• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAZZ: Chápala bych to tak, že je vakcína zatím příliš krátce v používání a nejsou dostatečné údaje o účinnosti v reálném světě. Což prostě tak je, bez ohledu na intenzitu testování v průběhu vývoje, to poslední stadium ověřování účinnosti musí proběhnout až na pacientech.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: jestli jde víc o pojmy nebo dojmy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAZZ: z jakého zdroje? odborná publikace, antivax článek?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jak si vysvětlujete tuhle větu? "Bohužel dosud schází klinicky nebo epidemiologicky potvrzená ochranná účinnost očkování vakcínou Bexsero."
    FREELA
    FREELA --- ---
    Syn je autista kvůli očkování, je přesvědčený Robert De Niro - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...ockovani-autismus-syn-nemoc-f2t-/spolecnost.aspx?c=A160414_091856_lidicky_bib
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORGAN: naše holky (34+3tt, 2300-2400g) měly z neonatologie příkaz očkovat až po souhlasu neurologa a neuroložka nařídila až po ukončeném 3. měsíci korigovaně (takže reálně v 5. měsíci). Přišlo mi to velmi rozumné.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MORGAN: moje dítě se narodilo dřív o měsíc a to teda byl pro pediatru jasný důvod k odložení, uvítala jsem to.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Bratrova dvojcata, narozena na zacatku osmeho mesice, dostala hexu v deviti tydnech (bez korekce). Nevim kolik meli kilo, ale pri narozeni meli asi 1200-1500 g a ockovani dostali hned nejak chvili po tom, co se dostali z inkubatoru domu. Moc dobre to teda nesnesli, reakce byla u obou bourliva.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak nějak, Josefína první očkování dostala až ve čtyřech a půl cca, a to tech pět porad ještě ani neměla. Mne to přišlo rozumný. A byl to nápad pediatry, ne můj.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: Moji stažení králíci právě ne.:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EDERA: Váha určitě hraje roli, ale to zase většinou ty děti tak nějak mají.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TAPINA: Ono dokonce i naše pediatra moc nechce očkovat děti, který mají pod pět kilo.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: dik. Ja to asi udelam zase rovnou, je pod moji ochranou a kdo vi, co bude pozdeji.
    (A OT: diky I za rady ohledne psa, je vykastrovanej a prochazky jsou bez stresu :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Hexa se odkládá proto, že lidi maj pocit, že je mimino moc malý, a že tu ty nemoci stejně nejsou. Já mám teda spíš dojem, že kdo to odloží, ten pak řeší všelijaké časté nemoci, protože naočkuje v době, kdy dítě zrovna začíná chodit mezi lidi a nechrání ho už mateřské protilátky (proti těm nemocem z venku), takže je toho na imunitu moc.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Proc se odklada ta hexa? Ze je mimino moc maly? Pediatra se me ted ptala, jestli chci ockovat ve 3 mesicich nebo odlozit. Starsi jsem tak ockovala, byla velka a zdrava, tak jsem to chtela mit za sebou dokud kojim. Kojim ji porad, takze to uz neni duvod.
    Jinak nase pediatra je dobra. MMR jeste nemame ve dvou a ctvrt, protoze to sama odklada z ruznych duvodu (staci v 18 m, v lete je moc horko, na podzim moc nemoci, v zime to nechame na jaro... :-))
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Já nechala naočkovat dítě ve 2,5 letech Priorixem 1. dávkou. Na přijetí do školky to stačilo. S druhou davkou planuju pockat min. do toho sestyho/sedmyho roku. Doktorka mě do ničeho nehoní, mam za to, že ani nemá prehled o tom,jak je který dítě pre/očkovaný...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BEBERA: taky stojím v řadě, chtěla jsem nechat batole naočkovat ve 3 letech (bude mít v létě), ale včera mi dr. říkal, že zatím žádná změna neproběhla, tak to nejspíš odsunu
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Ona to NIKO nestihla...
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    BEBERA: tez na to cekam. Minuly tyden mi dr rekl ze se k nemu zatim nic nedostalo.. :/
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Nevite nekdo prosim,kdy by mela byt novelizovana vyhlaska 537/2006? Jde mi o druhou davku Priorixu,loni se ocekavalo,ze pocatkem roku zacne platit upraveny kalendar a druha davka se presune do 7.roku ditete,je uz brezen a ockovaci kalendar je nezmeneny...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam