• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAR_TINA: Matkou je uz i jen dyskomfort ditete spatne vniman, natoz takove hruzy jako teplota ci plac. To je pochopitelne, ty emoce tam pracuji a kazda normalni matka se o sve dite boji.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Možná jsou matky citlivější ve věci svého dítěte, ale ošklivé účinky jsou u mě na pobyt v nemocnici a dlouhodobé případně trvalé následky. Ne tři dny teplot, které mají děti beztak pořád.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TAPINA: otázku noceba v souvislosti s očkováním jsem už nějaký čas chtěla položit. Docela by mě zajímalo, zda se na tohle téma dělal nějaký výzkum.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Jenže musíš si uvědomit, že to, co píše na internetu každý druhý, se v reálu stalo každému dvoutisícímu. To je to, co mám na mysli.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    a tim koncim, nemam cas ani chut tady neco dal rozvijet - v dobrym slova smyslu :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: tak sorry ale nesouhlasim. v tech diskuzich se ty matky radej,pisou zkusenosti atd. Popisujou realitu, kterou maj doma. samozrejme, ze mam svuj rozum a neridim se necim, co kde kdo psal. ale v tech diskuzich se zkratka odrazi tak, jak to je, co si prozili atd. o tom se snad ani nemusime bavit. kdyby tvy dite melo po kazdym ockovani sakra problemy, tak bych chtela videt, jak to cely budes brat. bud rada, ze to tak skvele zvlada....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: No to právě není. Protože KAŽDÝ, kdo měl problém, to někam napíše, má důvod. Lidi, co problém nemají, nikam nepíšou, maximálně nějaký proočkovací aktivista jako já, napíše v reakci, že problém neměl, a pět lidí, co jim to za to stojí, se k němu přidají :o) Kdyby internetové diskuze měly odrážet stav světa, tak by to bylo se světem hodně špatné ;o)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: no tak v tech diskuzich je prave obsazena celkem ta statistika, pac tam x matek pise, ze jejich dite naprosto v pohode a y matek tam pisou ty prusvihy....chtela jsem to vedet u tohodle ockovani, protoze si na to zkratka rodice (a nemyslim naky silence) stezujou, ze to ma osklivy vedeljsi ucinky. tvy dite to zvladlo z prehledem, pak jsou deti , ktery maj 40 a vyrazku po tele...Já se opravnene bojim, pac my dite je citlivejsi a nechci ji vystavovat ockovani, ktery se da dat treba o rok pozdeji.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    MORGAN: No jasně, děti jsou dost často nemocný těsně před tím (ideálně v den), kdy se má někam jet :)))
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    TAPINA: Jo, to mi připomíná, jak jsme jednou odložili druhou dávku hexy asi o týden - už nevim proč, někam jsme asi jeli na výlet a nechtěli jsme si to komplikovat - a v ten den, kdy ji měl původně dostat, byl syn najednou celej divnej, nehrál si, brečel, nechtěl jíst. Manžel povídal, prej kdyby dneska to očkování dostal, tak bych si byla jistá, že je to nějaká divná reakce a začala bych plašit. No, měl pravdu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Na obyčejných diskuzích čteš právě ty citově zabarvené názory vystrašených rodičů. Musela bys vidět statistiky, abys věděla, jaké je riziko. A čím víc má rodič načteno o nežádoucích účincích, tím víc si může být jist, že se vyskytnou, tohle je neúprosný zákon negativního placeba :o)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: no ja ti nevim...co jsem cetla na obycejnych diskuzich, co nektery deti prodelaly, to mi neprislo moc v pohode. my dite veskery ockovani sneslo vcelku dobre, ale !!! dvakrat mi onemocnela, buh vi, co se ji odehrava v tele, nikam tedy nemuzeme (netahala bych ji do obchodaku a tak),ale staci jet vytahem po nekom, kdo ma kasel.
    navic u predchozich ockovani takovy vedlejsi ucinky nebyly popisovany, max horecka do tri dnu po.
    nejsem hystericka, nejsem ani zadna prirodni matka, ale taky mam doma rocni precejenom sotva odrostly mimco a nechci riskovat neco co muze nastat, ale nemuselo by, pokud by ockov. probehlo o rok pozdeji. staci blba ryma, kdyz dite neumi smrkat...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Když se to vezme rozumem a ne hysterií, tak není nejmenší důvod, proč by tohle očkování mělo být nějak horší, než ta ostatní. Jenom se kolem něj strhla vlna neopodstatněných obav, a každá změna v chování dítěte (jaké normálně nastávají v tomhle věku tři do týdne), je najednou přičítána hrůzostrašné vakcíně. Očkovali jsme standardně asi v 16 měsících, teď si nejsem jistá, jestli druhou dávku neměl dokonce zároveň s meningokokem, a reakce žádný, ani ta teplota, nic.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    diky vsem za reakce.
    vim, ze je to velice individualni, ale tohle ockovani mi prijde jako takovej strasak ve srovnani s tim, co jsme uz absolvovaly, proto se ptam na vase osobni zkusenosti.
    budu se ridit svou intuici a ta mi napovida odsunout to (nejlepe na druhy rok)
    TARI
    TARI --- ---
    nicméně, jak tu padlo, reakce jsou dost individuální
    TARI
    TARI --- ---
    KAMPA: 16 měsíců
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TARI: a nechalas v kolikatym mesici ockovat?
    TARI
    TARI --- ---
    KAMPA: můj kluk měl teplotz asi 3 dny dohromady, vobdobí, kdy mi pediatrička řekla, že je mít nejspíš bude..ale nic mu nebylo, byl v pohodě, hrál si normálně
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    BARRUSHE: no je mi to jasny...Ale rikala jsem si,ze starsi ditko by to mohlo zvladnout lepe. nase mala je takova citlivejsi, tak to nechci hrotit ted...
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    KAMPA: Dcera dostala MMR ve 26ti měsících a stejně měla 9.-11. horečky. Takže jako vše individuální.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: dekuju za nazor....jde mi o zkusenosti s timto ockovanim. ty predchozi jsem tolik neresila a dvakrat po ockovani jsem mela dite nemocny. tak uz zacinam byt opatrnejsi, navic tohle je asi vetsi zatezi pro detsky org., nez ty predchozi (zda se mi)

MONI: pokusim se domluvit si odklad alespon treba na to zari....to by mohl byt dobry kompromis, diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam