• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    TARI
    TARI --- ---
    LISTICKA: pokud si to dobře pamatuju, to očkování by mělo dobře fungovat do 3 let věku dítěte, což většina dětí tak dlouho kojená není
    TARI
    TARI --- ---
    BARRUSHE: příznaky jsou dost podobný, vodnaté průjmy, není hlen ani krev ve stolici, zvracení, bolesti břicha noroviry mívají zvýšenou teplotu, rotaviry nemívají, rotaviry jsou obvykle na několik dní, noroviry 1-2 dny, u rotavirů nemusí být nutně zvracení. Jinak je to hodně podobný, normálně to de facto spíš nepoznáš, leda ze serologických testů krve, nicméně v terapii se to moc neliší..

ohrožený jsou tím samozřejmě hlavně děcka a senioři, dehydratace je průser

LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    BARRUSHE: Někde jsem četla, že u kojených dětí (mimin) nemá to očkování takový efekt. Naopak u těch, které kojené nejsou, se to hodí.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    BARRUSHE: My jsme očkovat nenechali a v sedmi měsících ty rotaviry syn chytil (potvrzeno z kultivace). Měl tři dny horečky a pak teda začal srát první ligu, první noc 10x a postupně se z toho asi týden dostával. Zhubl o kilo. Zpětně nevím, jestli bychom to nechali naočkovat. Ale pravděpodobně ne.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TARI: Jo vlastně teď si vzpomínám, že jak to ve školce řádilo poprvý, co tam dcera chodila, tak to byli taky noroviry (ale kdoví..)..jakej je mezi tím rozdíl podle příznaků? A teď naposledy problila celou noc, druhý den už ok, pak jen šílená únava a 3 dny srajda..

Jinak jde mi taky o to, že tady v Norsku se to očkuje na 6 týdnech a druhá dávka ve 3 měsících. Těch 6 týdnů mi přijde brzy, ale nevím no. Zase dvouměsíční miminko s průjmama asi taky nic moc že. Kojím a sama nemocná nebývám, ale ten norovirus nebo co to bylo jsme od dcery chytli oba s mužem taky.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    ORIKA: hmm, synovi je právě 9
    TARI
    TARI --- ---
    BARRUSHE: já jsem rotaviry u syna nechala očkovat jako asi pětiměsíčního, s dětma se vídá velmi často, a jediná blivko-sračka, co utrpěl, bylo teď v září a to byla záležitost de facto odpoledne-bylo to trochu drámo a podle příznaků v tom lítaly spíš noroviry, ale nejspíš díky tomu očkování to mělo mírnější průběh. Druhé dítě proti tomu nechám očkovat určitě taky
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Já jsem jdu s dotazem ohledně očkování proti rotavirům. Ano/ne, proč? Doma máme už jednu školkovou dceru (za pár dnů 3 roky), ta tohle očkování nemá a teď malé miminko. Za 10 měsíců ve školce donesla domů 2x nějaký zvracecí/průjmový virus, nic extra závažnýho, vždycky to bylo za 3-4 dny dobrý. Díky za reakce.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    LISTICKA: U nás 9tý den po očko 3 dny horečky.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    JAZZ: jsem na tom stejne, starsi syn bude mit v unoru 7, tak mu davam jeste tak 3 roky aby se je pokusil chytit..dosavadni pokusy a hojny styk s nakazenymi vysli naprazdno
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    kdy je podle vás nejzazší termín pro očkování juniora proti neštovicím, syn je doposud nedostal...dík
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LISTICKA: U nás nic (a tím myslím včetně zarudnutí či bolestivosti místa vpichu)... Nevidět na vlastní oči, že to dostala, tak tomu snad ani nevěřím... ;-D
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jinak jaké jsou vaše zkušenosti s reakcemi na MMR? Horečky a tak...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    BALAENA: Dík!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LISTICKA: kontraindikace je jen přímo pro tu těhotnou, ta MMR dostat nesmí. Gravidita matky není kontraindikací pro vakcinaci dítěte.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Nevíte někdo, jak je to s očkováním MMR vakcínou (Priorix), když je matka znovu těhotná nebo je v rodině novorozenec? Někdo tvrdí, že tam je určité malé riziko přenosu, přece jen jsou to živé viry, jinde naopak tohle vyvracejí.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    DOKTORE, NEZLOB SE ...
    https://www.youtube.com/watch?v=7QS0kw1Kcvw

nový studentský film o dobrovolnosti ...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    NEMESISS: Dík!
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    LISTICKA: až mezi lednem a červnem příštího roku - viz. konec 2. odstavce tady:
    http://www.vakcinace.eu/data/files/downloads/pediacel_doporuceni_cvs_2015.pdf
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Mimochodem, nevíte, jestli už je v lékárnách zase dostupný Pediacel? Jak měli ten výpadek...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam