• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Obrna se dávala na lžičku, mému bratránkovi na lopatku na písek :)

Obrna je dnes v hexe nebo je už vymýcená?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Já mám jizvu po očkování proti neštovicím na levé paži a po TBC na zádech (z přeočkování cca v 10 letech). Moje děti mají jizvu po TBC na paži. Zjevně se ta ruka začala pak využívat pro jiná očkování, když neštovice odpadly.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: Tož to nevím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: proč ti je nenapsali do Jiných?

mně se teda neštovice v 1990 nezdály, očkovat se přestaly 1980
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Aha, tak všechno zpět :D Byla jsem očkovaná proti zarděnkám, ale z důvodu nepřítomnosti kolonky v průkazu, to mám zapsané u pravých neštovic. Proti těm jsem nebyla.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: vzadu pod lopatku se dávalo TBC afaik
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ja mam kolecka dve, narozena jsem ve druhe polovine 70. let.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: já mezitím hledala a něco se ještě dávalo vzadu pod lopatku, takže možná máš jizvu tam?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tubera teda mnohdy dělala jizvy taky, ale u ní to nebylo plánované.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: Že jo? Já jsem právě měla za to, že se to muselo dávat do narušené kůže, nešlo to injekčně píchnout. Ale později zjevně byla nějaká vakcína, která šla, protože mám pravé neštovice v očkováku z roku 1990 a jizvu nemám.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: takový to kolečko na horní vnější straně levé paže jsou neštovice. moje máma má ještě dvě, já už mám jen jedno, přeočkování už mě nezastihlo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: jizva na paži je snad po tubeře? Jizvu mám a vykcínu proti neštovicím jsem podle očkováku nedostala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Sakra, já tam mám i typ pravé neštovice, myslela jsem, že už jsem je nedostala, tak jak to je? Doteď jsem byla v domění, že vakcína proti pravým neštovicím se dělala tak, že po tom člověku zůstala taková ta typická jizva na paži. Nebo se pak očkovalo ještě nějak jinak?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ATLAS: Možná to tam ještě někde mám na zadní straně, myslela jsem, že už je tam jenom pozdější tetanus, tak jsem se tam nedívala. Tak moc mě zarazil ten každoměsíční sled vakcinací během prvního půlroku :o)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TESSS: Na lžičku se očkovala obrna. Ostatní bylo injekcema. Očkovali nás ve školní ordinaci (pamatuju si třeba přeočkování proti TBC po předchozí tuberkulinové zkoušce).

ATLAS: Já bych teda ve škole dítě očkovat nenechala, i kdyby tam ta možnost byla.
    TESSS
    TESSS --- ---
    MAR_TINA: a neockovalo se to na piskot nebo na lzicku?
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KAMPA: Taky mám z tohoto očkování docela strach, neb po Hexe měl vždy horečky ten den a noc, byl spavý, nechtěl se kojit (v okolí mám děti, které neměly vůbec žádnou reakci, ani zvýšenou teplotu, prostě nic), takže se bojím, jak s ním tohle zamává... S doktorkou jsem se o tomto ještě nebavila, předpokládám, že to přijde na řadu o roční prohlídce za měsíc, ale taky bych ráda trošku odsun (většinou to očkuje ve 14. nebo 15. měsíci, což vychází cca na září nebo říjen, ideálně bych brala až jaro (tak duben nebo květen), protože teď byl od konce listopadu do dubna marod co 6 týdnů (na odsun třetí Hexy kvůli nachlazení se doktorka netvářila, ale kývla nakonec - prý s lehkým nachlazením očkuje běžně, neb by se ten půlrok nemohlo očkovat vůbec). Nic jsem teda neporadila, nevysvětlila, ale chápu tvé obavy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATLAS: aha. Pokud je to volba, tak je to v pořádku.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    MAR_TINA: Muzu deti nechat ockovat kde chci. Ale vetsina lidi voli tu variantu ve skole. Jinak by museli v pracovni dobe s ditetem k lekari. Mohli bychom k jakemukoli, casto je nejaky i v lekarne - nebo muzeme ke svemu family. Ale ten nas je napr. 3/4 hodiny cesty, takze tahnout se tam znamena, puldne v cudu... Otvira v 9, coz ma vetsinou plno, ceka se tam i pri objednani na cas vestinou pulhodiny a po ockovani ma clovek zustat zase pulhodiny. Pritom ve skole maji epipen taky. Prijde mi to v ty skole vlastne lepsi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATLAS: to se nedělá u obvodního lékaře toho dítěte? wtf?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam