• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ALI_EN: Hele minusy nedavam ze zasdy, jen v pripade prispevku, ketre si myslim, ze by meli byt smazany a navic je mi jasne, ze svuj nazor v zivote nezmenim. Ale stejne nechapu, proc o tomhle prispevku tvrdis, ze je to jednoduche konstatovani. To je lez jako vez. Zase chapu, ze za to nekteri lide minus daji. Nehlede na to, ze je to na hrane vulgarni.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KAMPA: presne. je zajimavy, ze mas minusy za jednoduchy konstatovani, jelikoz stejne jako existuji hysterky, ktery neockuji, tak existuji hysterky, ktery naockujou vsechno, co se da nacpat do jehly. to vubec neni utok na nikoho mistniho. Chybi snaha si uvedomit tu hranici, kde skutecne jde o hysterii z nemoci (ci hysterii ze strachu ockovat) a kdy proste jen o nejake treba i podlozene pochybnosti o ockovacim kalendari. Obecne spis se bohuzel mluvi o ty hysterii ohledne skeptickyho pohledu na ockovani a malokdo pritom rozlisuje, jestli jenom zenska uvazuje o odlozeni ockovani ale v zasade se ockovat dite chysta.

OSCURO
    OSCURO --- ---
    KAMPA: "pichat svinstvo" neni spravne. ale nechat se oblbovat na emocionalni vlne antivax taky zadna vyhra
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    a pak se tady bavime o tom, ze matka ani nepozna jestli dite ma nejaky zrovna vyvoj nebo je nemocny, ano nepozna, pac uz se tak tezce vzdalujem od prirody a od prirozena, ze to opravdu zabedneny matky nepoznaj. (a ty mi tady davaj neustale samy minusy.....:))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: hele vis co ja si myslim? ze zase hystericky nechat do deti napichat ledasjaky svinstvo, ktery je v nekterych statech EU zakazono je taky picovina bez prominuti.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    VYHULENY_UFO: postup pro tebe: 1)prober se a preslapni si, asi si stojis na vedeni 2) precti si co jsem psal 3)zareaguj

Vysvetleni: Psal jsem ze existuji lide co vyznavaji tenhle styl predbezne opatrnosti a mysli si ze rizikum se da vzdy vyhnout a kazda chyba je selhani. A ze dle meho je to silenost. A ten priklad ze z USA, kde vysetrovali rodice ze selhani rodicovske pece ze nechali "dite" be 14 jet metrem bez dozoru
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: Nj, nevěděla jsem to a příště asi budu očkovat rovnou...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CONTRAS: Prednezna opatrnost, jinymi slovy =predposranost a paranoia ktera nas vede tou krasnou euroamerickou cestou do zahuby, kdy uz clovek nesmi ani "dite" pustit ve 14 letech samotne metrem aby na nej nekdo neposlal socialku...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OMNIHASH: hele pis normalne....myslis, ze by to slo? :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    BALAENA: jo tak. no nevim vetsinou poznam , co deje. ale hodne nad tim premyslim a davam veci do souvislosti, neco poznam proste tak nejak intuitivne no...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KATIA: jo, víc rýmokašlů po neštovicích je známá věc
    i když víc by mě do uvažování o vakcíně proti neštovicím lámal pásový opar

ale toho uvažování jsem byla ušetřena, jednak živá vakcína, jednak pěstovaná na vejci, hned dva důvody, proč ji robě nesmělo dostat. a než aspoň jeden z důvodů odpadl, stihlo je prodělat.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: kamarádka se třeba domnívá, že syn byl výrazně nejmocnější po nestovicich, u nás je brzo to říct, ale jisté indicie tu jsou. Proste na miskach vah vždy musí být oboje: možné následky očkování i možné následky choroby.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...a pro všechny ťapiny zavádím pojem "předběžná opatrnost", googlujte :) ...není to nic náročného na pochopení
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TAPINA: hele, tohle co píšeš, to je zatim jenom taková K2 demence, ještěs nedobyla vrchol... ale už jsi skoro tam :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAMPA: #aletovíšžejo

Hodně štěstí při detekci chlamidií, roztroušený sklerózy, nebo lupusu.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: ale tyhle dve dpby se nedaj srovnavat co do chovani lidi kteri az po dlouhych letech po nejakym du komunismu si zacali zazivat, ze maji i jina prava nez to, co jim nekdo prikaze, zkracene receno.
    a navic sama pises, doba jedaleko slozitejsi, lidi jsou prehlceni... s tim spuhlsim, podle me je to ale ve vsech oblastech, tedy i medicine.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: to, co popisujes, neni zadna materska intuice
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Trvá to, než to pozná = když to není do týdne výrazně lepší, nebo se to zhoršuje, tak to asi není jen nachlazení? Tak to jo, to taky poznám :o)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: že jestli tobě dali v porodnici exempláře, na kterých je něco poznat, musela jsi uplatit vrchní sestru, porodníka i vrátnýho. na standardních exemplářích nic poznat není, a už vůbec ne jednoznačně.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: no to jo....navic je v tom vetsinou ta matka fakt sama. staci blba ryma - u kojence je to peklo a nikdo ti to dite nenakoji, jen vsichni reknou -to bude dobry.....a ty nakrm dite, ktery se dusi.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeste k tem doktorum - v prosinci dcerka onemocnela hnusna ryma a kasel - a pediatra ji na to dala ATB zcela zbytecne, neco podobnyho malá mela pred dvouma mesicema a samy jsme to zvladly vylecit bez takovych driaku.....A sama doktorka mi jednou rekla, ze matka vi nejlepe, co se s ditetem deje (jestli je to nastydnuti, nebo neco horsiho).....a ja s tim souhlasim, trva to nez to pozna, ale pozna....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam