové Informační Centrum o Očkování)
    http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2015_06.htm
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    PTACOPYSK: Zas taková noční můra to není. Nakazilo se 600 lidí v celém městě, někteří očkovaní. To dítě, které zemřelo, bylo těsně po chřipce.
    Mimochodem, ten článek psala spolužačka :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Noční můra z Berlína: německé (ne)očkování na vlastní kůži | Zajímavosti | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...na-vlastni-kuzi-pjs-/zajimavosti.aspx?c=A150302_152657_ln-zajimavosti_ape
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    tetavax nebo tetanol pur??

pro prvne ockovane dite ve trech letech, jak je to s obsahem hliniku a rtuti?
    DIKY!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Stříkačky ve veřejném prostoru vídám. Ne zrovna na dětských hřištích (ostatně zrovna dneska jsem zaslechla v rádiu, že byla nějaká od stříkaček čistící policejní akce a na hřišti nenašli žádnou), vídám je na místech, kam "běžná veřejnost" zas tak často nechodí. Věc druhá je, že dítě tam chodí se mnou.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ATLAS: Tak tech 230-300 korun je to normalni cena laborky pro samoplatce. V ramci prevence vakcinace moc casu zabrat nemusi, ovsem u nevelke casti lidi musi pediatri sahodlouze vysvetlovat, proc toto a ne tamto, proc ted a ne pozdeji atd. atd. Pokud je ockovani samostatne a nevyjde to zrovna na nejakou prevenci uz to nejaky cas zabere. Nevim jak si pediatri uctuje nebo neuctuji aplikaci vakciny (u dospelych je to cca 100 Kč), ale pochybuju, ze by si ji nevykazali, pokud je to ockovani hrazene z verejneho pojisteni. Nevím jak ty, ale já za hodinu třicet pacientů teda neudělám, i kdyby šlo jen o očkování, přeci jen člověk musí člověka klinicky vyšetřit včetně krátké anamnézy, zapsat vše do očkováku, do počítače, vytisknout, založit do karty, řešit s pacinetem co dnes může a nemůže atd., to fakt trvá víc než dvě minuty. A ani 1200 Kč za hodinu není žádné extra terno, není to zisk lékaře, ale příjem ordinace, z které se platí veškeré náklady na její provoz včetně platů lékaře a sestry se všemi odvody.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    PTACOPYSK: nechapu, proc porovnvas cenu za jednu dampingovou analyzu HBsAg s normalni cenou (s aplikaci) tri vakcin. Tak rekni, co se v CR od te doby o ktere mluvim zmenilo (testovani pri kazdem tehotenstvi, nejlepe 2x, nekdy dokonce 3x bez souhlasu pacienta... ). Navic mam pocit, ze neznas epidemiologickou situaci nebo na tu situaci pri cteni meho prispevku vubec nemyslis.
    Mimochodem hodne detskych lekaru aplikace ("nepovine") vakciny v ramci preventivni prohlidky nijak nezdrzi a neberou si za ni nic. Aplikace vakciny normalnimu nekonfliktnimu pacientovi, ktery nema pocit, ze je vakcinace hrozne nebezpecna je zalezitost 2 minut (vcetne razitka, papirovani a vyslechu, jestli nemel v poslednich 24 hodinach horecku a neprojevili se v u nej v posledni dobe nejake alergie, o kterych svemu lekari jeste nerekl). Jiny nez bezproblemovy pacient by si o vakcinaci nerekl. Pri cene aplikace 40 Kc (coz je jeste zanedbatelna castka) by si lekar za hodinu, kdy by jenom ockoval vydelal 1200. Je nejaky duvod, proc by cena za aplikaci mela byt nezanedbatelna? Vydelek za provedeni testu ma byt malo vydelecnej, zatimco aplikace vakciny hodne vydelecna?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ATLAS: jeden test na protilátky je i tak levnější než aplikace tří vakcín, cena za aplikaci taky není zanedbatelná ....a ale i když naočkuješ ženy v produktivním věku, mohly se nakazit předtím a tak by stejně měly být v těhotenství otestovány
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    PTACOPYSK: Ne ne, cena na trzich za engerix je mnohem nizsi. Pri hromadnych objednavkach se na 200 kc da bezproblemu dostat. Pravdepodbne jeste min. Mas asi nekde pristup k cenam individualnich v lekarne de facto bez regulace prodavanych vakcin. Jenze to nemuzes porovnavat s praxi pri hromadnych nakupech. (Engerix se bali hromadne po 25 kusech, zkus hledat cenu za to - ale pokud vim, tak v CR je tohle i tak momentalne bez zajmu kategorizacnich komisi a nechavaji cenu svetovou - ta je cca tech 200Kc.)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ATLAS: vyšetření HbsAg stojí cca 230 korun, jedna dávka Engerixu cca 850 korun + cena aplikace
    KAI
    KAI --- ---
    BARRUSHE: pracuju v soukrome skolce v CR a radne nenaockovane deti neprijimame.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    ATLAS:
    TRISSIE:
    KATIA: Dík za info.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam