• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ALI_EN: dam vedet, taky to chci jeste probrat s dcerinou moudrou pediatrou...obavam se, ze nakaza hrozi i treba ve skolce ci v herne, kde deti litaj a muzou bejt nachylnejsi...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ALI_EN: no, vzhledem k tomu, že tady je nejrozšířenější kmen B a proti němu je Bexsero...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ty ceny jsou vysoky, ale nejak jsem mela za to ze je to jeste vys, kolem tri za jednu.
    meningokok by bylo asi jediny nepovinny, o kterym bych taky uvazovala. dite zatim nesportuje tak, ze by se vyskytovalo v tech kolektivech, kde se nejcasteji deti nakazi ve stavech, kdy je jeho organismus k nakazeni nachylnejsi, treba po nejakym zapase nebo tak. kazdopadne meningokoka urcite v budoucnu opet zvazime, tak pak napis pro co teda ses rozhodla a treba i ti k tomu doktori rekli
    TABBY
    TABBY --- ---
    KRISTY: Dik. Uff...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Koukám, že podražilo všechno. My jsme platili 1500 za dávku (část jsem dostala zpět od pojišťovny) a to Bexsero tenkrát stálo asi 2500,-
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    TABBY: https://www.ockovacicentrum.cz/cz/cenik

TAPINA: diky, to rada slysim, ze to tvoje dite dobre sneslo...
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Brutalne draha je co, zhruba tak?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISTY: Reakce nebyla absolutně žádná, počet dávek si už moc nepamatuju, myslím že byly dvě a ještě by se jedna měla dát v pozdějším věku (to doufám, že mi doktorka připomene, protože to je někdy až před pubertou). Kmeny A,C,Y - nejdřív se očkovalo Menjugate, to je jediná vakcína, která se může dát už kojencům, a pak přeočkování Menveo.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    TAPINA: díky za odpověď. a jaká byla reakce dítěte a kolik jste museli mít dávek? dokázala by sis vzpomenout, proti jakým kmenům byla ta vaše vakcína (počítám A+C ?) , případně jak se jmenovala?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISTY: Mám dítě očkované a začínali jsme ještě v kojeneckém věku (byl brzy v kolektivu). Ale chybí nám kmen B, proti tomu v té době vakcína ještě nebyla (dneska je, ale brutálně drahá).
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    má tu někdo prosím zkušenosti s očkováním proti meningokovi u dítěte?
    ačkoliv jsem zastánce racionálního přístupu k očkování a rozhodně slepě nenechávám naočkovat vše, co je mi nadiktováno, o meningokovi začínám vážně přemýšlet. je to sice jen pár desítek případů za rok v ČR, ale rychlost infekce a důsledky jsou děsivé, stejně tak příznaky, které se dají těžko rozpoznat od běžné virózy...mám v plánu očkovat dceru 3,5 let...pochopitelně spíš na jaře/v létě, protože teď má co týden rýmy a kašle..
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Teda Pediacel furt není dostupný. Grrrrr. Čekám, J. potřebuje třetí dávku. Přemýšlím, jestli nebude stačit jen přeočkovat Infanrixem (trojkombo). Hemofil by měl stačit po 2 dávkách (po1.roce života prý stačí i 1 dávka). Nevím jen, jak je to s obrnou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TARI: doktorka se mě loni snazila přesvědčit, že mám Jo nechat očkovat, ale přišlo mi to skoro zbytečný - pokud vím, vakcína chrání jen relativně krátkou dobu. Po vánocích jsme to doma chytli všichni, ale kojenec naštěstí ne.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TABBY: Tady v Norsku se očkuje 2+1 a jen 5ti vakcína bez žloutenky, ta až později v pubertě. Když jsme očkovali starší dceru v ČR, tak jsem se naší pediatry taky ptala na schéma 2+1 a skoro nevěděla o čem mluvím. Ale tady na nyxu myslím někdo normálně očkoval 2+1 v ČR.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAMIA: Dik, proctu. (Kdyz jsem zadala schema 2 + 1 u starsiho ditete, tak se na mne pediatra divala jak na nebezpecneho silence...)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TABBY: k tomu 2 či 3 plus 1
    Proč se v ČR vůbec změnilo očkování z 2+1 na 3+1? (Internetové Informační Centrum o Očkování)
    http://vakciny.net/AKTUALITY/akt_2016_01.htm
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ínfanrix Hexa, nebo Hexa Cima?
    Schéma 3+1, nebo 2+1?

Máte k tomu někdo nějaké poznatky či odkazy na smysluplné studie?
    Dík.
    TARI
    TARI --- ---
    ANNAWA: ne, většinou to jsou rotaviry nebo noroviry (a adenoviry...) možností je xy, ale nejčastější pro ty děti jsou rotaviry
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TARI: a takový ty běžný jedno dvoudenní blici virózy způsobuje něco jiného?
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    LISTICKA: Prave uplne mala mimina ji potrebuji. Zivot ohrozujici jsou prujmy nejvice tak do 4 mesicu veku.
    JAZZ: Cim driv tim, lip. Dulezite je stihnout to pred tim, nez je dotane. Ockovat jde samozrejme i dospeleho.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    TARI: To jo. Spíš že úplně malé mimino ji nepotřebuje. Pak už smysl má, teda imho hlavně když rodina cestuje někam k moři a tak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam