• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tak konkrétně to buzení mi přijde normální, mě se starší syn taky od těch 3 měsíců budil co hodinu (a očkovanej v té době nebyl), mladší to stejný (a ten byl očkovanej poprvé až v roce)...malým dětem se spánek mění velice často a dost z nich nespí celou noc ještě ani ve 3 letech
    ALI_EN: tak s těma očima už mi to normální nepřijde a vývoji bych to taky nepřisuzovala, to je fakt
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KAMPA: KAMPA: Promin, ve trech mesicich mu jake zive zarodky doputovaly do mozku?
    Pravdepodobne s tim pribehem moc dobre obeznamena nejsi...
    (A to nechavam bez komentare tu moznost toho putovani).

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAMPA: vzdělání v biologii mám odhadem o stupeň dva vyšší než ty, ale nepřesně zaměřené, moc kytek a zvířata a málo lidí. Stále ještě zdaleka nestačím na místní lékáře, veterináře, biology a farmaceuty, kteří tu jistě poulí oči na putující živé zárodky.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MAR_TINA: to dite, o kt. se bavime, od tri mesicu do ted nespi - budi se treba po pul hodine....
    ja nejsem cvok, ani hlupak, vsimam si veci a lidi kolem sebe, nemam pytel na hlave a prave proto, jak psychika je strasne slozita, tak si myslim, ze ockovani muze zanechat negativni stopy.
    vy - si proste myslite ze ne, tak se budete hadat a argumentovat, ale ani se nezamyslite, jestli by to tak nemohlo byt. kdo z vas je tu odbornikem?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAMPA: ne, tak to opravdu nefunguje. Žádné breberky putující do mozku.

Děti se vyvíjí, mění, často pláčou, křičí a budí se v noci. Anebo taky ne. Tak prostě vypadají malé děti. Ani se nedivím lékařům, že jsou z těhle popisů zoufalí. Stěžovat si mi někdo, že roční dítě vstává v noci a pláče, tak nevím, co bych mu navrhla.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ATLAS: to bych rekla, ze trochu prehanis....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: No třeba to spaní/nespaní je dlouhodobá záležitost. Nejdřív usínal jak se položil, sám, bez uspávání, a pak z ničeho nic (ze dne na den!) řev, hysterie, držení za ruku, a to trvalo několik měsíců. Pak zase začal usínat sám a pak zase přestal.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ATLAS: ???
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ATLAS: no to obdobi vzdoru nebylo.....fakt ne. znam jak tu matku - moje kamaradka, tak taky to dite. a myslis, ze zivy zarodky, ktery muzou doputovat do mozku tam nemuzou udelat bordel?? :))
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    TAPINA: Nikdy nepochopim, proc si deti porizuji lide, kteri nejsou ochotni respektovat, ze to dite se vyviji a zije si svuj vlastni zivot.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tak já mluvím o třech týdnech (možná to byl i ten měsíc, to už nevím, v tom jekotu mi to splynulo do jedné táhlé agonie), což mi jako pár dnů nepřijde
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: no ale sama tady pises ze na tyden.....ale na mesic az dva?? moje dite je taky par dni urvana a vesi se na me a pak jsou dny, kdy je samostatna. ale ne mesic , tohle se strida po par dnech, max ten tyden......
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KAMPA: Ne neni, obdobi vzdoru je obdobi vzdoru. Vyskytuje se cca od roku a pul do tri. U nekoho celou tu dobu, u nekoho treba jen mesic. Pokud je u nekoho tohle obdobi dva mesice diky ockovani, tak by mel byt happy. Bohuzel, takhle ockovani nefunguje.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: A když se změní ve řvoucí uzlíček nervů mimo očkování, tak je to v pořádku. To je na mě asi moc složité :o)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    -vzdyt-
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: vzdyt v klidu, jinak to ani nemyslim, jen to pisu, jak to citim.
    ale probuh - vzdy je rozdil v nakym tydnu a v mesici ci dokonce dvou.
    ty i tapina tady neustale mluvit o par dnech....ale ja o mesici - cech
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: tak kdyz mam dite, ktery je vyrovnany, pohodovy a znam ho, vim jak reaguje a po ockovani se zmeni ve rvouci uzlicek nervu - tak promin - ale je velice pravdepodobny, ze to bude po ockovani.....nevim co na tom nechapes. navic sama si zde psala, ze tvuj syn ockovani zvladal velice dobre.....nevis co to je, kdyz po ockov. je dite ve spatnem stavu.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: díky
    KAMPA: to máš strašně těžký, mě třeba teď druhý syn (čerstvě 2 roky) po poslední dávce hexy 3 týdny proječel, byl neskutečně protivnej, ráno se budil už přednasranej (s prominutím), pořád se mě držel za nohu, v noci se budil častěji než obvykle (normálně se vzbudí tak 3x za noc, najednou to bylo i 7x za noc) a celkově byl prostě naštvanej na celý svět a dával to hodně najevo...pak jako když utne a byl klid...no a poslední týden si to dává znovu, žádné očkování ovšem neabsolvoval...a já prostě nevím, jestli to tedy poprvé bylo reakcí na očkování nebo ho jen štvalo vedro, které tu v té době nastalo a teď je tu zase...
    KAMPA: s tvým laskavým svolením jsem si dovolila vyjádřit svůj názor, od toho tu totiž tato diskuse je...není to tu srocení rodičů brojících za každou cenu proti očkování, naopak sem chodí dost těch co očkovat chtějí, ale rádi by individuální plán a přístup, aby to pro jejich dítě bylo co nejsnesitelnější...takže sorry, že ti netleskám a nesouhlasím s tebou
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Eh? Jak??? Jestliže to bylo PO očkování (časově), tak to klidně mohlo být po očkování, a nebo taky ne, no. Nedá se to poznat. Za dobu, co mám dítě, jsem několikrát zažila pocit, že mi ho ze dne na den někdo vyměnil, naprostá změna v chování nebo v nějakém konkrétním počínání. A asi teda nejsem správná matka, protože ani nevím, co bylo toho příčinou. Mám za to, že vývoj. Probíhá ve skocích a takhle se to projevuje. Když spavé dítě z ničeho nic nespí, tak hledáme problém, zatímco když do plen čůrající dítě z ničeho nic začne chodit na nočník, tak to považujeme za správné. Přitom příčina může být u obojího stejná.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: navic nechapu, proc ti to prijde jako pretazeny za vlasy....
    znam jednu rodinu, co po ockovani hexy dite prestalo temer spat, zacalo byt nervni, neustale brecelo - diteti je dnes rok a pul a ma problemy do ted. v cr doktrori bezradny, az v nemecku po strasnych testech a vysetrenich dosli k nazoru, ze to zpusobilo prave tohle ockovani....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: no tak predpokladam , ze spravna matka pozna na svem diteti, jestli to bylo po ockovani nebo to byl nejaky jeden tyden.....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: dve deti z meho okoli po tomto ockovani (jedno mesic a druhe dva mesice) rvali, rvali a rvali, spatne spali, precitlively....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: rozhodně si ji ale budeš platit, a ne jen rozdíl mezi cenou čistého tetanu a tetanu v kombinaci, ale hezky celou vakcínu. ten vpich ale pojišťovna zaplatí, když se tím aplikuje i ochrama proti povinně očkované nemoci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam