• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    VYHULENY_UFO: postup pro tebe: 1)prober se a preslapni si, asi si stojis na vedeni 2) precti si co jsem psal 3)zareaguj

Vysvetleni: Psal jsem ze existuji lide co vyznavaji tenhle styl predbezne opatrnosti a mysli si ze rizikum se da vzdy vyhnout a kazda chyba je selhani. A ze dle meho je to silenost. A ten priklad ze z USA, kde vysetrovali rodice ze selhani rodicovske pece ze nechali "dite" be 14 jet metrem bez dozoru
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: Nj, nevěděla jsem to a příště asi budu očkovat rovnou...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CONTRAS: Prednezna opatrnost, jinymi slovy =predposranost a paranoia ktera nas vede tou krasnou euroamerickou cestou do zahuby, kdy uz clovek nesmi ani "dite" pustit ve 14 letech samotne metrem aby na nej nekdo neposlal socialku...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OMNIHASH: hele pis normalne....myslis, ze by to slo? :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    BALAENA: jo tak. no nevim vetsinou poznam , co deje. ale hodne nad tim premyslim a davam veci do souvislosti, neco poznam proste tak nejak intuitivne no...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KATIA: jo, víc rýmokašlů po neštovicích je známá věc
    i když víc by mě do uvažování o vakcíně proti neštovicím lámal pásový opar

ale toho uvažování jsem byla ušetřena, jednak živá vakcína, jednak pěstovaná na vejci, hned dva důvody, proč ji robě nesmělo dostat. a než aspoň jeden z důvodů odpadl, stihlo je prodělat.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: kamarádka se třeba domnívá, že syn byl výrazně nejmocnější po nestovicich, u nás je brzo to říct, ale jisté indicie tu jsou. Proste na miskach vah vždy musí být oboje: možné následky očkování i možné následky choroby.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...a pro všechny ťapiny zavádím pojem "předběžná opatrnost", googlujte :) ...není to nic náročného na pochopení
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TAPINA: hele, tohle co píšeš, to je zatim jenom taková K2 demence, ještěs nedobyla vrchol... ale už jsi skoro tam :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAMPA: #aletovíšžejo

Hodně štěstí při detekci chlamidií, roztroušený sklerózy, nebo lupusu.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: ale tyhle dve dpby se nedaj srovnavat co do chovani lidi kteri az po dlouhych letech po nejakym du komunismu si zacali zazivat, ze maji i jina prava nez to, co jim nekdo prikaze, zkracene receno.
    a navic sama pises, doba jedaleko slozitejsi, lidi jsou prehlceni... s tim spuhlsim, podle me je to ale ve vsech oblastech, tedy i medicine.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: to, co popisujes, neni zadna materska intuice
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Trvá to, než to pozná = když to není do týdne výrazně lepší, nebo se to zhoršuje, tak to asi není jen nachlazení? Tak to jo, to taky poznám :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: že jestli tobě dali v porodnici exempláře, na kterých je něco poznat, musela jsi uplatit vrchní sestru, porodníka i vrátnýho. na standardních exemplářích nic poznat není, a už vůbec ne jednoznačně.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: no to jo....navic je v tom vetsinou ta matka fakt sama. staci blba ryma - u kojence je to peklo a nikdo ti to dite nenakoji, jen vsichni reknou -to bude dobry.....a ty nakrm dite, ktery se dusi.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeste k tem doktorum - v prosinci dcerka onemocnela hnusna ryma a kasel - a pediatra ji na to dala ATB zcela zbytecne, neco podobnyho malá mela pred dvouma mesicema a samy jsme to zvladly vylecit bez takovych driaku.....A sama doktorka mi jednou rekla, ze matka vi nejlepe, co se s ditetem deje (jestli je to nastydnuti, nebo neco horsiho).....a ja s tim souhlasim, trva to nez to pozna, ale pozna....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OSCURO: a nejen první. každé dítě je jiné, každé dítě je pokus - omyl - další omyl. i když bude třeba osmé.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KAMPA: Shodnem, ale ono je to spise "mela by poznat" . Casto jsou matky s prvnim ditetem prehlcene, babicky ci starsi pribuzne daleko aby poradily a uklidnily ze je to normalni a nase instikty utlumene kulturou.
    Prvni dite je holt vzdycky experiment a prototyp :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: tak chodim mezi lidi i deti...nejsem opravdu zalezla doma. ale ne vse, co ti doktor rekne tak je zkratka. ja ti opakuju, ze ty jsi se svym synem nezazila zadny problemy s ockovanim, tudis to beres v pohode.
    ja to odsouvam z toho duvodu, ze je to zbytecne brzo. navic , co jsem se docetla, tahla vakcina se ma davat od 15ti mesicu NEJDRIV!!!! a moje pediatra uz ji chce dat ve 14ti mesicich - zkratka se mi to nelibi. to neni hysterie, jen nechci my dite vystavovat riziku....hysterii muzu zase ja brat u vas proockvacich maniaku, jak si se jednou nazvala...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Já jakožto matka tříletého dítěte s klidným srdcem napíšu, že nepoznám, jestli má problém nebo zpracovává informace. Pokaždé, když začínala nějaká nemoc s horečkou, jsem si uvědomila, že bylo vidět, že na něj něco leze, že byl nesvůj, ale dokud nedržím v ruce teploměr s nějakou zajímavou hodnotou, tak prostě nevím, jestli na něj něco leze, nebo zrovna prudí z podstaty (jako taky mockrát). Nepoznám, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam