• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZORBOVA: se školkou bohužel můžou.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    nevite nekdo, kde by se dal sehnat Pediacel? Mam dite naockovany dvouma davkama, potrebuju doockovat treti, ale vakcina proste neni. Dale byme zajimalo, do kdy od druhe davky se musi podat treti? Muzou mi dite nevzit do skolky, kdYz nebude mit treti davku?
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    JAZZ: tez me to zajima ;)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    máte zkušenost s vakcínou bexero? jak ji vaše dítě snášelo a jak bylo při očkkování taré? díky
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    kd\ jste prosím nechávali mimino očkovat proti meningokovi?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Ach jo, Pediacel furt není a asi nebude dřív než v létě :-( Doktorka navrhuje přeočkování Infanrix Hib, což je OK, akorát tam není obrna. Syn má už 2 dávky, prý by to mělo stačit, protože se časem stejně dává Booster. A pak bychom potřebovali dát Priorix, ale nevím, jaký tam má být rozestup - asi Infanrix v březnu a Priorix v létě?
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    LUMIAN: Meningokok C se ockuje uz u batolat, ACYW se ockuje az u prepubertaku, B je nove, melo by smysl ockovat uz male deti, jak jsou na tom studie nevim.
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    No ja prave chtela a on mi na to odpovedel toto. Tak musim na nej znovu "zautocit" :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUMIAN: To se přeočkovává. Ale vzhledem k tomu, že rizikové skupiny onemocnění jsou dvě - batolata a puberťáci, tak rozhodně má smysl chránit i tu první.
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    TAPINA: ja se na to ptala u detskeho a on mi rekl ze se meningokok ockuje az kolem 10 roki ditete :o
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ALI_EN: dam vedet, taky to chci jeste probrat s dcerinou moudrou pediatrou...obavam se, ze nakaza hrozi i treba ve skolce ci v herne, kde deti litaj a muzou bejt nachylnejsi...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ALI_EN: no, vzhledem k tomu, že tady je nejrozšířenější kmen B a proti němu je Bexsero...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ty ceny jsou vysoky, ale nejak jsem mela za to ze je to jeste vys, kolem tri za jednu.
    meningokok by bylo asi jediny nepovinny, o kterym bych taky uvazovala. dite zatim nesportuje tak, ze by se vyskytovalo v tech kolektivech, kde se nejcasteji deti nakazi ve stavech, kdy je jeho organismus k nakazeni nachylnejsi, treba po nejakym zapase nebo tak. kazdopadne meningokoka urcite v budoucnu opet zvazime, tak pak napis pro co teda ses rozhodla a treba i ti k tomu doktori rekli
    TABBY
    TABBY --- ---
    KRISTY: Dik. Uff...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Koukám, že podražilo všechno. My jsme platili 1500 za dávku (část jsem dostala zpět od pojišťovny) a to Bexsero tenkrát stálo asi 2500,-
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    TABBY: https://www.ockovacicentrum.cz/cz/cenik

TAPINA: diky, to rada slysim, ze to tvoje dite dobre sneslo...
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Brutalne draha je co, zhruba tak?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISTY: Reakce nebyla absolutně žádná, počet dávek si už moc nepamatuju, myslím že byly dvě a ještě by se jedna měla dát v pozdějším věku (to doufám, že mi doktorka připomene, protože to je někdy až před pubertou). Kmeny A,C,Y - nejdřív se očkovalo Menjugate, to je jediná vakcína, která se může dát už kojencům, a pak přeočkování Menveo.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    TAPINA: díky za odpověď. a jaká byla reakce dítěte a kolik jste museli mít dávek? dokázala by sis vzpomenout, proti jakým kmenům byla ta vaše vakcína (počítám A+C ?) , případně jak se jmenovala?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISTY: Mám dítě očkované a začínali jsme ještě v kojeneckém věku (byl brzy v kolektivu). Ale chybí nám kmen B, proti tomu v té době vakcína ještě nebyla (dneska je, ale brutálně drahá).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam