Omlouvám se za zmatky, a zkusím to ještě jednou podrobně:
- dcerka je narozená v prosinci 2012
- 1. dávka Pediacelu byla v červenci 2013
- 2. dávka Pediacelu v září 2013
- 3. dávka Pediacelu v dubnu 2014
- 1. dávka Priorixu v březnu 2015
Do školky chceme nastoupit nejdříve v lednu 2016. Domnívala jsem se, že nám chybí jen žloutenka B.
Podle nové pediatričky je třeba dát:
- 4. dávku Pediacelu
- 2. dávku Priorixu za 14 dnů
- žloutenku
Pediacel je podle mě už zbytečný, Priorix - ráda bych si zaplatila test na protilátky, ale na můj dotaz mě doktorka doslova "setřela", že se to nedělá, že je nutno vybudit imunitní systém druhou vakcínou. Pokud by protilátky neměla, tak ji nechám přeočkovat, ale ne s dřívějším odstupem než 10 měsíců.
Psala jsem, že dcerka měla po očkování červené tváře atd. To neznamená, že bych byla v pohodě, kdyby dostala spalničky. Měla jsem tím na mysli, že každé očkování představuje pro organismus zátěž, zásah do imunitního systému, se kterým se musí vyrovnat. A proto se mi nelíbí, aby se očkovalo často a s malým časovým rozestupem.
Podle mého nejlepšího vědomí a svědomí nám pro nástup do školky schází jen žloutenka B, kterou bychom v případě přijetí v tom lednu doplnili (samozřejmě za předpokladu, že dítě bude zdravé). Štve mě, že mi doktorka do všech žádostí pro školku hodlá napsat "nedokončené očkování", a ne třeba "individuální očkovací plán - do doby nástupu bude splněno" aj. Je to pro mě diskriminační a likvidační.