• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TAPINA: hele, tohle co píšeš, to je zatim jenom taková K2 demence, ještěs nedobyla vrchol... ale už jsi skoro tam :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAMPA: #aletovíšžejo

Hodně štěstí při detekci chlamidií, roztroušený sklerózy, nebo lupusu.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: ale tyhle dve dpby se nedaj srovnavat co do chovani lidi kteri az po dlouhych letech po nejakym du komunismu si zacali zazivat, ze maji i jina prava nez to, co jim nekdo prikaze, zkracene receno.
    a navic sama pises, doba jedaleko slozitejsi, lidi jsou prehlceni... s tim spuhlsim, podle me je to ale ve vsech oblastech, tedy i medicine.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: to, co popisujes, neni zadna materska intuice
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Trvá to, než to pozná = když to není do týdne výrazně lepší, nebo se to zhoršuje, tak to asi není jen nachlazení? Tak to jo, to taky poznám :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: že jestli tobě dali v porodnici exempláře, na kterých je něco poznat, musela jsi uplatit vrchní sestru, porodníka i vrátnýho. na standardních exemplářích nic poznat není, a už vůbec ne jednoznačně.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: no to jo....navic je v tom vetsinou ta matka fakt sama. staci blba ryma - u kojence je to peklo a nikdo ti to dite nenakoji, jen vsichni reknou -to bude dobry.....a ty nakrm dite, ktery se dusi.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeste k tem doktorum - v prosinci dcerka onemocnela hnusna ryma a kasel - a pediatra ji na to dala ATB zcela zbytecne, neco podobnyho malá mela pred dvouma mesicema a samy jsme to zvladly vylecit bez takovych driaku.....A sama doktorka mi jednou rekla, ze matka vi nejlepe, co se s ditetem deje (jestli je to nastydnuti, nebo neco horsiho).....a ja s tim souhlasim, trva to nez to pozna, ale pozna....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OSCURO: a nejen první. každé dítě je jiné, každé dítě je pokus - omyl - další omyl. i když bude třeba osmé.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KAMPA: Shodnem, ale ono je to spise "mela by poznat" . Casto jsou matky s prvnim ditetem prehlcene, babicky ci starsi pribuzne daleko aby poradily a uklidnily ze je to normalni a nase instikty utlumene kulturou.
    Prvni dite je holt vzdycky experiment a prototyp :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: tak chodim mezi lidi i deti...nejsem opravdu zalezla doma. ale ne vse, co ti doktor rekne tak je zkratka. ja ti opakuju, ze ty jsi se svym synem nezazila zadny problemy s ockovanim, tudis to beres v pohode.
    ja to odsouvam z toho duvodu, ze je to zbytecne brzo. navic , co jsem se docetla, tahla vakcina se ma davat od 15ti mesicu NEJDRIV!!!! a moje pediatra uz ji chce dat ve 14ti mesicich - zkratka se mi to nelibi. to neni hysterie, jen nechci my dite vystavovat riziku....hysterii muzu zase ja brat u vas proockvacich maniaku, jak si se jednou nazvala...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Já jakožto matka tříletého dítěte s klidným srdcem napíšu, že nepoznám, jestli má problém nebo zpracovává informace. Pokaždé, když začínala nějaká nemoc s horečkou, jsem si uvědomila, že bylo vidět, že na něj něco leze, že byl nesvůj, ale dokud nedržím v ruce teploměr s nějakou zajímavou hodnotou, tak prostě nevím, jestli na něj něco leze, nebo zrovna prudí z podstaty (jako taky mockrát). Nepoznám, no.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: No protože holt nemoc může přijít dřív, než ve dvou letech. Jestli nechodíš s dítětem mezi větší množství lidí, asi problém nehrozí. Já třeba chodila, tak jsem chtěla mít naočkováno všechno co nejdřív, jak to jde.

Hysterií v souvislosti s očkováním já rozumím to, co provozuješ právě i ty. Zjišťování předem, "co mám čekat za nežádoucí reakce". No nic! Nežádoucí reakce se nečekají, ty se řeší, když se objeví. Čekáš nežádoucí reakce, když koupíš nový prášek na praní, když nastříkáš dítě repelentem, namažeš ho opalovacím krémem, dáš mu novou potravinu, nebo podáš předepsaný lék na nemoc? Vždyť by se člověk musel zbláznit, kdyby měl před každou takovou věcí pozjišťovat nežádoucí účinky a řešit je dopředu! A přitom se vyskytují, a často se vyskytují.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    BALAENA: promin, ale ted nevim, jak to myslis.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: možná tobě dali v porodnici takhle vylepšené exempláře. mně ne.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: jeste k ty intuici matersky - ano to co jsi popsal-a je peklo, takhle to ale ja nemam. jen jsem v tyhle souvislosti psala, ze matka ale pozna, jestli dite nespi, protoze se vyviji a zpracovava informace, nove ziskany dovednosti atd., nebo jestli je tam nejaky dalsi problem. na tom se asi shodneme, ne?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: konecne nejaka kultura debatovani :)
    beru to tak, ze pokud můze z toho mit me dite problemy (a nejsou kdovijak vyjimecne) a lze to odsunout na pozdeji, pak toho vyuziju. nevim absolutne z jakyho duvodu se tahle vakcina dava tak brzy, kdyz je prokazane, ze vedlejsi ucinky s vekem slabnout, tudis staci naockovat az ve dvou letech.
    ano emoce hodne ovlivnuji vselijaky rozhodnuti.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: já si hlavně nepletu korelaci s kauzalitou. a právě proto, že moje dítě nebylo očkovaný a muselo se spolehnout na kolektivní imunitu, že proočkovaný zbytek populace k němu tu infenci nepřinese, dost těžce nesu, jak proočkovanost klesá.

mmch víte o tom, že prodělané spalničky vymlátí T-lymfocyty a ty nové, co se dělají, umějí nějakou dobu jen spalničky a ne další nemoci? po prodělaných spalničkách je dost zvýšená nemocnost s banalitami typu rýmokašle a průjmy, ale i zápaly plic, a organismus taky "zapomene" předchozí vakcíny, třeba tetanovku.
    Ale kdo chce kam...

(laický článek zde http://relax.lidovky.cz/spalnicky-oslabuji-imunitu-deti-doj-/veda.aspx?c=A150519_101121_ln_veda_ape )
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KAMPA: Ale ty se v tom rozhodnuti ockovat pozdeji opiras jen o svuj strach, zvelicene pripady z okoli a svou intuici. Pokud ti to staci, OK. POkud myslis ze tim nejlepe prospejes svemu diteti OK. Ale neni to na bazi racionalniho rozhodnuti, ale emocniho. Ne ze by na tom bylo cokoliv spatne.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    a kdo se spoleha jen na materskou intuici?
    to taky nikdo nepsal.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam