• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Doporucuju si jit dat vychovnou autofacku a zamyslet se nad tou praci s informacemi a vyjadrovanim. :-)
    Predvadis se tu presne jako clovek majici v hlave informacni gulas-minimalne v medicine.

Doufam ze v te TV jsi maximalne nosila lidem piti a drzela... mikrofon. Protoze co zde predvadis za praci se se slovy, informacemi a celkove jazykem je teda sila.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: hm, to je marny. Na tohle jsem u Atlas vubec nereagovala, ale nauc me pracovat s informacema. hlavne ze poznas, co je povrchni a mas svuj nazor.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: A to je presne ono-je krasne videt nemoc vse novinaru. Povrchnost. Povrchni kuse informace, ale hlavne mam svuj NAZOR.

Ockovaci kmen-atenuovany "ochoceny" kmen s malou virulenci (=mala schopnost ublizit) vs. divoky kmen = vysoce virulentni.
    Uz chapes co tim Atlas minila?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ATLAS: tak pouziju to, co bylo receny mne a rikam, ze tohle "Normalni rodic, kdyz vidi ne prilis standartni reakci na ockovani, tak je safra rad, ze dite bylo ockovano nevirulentni vakcinou v dobe uplneho zdravi, nez aby chytlo skutecnou infekci v dobe nahodne. ..." je nepodlozena fabulace. Nebo ne?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    no ty preklepy, sorry, prokousej se tim.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: ani ne, spis treba udalosti, moravec nebo udalosti komentare... ale to je jedno. o hysterii mas naivni predstavy, ale to je taky jedno. ano jen cirou nahodou farmakologie patri mezi nejvic vydelvajivi odvetvi a hlavne proto, ze jim jde o blaho vsevh, urcuji, co a jak se bude lwvit navzdory tomu, ze treba existuji ucinejsi postupy nez dozivotne zrat pilule. ale to muze bejt taky jedno, ono se vsechno, co se hodi, pojmenuje konspirace a je hotovo. easy
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    A nepracuju ve zpravodajstvi ani jsem nikdy nepracovala. Jen se obcas nad vecma dokazu trochu zamyslet a ne jen prejimat stadni nazory vetsiny. Hlavne ale mam dite a cerpam ze svych zkusenosti a starosti o ni.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Ono totiz tem farma-firmam vazne jde jen a jen o nase blaho...
    Myslim ze kdkokoliv, kdo nekdy pracoval v jakykoliv korporaci a ma jeste trochu inteligence, si snad tohle nemuze ani pomyslet...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: A nejde o to co chci ja, ale co si z tehle diskuze vezmou lide s jeste omezenejsim medicinskym rozhledem nez ty. Jak je asi ovlivni bludy co tu trousis ty a tobe podobni?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Mam te citovat? :-)
    Co treba - "zle farmafirmy co jim jde jen o kseft" - konspirace, paranoia a hysterie v jednom tvem baleni i s masli
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SHEALA: No podle erudice a stupne hysterie Blesk ci TV Nova :-)

SHEALA
    SHEALA --- ---
    OSCURO: taky by mě zajímalo jak se očkování dědí. A pro jaký zpravodajství pracuje ALI_EN.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: hysyterie a konspiracni teorie. tos pobavil :)
    OSCURO: ale vzdyt se nech ockovat, kdyz z toho mas strach, to je furt dokola.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: A ja jsem alergicky na bagatelizovani nasledku infekci jednou z tech ockovanych nemoci v MMR.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Muzu poprosit preklad do lidstiny? Nedava to hlavu ani patu. Ale cilem asi melo byt me urazit v ramci generativy. Coz je teda ubohe, ale to nejak preziju ;-)
    A dalsi bezva dojmologicka perla - "Ockovani brani prirozene imunite" Proboha jak? A jak mam pobrat to ze to ovlivnuje vicegeneracne? To se snad ockovani dedi? :-) Vzdyt to ockovani nedela nic jine nez ze drcne do te prirozene imunity (nespecificke) a pak te adaptivni - stejne jako kazdy antigen.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Co za silenosti? Treba "encefaliticky plac" ci jinou "hruzu" ? Pokud nastane neco zavazne -hlasit, hlasit, hlasit.
    Nedelam si iluze o zdravotnictvi v CR - je to od deseti k peti, ale diky par nadsencum to jeste funguje. No, zpravodajstvi, to ledacos vysvetluje, minimalne hystericky pohled na svet a konspiracni paranoiu, to je asi predpokladem teto kariery.
    Ten ockovaci kalandar je v ledascem na kocku, novelizace a jak by se mel vylepsit ma minosterstvo na stole uz vic jak rok a pul-holt v cem ma prsty stat se tahne a tahne. Stejne tak apel o presne evidenci NU ockovani a odskodnovani prokazanych pripadu jako je tomu treba v Rakousku. Snad se to pohne. Bez tehle dat je to jen dojmologie vystresovanych matek co kdyz jejich mimisek brekne uz vidi trvale poskozeni a sezerou kazdou konspiracni ptakovinu.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    tyvole mymochodem... to se fakt stydim
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: ano, zabyval, v ramci vyvoje at uz konkrene te dane veci anebo jako druhotny produkt. mymochodem pokud pocitas, ze po spalnickach tvy deti dopadnou podle tvyho scenare, pak jsi ani sobe pred jejich splozenim ani jim nedopral moc prostoru ke zdravymu vyvoji.
    a jsem fakt alergicka na bagatelizovani reakci na mmr... co jsem videla za silenosti u kamaradek - ne jedny! - to bych zas svejm detem neprala ja.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KATIA: tady se obecne pocita, ze vsechny deti chytnou vsechny nemoci a po spalnickach ohluchnou, takze se veri, ze mmr nas spasi a budme vdecni.

v podstate me nebavi tyhle debaty vest dokola, tak to pisu okrajove. spousta veci, ktery ja povazuju za argumenty, mi tady zadnej urputnej zastance typu oscuro nebo eclectika nevyvratili - treba duvod, proc se hexou ockuje 3+1, ptam se tu na to snad posedmy. zadna rozumna odpoved neni. aspon ne takova, ktera by nepodryla duveryhodnost tech, co za ockovacim kalendarem stoji. a samozrejme pokud tady udelali soudruzi chybu, mohli ji udelat i jinde a to by pak clovek musel otevrit oko a to radsi ne.. hlavne ale pri vysvetlovani nepouzivejte svuj rozum, pouzijte rozum tady nasich geniu, co nasi medicine oni to tak maj radi.

svy rozhodnuti podlozeny mam padne, deset let zpravodajsky prace, k tomu pridany vhled ze zakulisi pojistovny v revizi financi i lekaru, kdo chce verit, ze jako pacient je z pohledu statu dulezity, at si veri a dela, co se po nem chce.

mimoto souhlasim s nazorem, ze cim vic ockovani se do lidi napere, tim mensi je pak prirozena imunita a to i z dlouholetyho a generacniho hlediska.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KATIA: tak ono se vseobecne pocita, ze vsechny deti by dostaly vsechny ty nemoci a proto je vlastne mmr bohudiky ochrani. tohle si nemyslim. pomerne taky souhlasim s tvrzenim, ze cim vic se bezhlave ockuje, tim vic se nici prirozena obranyschopnost organismu. ale fakt nikomu nechci tvrdit, at neockuje, je mi to fost jedno.

jinak o jakych emocich pisu? v podstate me nebavi tyhle debaty vest dokola a tak to fakt neberu zevrubne. spousta veci, ktery ja povazuju za argumenty, mi tady zadnej urputnej zastance typu oscuro nebo eclectika ani na moje opakovany dotazy nevyvratili - treba duvod, proc se hexou ockuje 3+1. zadna rozumna odpoved neni. aspon ne takova, ktera by nepodryla duveryhodnost tech, co za ockovacim kalendarem stoji. hlavne ale pri vysvetlovani nepouzivejte svuj rozum, pouzijte rozum tady nasich statem zastitenych geniu, oni to tak maj radi.

hele ja svy rozhodnuti podlozeny mam padne, deset let zpravodajsky prace mi pohled utribilo, k tomu pridany vhled ze zakulisi pojistovny v revizi financi i lekaru, kdo chce verit, ze jako pacient je z pohledu statu dulezity, at si veri a dela, co se po nem chce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam