• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak nějak, Josefína první očkování dostala až ve čtyřech a půl cca, a to tech pět porad ještě ani neměla. Mne to přišlo rozumný. A byl to nápad pediatry, ne můj.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: Moji stažení králíci právě ne.:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EDERA: Váha určitě hraje roli, ale to zase většinou ty děti tak nějak mají.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: Ono dokonce i naše pediatra moc nechce očkovat děti, který mají pod pět kilo.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: dik. Ja to asi udelam zase rovnou, je pod moji ochranou a kdo vi, co bude pozdeji.
    (A OT: diky I za rady ohledne psa, je vykastrovanej a prochazky jsou bez stresu :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Hexa se odkládá proto, že lidi maj pocit, že je mimino moc malý, a že tu ty nemoci stejně nejsou. Já mám teda spíš dojem, že kdo to odloží, ten pak řeší všelijaké časté nemoci, protože naočkuje v době, kdy dítě zrovna začíná chodit mezi lidi a nechrání ho už mateřské protilátky (proti těm nemocem z venku), takže je toho na imunitu moc.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Proc se odklada ta hexa? Ze je mimino moc maly? Pediatra se me ted ptala, jestli chci ockovat ve 3 mesicich nebo odlozit. Starsi jsem tak ockovala, byla velka a zdrava, tak jsem to chtela mit za sebou dokud kojim. Kojim ji porad, takze to uz neni duvod.
    Jinak nase pediatra je dobra. MMR jeste nemame ve dvou a ctvrt, protoze to sama odklada z ruznych duvodu (staci v 18 m, v lete je moc horko, na podzim moc nemoci, v zime to nechame na jaro... :-))
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Já nechala naočkovat dítě ve 2,5 letech Priorixem 1. dávkou. Na přijetí do školky to stačilo. S druhou davkou planuju pockat min. do toho sestyho/sedmyho roku. Doktorka mě do ničeho nehoní, mam za to, že ani nemá prehled o tom,jak je který dítě pre/očkovaný...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BEBERA: taky stojím v řadě, chtěla jsem nechat batole naočkovat ve 3 letech (bude mít v létě), ale včera mi dr. říkal, že zatím žádná změna neproběhla, tak to nejspíš odsunu
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Ona to NIKO nestihla...
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    BEBERA: tez na to cekam. Minuly tyden mi dr rekl ze se k nemu zatim nic nedostalo.. :/
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Nevite nekdo prosim,kdy by mela byt novelizovana vyhlaska 537/2006? Jde mi o druhou davku Priorixu,loni se ocekavalo,ze pocatkem roku zacne platit upraveny kalendar a druha davka se presune do 7.roku ditete,je uz brezen a ockovaci kalendar je nezmeneny...
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ANNAWA: hnus, jde prece o systemovou chybu, ne o moji :( od roku 2017 ma byt povinny posledni rok MS, nemeli by tedy brat i deti neockovane?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZORBOVA: se školkou bohužel můžou.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    nevite nekdo, kde by se dal sehnat Pediacel? Mam dite naockovany dvouma davkama, potrebuju doockovat treti, ale vakcina proste neni. Dale byme zajimalo, do kdy od druhe davky se musi podat treti? Muzou mi dite nevzit do skolky, kdYz nebude mit treti davku?
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    JAZZ: tez me to zajima ;)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    máte zkušenost s vakcínou bexero? jak ji vaše dítě snášelo a jak bylo při očkkování taré? díky
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    kd\ jste prosím nechávali mimino očkovat proti meningokovi?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Ach jo, Pediacel furt není a asi nebude dřív než v létě :-( Doktorka navrhuje přeočkování Infanrix Hib, což je OK, akorát tam není obrna. Syn má už 2 dávky, prý by to mělo stačit, protože se časem stejně dává Booster. A pak bychom potřebovali dát Priorix, ale nevím, jaký tam má být rozestup - asi Infanrix v březnu a Priorix v létě?
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    LUMIAN: Meningokok C se ockuje uz u batolat, ACYW se ockuje az u prepubertaku, B je nove, melo by smysl ockovat uz male deti, jak jsou na tom studie nevim.
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    No ja prave chtela a on mi na to odpovedel toto. Tak musim na nej znovu "zautocit" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam